тема за горивото има ли разлика
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: тема за горивото има ли разлика
Не бъркайте килограмите с литри
Един литър бензин, вода, пикня, дришня е винаги един литър. Няма значение на колко градуса. Ама темата не е за това май.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
bmwe46m3 написа:Zagy написа:А що не направите следния експеримент - зимате една 2 литра бутилка кола и я пълните с бензин/нафта. Мятате във фризера и сутринта гледате колко лед има вътре![]()
Ще има изненади
вода не вярвам даслагат, но нещо др слагат 100%
Слагат, слагат...

Si non confectus, non reficiat.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ако се тръгне да се събира бройка за анализ ме пишете и мен 

- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
оффтопик: слагат вода, щом един познат е размразявал зимата резервоар и е имало 5см дебелина лед
сега по темата, която е за вървежа и километрите... на моята кошница, веднага след като се смениха дюзите се сипа Шел в повер раЦинг и колата така тръгна, че ме уплаши... първа, втора само въртене на галошите, а на трета само няколко метра, ама пак въртеше.. после като се сипа на Лукойл 98 мисля, че беше... е колата умря буквално още на първа, така че аз усетих огромна разлика....
сега по темата, която е за вървежа и километрите... на моята кошница, веднага след като се смениха дюзите се сипа Шел в повер раЦинг и колата така тръгна, че ме уплаши... първа, втора само въртене на галошите, а на трета само няколко метра, ама пак въртеше.. после като се сипа на Лукойл 98 мисля, че беше... е колата умря буквално още на първа, така че аз усетих огромна разлика....
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
аз мисля,че 100 октана е по-хубав защото не мисля че биха преебали мутрите с черните джипове
аххаа
аре някой да проучи нещата за тестовете на бензина ,дали може да се направи нещо по въпроса и какво можем да направим ако ни лъжат

аре някой да проучи нещата за тестовете на бензина ,дали може да се направи нещо по въпроса и какво можем да направим ако ни лъжат
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми ако искате да пуснем анкета колко хора биха дали по 10лв да речем и после ако се съберат хора да пуснем набиране?
- Zagy
- нафтения
-
+1 - пускайте... ма може ли да се тества и нафта, че аз за бенз... 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
речено - сторено!
viewtopic.php?f=4&t=217303&start=0
viewtopic.php?f=4&t=217303&start=0
bmwe46m3 написа:Бензина или водата е по-плътен и кое е с по-голям обем
Водата е по плътна естествено http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 1%81%D1%82

Демек в един кубически метър имаш 1 тон вода . 1000 литра вода = 1000 килограма. Да ама според тая таблица по горе от википедията, 1000 литра бензин = 730 килограма

- Zagy
- нафтения
-
Затова като имаш вода в резервоара тя пада долу... и единствения начин да я разкараш е да сипеш малко "Флирт" (демек спирт) в резервоара и да я изгориш 

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
bmwe46m3 написа:Някой пробвай ли е бензина 95 на ромпетрол дето е с добавки http://www.efi-bg.com/ и какви впечетления има
п.п. нашишете ц*ци ; д*пе; танцувай; к*рва ; красива ; св*рка ; с*кс ; ауспуха и т.н. да се посмеете
Моята кола се чувства най-добре с този бензин от всичките 95.
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
Днеска какво впечетление ми направи колата, докарахме една е38 740и от англия , като я докарахме ауспусите бяха чисти , сега целите са черни се едно е дизелова .......... правете сметка .
Друго че от ОМВ дето е най-хубавия бензин 100 октана уж даваше разход 12 на 100км на 318и , сега със бензина на петрол екстра форс 96 колата харчи с 3 литра по-малко и върви повече.
Пробвайте тоя бензин и вижте какви впечетления имате.
Нека съберем пари и да направим анализ на бензина и да вдигнем малко шум да видим какво ще стане ...
Друго че от ОМВ дето е най-хубавия бензин 100 октана уж даваше разход 12 на 100км на 318и , сега със бензина на петрол екстра форс 96 колата харчи с 3 литра по-малко и върви повече.
Пробвайте тоя бензин и вижте какви впечетления имате.
Нека съберем пари и да направим анализ на бензина и да вдигнем малко шум да видим какво ще стане ...
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Като чуя качества на горивата се сещам за моята любима бензиностанция
На една голяма табелка пише - "горива от Лукойл". Най-странното е че колата ми върви много повече и харчи осезаемо по-малко с горивата от малката бензиностанция в сравнение с бензиностанциите на Лукойл, както и винаги цената е с по 3-4 стотинки по-надолу от Лукойла
Абеее изобщо - е*ало си е майката.
П.С. Последно успях да докарам прилично качество на горивото по формулата: 3/1, Лукойл/ОМВ
Много е тъжно... 

П.С. Последно успях да докарам прилично качество на горивото по формулата: 3/1, Лукойл/ОМВ

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Аз някога като не знам дали колата ще стигне до лукойла(щото се кара на изпарения)и зареждам от една частна бензиностанция на 100 метра от нас,обаче разлика с лукойла няма и цената е по-ниска(ма мен това не ма топли щот имам карта
),а и не пише от къде е горивото.

чакайте да ви го напиша простичко-
колкото повече аванс- толкова повече мощност.... до колкото няма детонации..
компютъра на всяка кола има зададен максимален аванс за всеки обороти. ако този аванс може да се постигне без детонации с гориво 92 - да му сипеш и 106 - разлика във вървенето няма да има.
ако колата е оборудвана с нок сенсори (микрофон(и) за детонации) и "слуша" и чуе детонации- връща аванса докато престане да чука. повечето такива автомобили имат и брояч на детонациите и ако прескочиш някакво зададено число за някакво късо време аванса се връща перманентно докато датчика за нивото на резервоара не падне под 1/4 - 1/2 и след това се качи до 1/1- демек това е предпазване за сипан лош бензин.
повечето "чип тунери" дръпват напред аванса още малко и си играят с вградения "резерв" на всеки двигател. затова и въпросните тунери казват че трябва да се ползва високооктанов бензин- за да няма детонации които ако просто дръпнат аванса а бензина си остане същия ще е почти сигурно че ще има.
относно сипването на "хубав" бензин и усещането за повече вървене- всеки "нов" бензин има такъв ефект- просто току-що си сипания бензин идва изпод земята и е със по-ниска температура... а по-ниската температура изстудява горивната смес и я прави по-богата на кислород... повече кислород- повече бензин- повече мощност
колкото повече аванс- толкова повече мощност.... до колкото няма детонации..
компютъра на всяка кола има зададен максимален аванс за всеки обороти. ако този аванс може да се постигне без детонации с гориво 92 - да му сипеш и 106 - разлика във вървенето няма да има.
ако колата е оборудвана с нок сенсори (микрофон(и) за детонации) и "слуша" и чуе детонации- връща аванса докато престане да чука. повечето такива автомобили имат и брояч на детонациите и ако прескочиш някакво зададено число за някакво късо време аванса се връща перманентно докато датчика за нивото на резервоара не падне под 1/4 - 1/2 и след това се качи до 1/1- демек това е предпазване за сипан лош бензин.
повечето "чип тунери" дръпват напред аванса още малко и си играят с вградения "резерв" на всеки двигател. затова и въпросните тунери казват че трябва да се ползва високооктанов бензин- за да няма детонации които ако просто дръпнат аванса а бензина си остане същия ще е почти сигурно че ще има.
относно сипването на "хубав" бензин и усещането за повече вървене- всеки "нов" бензин има такъв ефект- просто току-що си сипания бензин идва изпод земята и е със по-ниска температура... а по-ниската температура изстудява горивната смес и я прави по-богата на кислород... повече кислород- повече бензин- повече мощност
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила