Въздушен филтър

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: Въздушен филтър

Мнение от DoesNot » 30 Авг 2010, 15:03

Dimitroff написа:Само да уточниш на колко К е мръсния?

Незнам колега, снимката я намерих в нета просто за пример. Предполагам е на доста :mhihi: Иначе моя го сменям с маслото на 10к. и го вадя сивкав на цвят (прашасал) не е черен като от снимката :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 30 Авг 2010, 15:15

Тоя на снимката е поне на 25000км.Виждал съм на 15000 пак си е черен,ама тоя все едно комин си чистил с него :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 30 Авг 2010, 16:01

Какво е това разглобяване, за което всички говорите :paranoid: Има няколко щипки :dunno: Аз 2-3 пъти си играх даже филтърната кутия да махам и да слагам спортен и то посред нощите или пък когато ми е скимнало, вие.... :mhihi: Много тиха ми става понякога и викам чакай малко да я разболеем, да стане по-дрезгав гласа :mhihi: Или пък в горещините го махах, тъй като нямах изолация за него :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 30 Авг 2010, 16:08

uCnaHeTcA написа:Какво е това разглобяване, за което всички говорите :paranoid: Има няколко щипки :dunno: Аз 2-3 пъти си играх даже филтърната кутия да махам и да слагам спортен и то посред нощите или пък когато ми е скимнало, вие.... :mhihi: Много тиха ми става понякога и викам чакай малко да я разболеем, да стане по-дрезгав гласа :mhihi: Или пък в горещините го махах, тъй като нямах изолация за него :winky:

При бензинките е така колега, но я пробвай да смениш на дизела с оня гаден капак отгоре дето докато го нагласиш да влезе както трябва и нацелиш болтовете (да не дрънчи) ти се еб*ва майката :bang:
Последна промяна DoesNot на 30 Авг 2010, 16:46, променена общо 1 път

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Авг 2010, 16:16

Поне на 12-13К.... бас на 5 лева :mhihi:

Аз на 5К свалям филтъра и завъртам ватата, защото филтъра е голям, а мръсотията се трупа само от едната му страна. Завъртам го и карам още 5К и тогава нов.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 30 Авг 2010, 16:22

Zagy написа:

Поне на 12-13К.... бас на 5 лева :mhihi:

Аз на 5К свалям филтъра и завъртам ватата, защото филтъра е голям, а мръсотията се трупа само от едната му страна. Завъртам го и карам още 5К и тогава нов.

Колега, как така завърташ ватата ?
Имаш предвид че обръщаш мръсната страна да гледа към филтъра ли :wtf:

Аз вчера го смених, на 6К.
Филтъра си беше бая мръсен.
Така пазим дебитомерите..
отделно от това... незнам какви филтри ползвате, може би грешката е в мен, но гледам да карам с читави и не ми излизат по-малко от 50 лв :(

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 30 Авг 2010, 16:26

Ами филтъра е леко конусовиден - издърпваш ватата, завърташ на 180 градуса и нанизваш пак... като презерватив. Не е много лесно, но се справям за норматив. Ако си забелязал ватата от другата страна е почти бяла и чиста.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 30 Авг 2010, 17:31

Това не е някоя част според мен,която зависи кой знае каква марка е.Все си е филтър,дали от 30,40,50,60лв.Не съм чувал до сега някой да се оплаква от марка за филтър :dunno:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 30 Авг 2010, 17:39

Така е - хартията, която е филтриращият елемент, се произвежда от 2-3 завода за целия свят... всички производители я купуват, правят филтри, пердашат имиджово лого и продават скъпо... затова аз си взимам обикновенни филтри и досега не съм имал никакви проблеми.
Още повече, че за печките освен хартията има и филтрираща вата :winky: за бензинките не знам как е - не съм виждал бензинов въздушен филтър.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Авг 2010, 17:48

Панелен хартиен трябва да е...принципно....после болшинството минава на конусовидни.

Нещо интересно на което попаднах...330д - Е90...филтъра не е сменян 51 000...МИЛИ!!! :shock: (тия или са адски прости...или нямат сърца!!!)

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=279058

Обърнете внимание за каква мръсотия става дума...не само филтъра - даже и под корите на мотора се е набило яко!!!

П.с. Испанец - при Е46 320д/330д е на 95% сходна смяната...за под 20 минутки...мноооого трудно ще стане...даже тези от Е90...дават час и 25 минути...но на тях им е простено...те филтъра на купето го сменят по 15 минути...какво остава за въздушния :mhihi:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 30 Авг 2010, 17:53

Ебаси майката!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Само като загледах по колектора кво има.... леле тея хора нямат сърце... после ние им купуваме колите...

А тоя филтър изглежда все едно го е боднал на ауспуха на някоя ТДС-ка... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Авг 2010, 18:06

Ами...дилъра им казва, че този филтър се сменя...на...60 000 мили...това прави грубо 96 000км...аз за тези километри го сменям...15-16 пъти...на всичкото отгоре им е 17 паунда...на Мейле...за Е90...с техния стандарт...17 паунда...бахти народа...как няма да го смени ?!!?

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 30 Авг 2010, 18:19

Dimitroff написа:...дилъра им казва, че този филтър се сменя...на...60 000 мили...това прави грубо 96 000км......

Май тук е разковничето - те си купуват нова кола и слушат какво им казва дилъра (официалния, не другия :mhihi: ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от dimitar46 » 30 Авг 2010, 18:46

баси изродите тя как е смучела въздух тази кола
а относно колагата аз на 8000 сменям масло и винаги ваздушен филтър и маслен а нафтения през смяна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 30 Авг 2010, 19:38

В такъв случаи представям си и дебитомера му колко е мръсен. Тъи като тои пряко си е свързан със филтъра които в случая е АДСКИ мръсен. Не знам сърце има ли но опр. мозък няма. Този филтар според мен за да е толкова черен.. е карано десетки хиляди км.

С почистен дебитомер и нов филтар сигурно няма да си познае колата от към вървеж. Ще си по мисли , че е с нов мотор..

И дет викат по горе - после ние ги купуваме тия коли...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46