Бихте ли дали по 10 лева?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли дали по 10 лева за проверка на горивата предлагани от бензиностанцийте?

Да
204
72%
Не
79
28%

Общо гласове : 283
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Бихте ли дали по 10 лева?

Мнение от Elesar74 » 31 Авг 2010, 11:43

Знанието, че там или онам е калпаво горивото, а еди къде си не по-малко калпаво, не променя нищо. Въпрос на партиди, политика на бензиностанцията и т.н. Както каза SKISA, ние и сега си знаем долу горе как е, само незнаем точните пропорции. И ако имам качествено гориво на Ромпетрол в Разград примерно, дали ще е същото в София? Говорил съм с хора, които са ми казвали, че зареждат от опр. бензиностанция, колата върви пушка. Същата верига бензиностанции, обаче на друго място в друг град, колата умряла. Е, на всички бензиностанции ли треба да изследваме горивото? Ами ако тази партида дето я хванем е ОК, какво пречи другата да е боклук? И коя е тази партида, на коя бензиностанция, в кой град.... Въпроса не е за десетте лева, а ако речем едно, ще можем ли да кажем и две? Сиреч, да съдим Лукойол или ОМВ или който и да е, защото продават некачествени горива, ощетяват потребителите и нанасят вреди на автомобилите? Или ще се задоволим с това, да знаем. Както казах, аз и сега знам, в моя регион.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 31 Авг 2010, 11:50

Значи за Ромпетрол единственото което мога да кажа е че горивото им идва единствено и само от Румъния и няма значение дали зареждаш от Сопот или Варна все същото качество си е. Зареждал съм нафта в почти всяка тяхна бензиностанция в БГ и няма осезаема разлика в качеството.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 31 Авг 2010, 12:07

Всеки има право да се съмнява в качеството на бензина, месото, млякото и какъвто и да е било друг продукт предлаган в нашата държава. Аз просто споменавам какво са ми казвали хора, които се занимават именно с тези неща. Години наред съм наливал в Шел, убеден, че там е най-хубавото гориво, но като чух ''истината'' за техните далаверки и т.н. ми стана ясно що за стока съм употребявал толкова време. От тогава насам (3 години) сипвам само в ОМВ. Вие си решавате на коя бензиностанция да ползвате услугите и съответно последиците от това. Айде със здраве.
Последна промяна Lattri на 31 Авг 2010, 13:36, променена общо 1 път
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 31 Авг 2010, 13:23

Ами момци дайте да откриеме една сметка и да действаме. :) И съм съгласен с Е.Димитров, че всичко трябва да става в присъствието на нотариус, защото после иди обяснявай дали това наистина е шел, омв и т.н. :) И да се купи по-голямо количество от едно шишенце, за да се види с каква е разликата в количеството показано на колонката и това, което е в действителност. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2010, 13:27

Elesar74 написа:Ок, идват медиите, става скандала, аз питам после какво? Продължаваме да сипваме същите боклуци с твърдото вече убеждение, че са боклуци. Това не е промяна. Ане ни ли трябва точно тя?

Оказва се, че примерно на бензиностанция Х горивото е ОК, на бензиностанция Y не е. Като се пусне информацията в най-големите автомобилни форуми доста бързо ще се разбере къде какво се продава. От уста на уста ще разберат и много хора, които не влизат по форуми и не ползват Интернет. Мислиш ли, че бензиностанцията Y няма да го усети това? Няколко десетки хиляди човека, които ще спрат да зареждат там.
Аз мисля, че е редно да видим горивата на веригите, едва ли много хора зареждат от самостоятелни бензиностанции.
Със сметката предполагам да не бързаме, трябва да премислим добре нещата и да действаме сериозно. Мисля, че поне едно 150 човека трябва да се съберем, преди да започнем да събираме парите за да може поне 100 да пратят, щото голяма част от заявилите желание съм сигурен, че няма да го направят.
Ако някой влиза в други форуми ще е добре да пусне информацията и там, ако може да помагат. Събирането и сметката за парите предлагам да се води от няколко човека за да е сигурно, че всичко е точно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 31 Авг 2010, 13:31

Що да ги давам тия 10 лева, като знам какъв ще е резултата? Пък и достатъчно пари от моите и вашите данъци би трябвало да отиват за такива нализи.
Никой не мое ма връне на селу!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 31 Авг 2010, 13:34

saleen написа:Що да ги давам тия 10 лева, като знам какъв ще е резултата? Пък и достатъчно пари от моите и вашите данъци би трябвало да отиват за такива нализи.

Този пост имаше ли смисъл да вижда бял свят? :roll:
Като не ти се дават - не ги давай!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 31 Авг 2010, 14:01

bum_bum написа:
Elesar74 написа:Ок, идват медиите, става скандала, аз питам после какво? Продължаваме да сипваме същите боклуци с твърдото вече убеждение, че са боклуци. Това не е промяна. Ане ни ли трябва точно тя?

Оказва се, че примерно на бензиностанция Х горивото е ОК, на бензиностанция Y не е. Като се пусне информацията в най-големите автомобилни форуми доста бързо ще се разбере къде какво се продава. От уста на уста ще разберат и много хора, които не влизат по форуми и не ползват Интернет. Мислиш ли, че бензиностанцията Y няма да го усети това? Няколко десетки хиляди човека, които ще спрат да зареждат там.
Аз мисля, че е редно да видим горивата на веригите, едва ли много хора зареждат от самостоятелни бензиностанции.
Със сметката предполагам да не бързаме, трябва да премислим добре нещата и да действаме сериозно. Мисля, че поне едно 150 човека трябва да се съберем, преди да започнем да събираме парите за да може поне 100 да пратят, щото голяма част от заявилите желание съм сигурен, че няма да го направят.
Ако някой влиза в други форуми ще е добре да пусне информацията и там, ако може да помагат. Събирането и сметката за парите предлагам да се води от няколко човека за да е сигурно, че всичко е точно.

Мога да съдействам като пусна теми в ClubF1 форума и единия от опел форумите предполагам, че все още имам модераторски права и в тунинг.бг, но като знам в какво се беше превърнал този форум не ми се иска да ги намесваме.
Преди да се пуснат темите обаче трябва да се реши точно какво ще се прави, как и къде ще се взимат пробите, какви ще са целите след това и как ще се събират и контролират парите.За да може като се пускат теми по други форуми, да се излезе с ясна идея, иначе резултат няма да има.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 31 Авг 2010, 14:46

Когато за хората чашата е наполовина празна нищо няма да направим, като вдигнем много шум :) доста шофиори ще го видят и както казаха някои хора ,че бензиностанция У ще почне да има големи загуби защото продава не бензин ,а вода .... Пък да се надяваме да стигне до ЕС и да слагат яко глоби и да почнат да ги следят ! При цена 2.16лв за литър 95 си е обиране при положение ,че е 92 примерно . Много са високи цените на бензина,за да ни лъжат ......
Няколко хора (собственици на веригите бензиностанци в България) да лъжат милиони шофиори... грехота си е , а ние седим и гледаме без участно. Стига сме търпяли да ни тъпчат и лъжат,ако не ние кой да се надигне?
Чувствам се като нег*р в собствената си страна, от мен ц*ганите имат повече права.
Толкова ли сме прости да ни лъжат и тъпчат? До кога ? Не ви ли писна ?
Отворете си очите и устите и кажете СТИГА ! 10 Лв не са кой знае кавко даже и 5 литра бензин няма .. няма да обеднеем или забогатеем , за добра кауза са ,а и аз лично мисля ,че ще постигнем нещо !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2010, 14:53

Линкове в другите форуми може да се пускат и сега мисля. Все пак за да може да вземат участие в обсъждането повече хора, може да дойдат и по-добри идеи за организацията. За контрола върху парите могат да се включат и повече хора и от други форуми за да е всичко ясно и точно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 31 Авг 2010, 14:55

bum_bum написа:Линкове в другите форуми може да се пускат и сега мисля. Все пак за да може да вземат участие в обсъждането повече хора, може да дойдат и по-добри идеи за организацията. За контрола върху парите могат да се включат и повече хора и от други форуми за да е всичко ясно и точно.

Aз ще пусна тема в Alfa форума.
Подкрепям инициативата с 2 ръце. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 31 Авг 2010, 15:00

Аз ли изпуснах нещо или не разбрах...но кой ще взима пробите, лаборатории бол, ма нали се сещате, че никой няма да пусне някой да му взимат проба, освен ако е държавен орган, или оторизиран от такъв???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 31 Авг 2010, 15:11

Сондьора написа:Аз ли изпуснах нещо или не разбрах...но кой ще взима пробите, лаборатории бол, ма нали се сещате, че никой няма да пусне някой да му взимат проба, освен ако е държавен орган, или оторизиран от такъв???

казвам сипи ми за 1 лв и му давам 1 БМВ - Бутилка Минерална Вода. За какво ви е , траа да промия нещо и ми трябва бензин :) Точка по въпроса.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 31 Авг 2010, 15:17

Тва не е сериозно ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Авг 2010, 15:26

По скоро да се вземат бирени бутилки, които след наливане да се запечатват, това нали пред нотариус.
Естествено преди това трябва да са почистени много добре, за препоръчване с киселина или сода каустик.
Ако искате имам едно мазе с бутилки, мисля че ще ви стигнат :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата