тема за горивото има ли разлика
Модератор: Общи модератори
- bmwe46m3
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ф30 328и
- Мечтае да кара: ф30 340и
- Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)
тема за горивото има ли разлика
Търсих тема и не знам какво точно да напиша да видя дали има такава тема.
Въпроса ми е следния ,дали някой примерно си е правил експеримент да е сипвал гориво което е 100 октана и да е карал извън градско да види колко разход ще му даде и после да пробва със 95 и да види дали ще е същия разход.
Според мен със 100 октана примерно е46 320и 150кс ще даде 6л/100км и с 95 октана ще даде 7.5л/100км и един вид 100 октана да излиза почти същата цена като 95. разликата е 30-40 ст
И как седят за градско дали е по оферта 95 или 100.
Вие какво мислите по въпроса?
Въпроса ми е следния ,дали някой примерно си е правил експеримент да е сипвал гориво което е 100 октана и да е карал извън градско да види колко разход ще му даде и после да пробва със 95 и да види дали ще е същия разход.
Според мен със 100 октана примерно е46 320и 150кс ще даде 6л/100км и с 95 октана ще даде 7.5л/100км и един вид 100 октана да излиза почти същата цена като 95. разликата е 30-40 ст
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: тема за горивото има ли разлика
М-ката си я карам със 100октана Карера 100 на ОМВ и ти гарантирам със сигурност че е по-добре от 95.За разлика във разхода не знам дали ще има но би трябвало да се усети а за вървенето със сигурност ще има промяна
П.П.За Карера 100 знам че е единственото гориво,което се внася от чужбина(Австрия)
П.П.За Карера 100 знам че е единственото гориво,което се внася от чужбина(Австрия)
Добре де, не разбрахте ли, че двигател, който е предназначен да работи с 95 октана, ако ще и 150 да му сипеш, па толкова ще си харчи
Има доста теми изписани вече за октани и компресии. Сипваш това, дето пише на капачката на резервоара. Разхода, особенно при бензиновия двигател зависи най-вече от това колко ти е тежък десния крак
Докато при дизела имаш +/- 1л разлика, колкото и да го настъпваш (за комън-рейл най-вече говоря, старите не ги знам как са)

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
martin_g60 написа:П.П.За Карера 100 знам че е единственото гориво,което се внася от чужбина(Австрия)
В голяма грешка си, колега. Не го внасят от Австрия, а си е чиста проба ПР.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Pitbull_Germany написа:martin_g60 написа:П.П.За Карера 100 знам че е единственото гориво,което се внася от чужбина(Австрия)
В голяма грешка си, колега. Не го внасят от Австрия, а си е чиста проба ПР.
Или е просто австрииски 95

Смятай какво плува в нашия 95

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А защо трябва високооктановото гориво да намалява разхода?
Разхода ще намалее, ако колата е правена за 100 октана или ако е правена за 95, а нашият 95 е всъщност 92, а 100 е 96 или нещо такова.. Ако 95 си е 95 и 100 си е 100 няма как кола правена за да се кара с 95 да даде по-нисък разход.
А и при всички случаи едва ли има как да даде повече от 0,5/100 по-малко.

А и при всички случаи едва ли има как да даде повече от 0,5/100 по-малко.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ми пробвано е със 100 октана извънградско София-Варна-София с Тойота Авенсис 2004-та мисля 1.8 бензин.
София-Варна 6,7/100, Варна-София 9,8/100 или средно 8,3
С BMW Z4 3.0i SMG M54B30 със същото каране и най-обикновен 95 от ОМВ:
София-Варна 6,5/100, Варна-София 6,6/100 или средно 6,55/100
И при двете патувания скороста под 130 рядко е падала и то за кратки моменти, като и с вете коли сме правили зайгравки с разни други
С разликата че при второто един с едно аЛУди с8 не му се повярва какво му се случи
Относно карането градско, имам наблюдения само над Авенсиса, щото само неговия собственик е толко ненормален че да дава толкова пари за бензин
Та с 95 от ОМВ, среден разход 10,5/100
С 100 октана, пак от ОМВ 9,7/100
Като след всяко зареждане с 100 октана има вариаций +/- 1,5л., а с 95 разликите са не повече от 0,3-0,5л
А колкото до това че 100 октана се кара от Австрия - ако ще и от мексиканския залив да го карат, той бензина се кръщава в резервоарите на бензиностанцийте
Отделно че си се кара какво всяко друго гориво - от Бургас 
София-Варна 6,7/100, Варна-София 9,8/100 или средно 8,3

С BMW Z4 3.0i SMG M54B30 със същото каране и най-обикновен 95 от ОМВ:
София-Варна 6,5/100, Варна-София 6,6/100 или средно 6,55/100

И при двете патувания скороста под 130 рядко е падала и то за кратки моменти, като и с вете коли сме правили зайгравки с разни други

С разликата че при второто един с едно аЛУди с8 не му се повярва какво му се случи

Относно карането градско, имам наблюдения само над Авенсиса, щото само неговия собственик е толко ненормален че да дава толкова пари за бензин

Та с 95 от ОМВ, среден разход 10,5/100

С 100 октана, пак от ОМВ 9,7/100

Като след всяко зареждане с 100 октана има вариаций +/- 1,5л., а с 95 разликите са не повече от 0,3-0,5л

А колкото до това че 100 октана се кара от Австрия - ако ще и от мексиканския залив да го карат, той бензина се кръщава в резервоарите на бензиностанцийте

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
За разхода нямам кой знае какви наблюдения но определено стоте октана качват максималната скорост.И незнам защо някой се опитват да изкарат 95 правилния вариант след като колата била за такова гориво.Факт е,че има разлика във вървежа с двата вида гориво
и то в полза на 100-те,което не виждам да довежда до някъкви поражения по мотора,даже напротив.

vanioboy написа:За разхода нямам кой знае какви наблюдения но определено стоте октана качват максималната скорост.И незнам защо някой се опитват да изкарат 95 правилния вариант след като колата била за такова гориво.Факт е,че има разлика във вървежа с двата вида горивои то в полза на 100-те,което не виждам да довежда до някъкви поражения по мотора,даже напротив.
Има разлика, щото в 95 има прекалено много боклуци и както казаха колегите вече, реално е 92, пък 100те октана са 95-96 , те затова има и разлика

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
vanioboy написа:... и то в полза на 100-те,което не виждам да довежда до някъкви поражения по мотора,даже напротив.
Чак до поражения не, но определено ламбда сондата се побърква

Пример за е46 318ци 5 оригинални лабда сонди смени докато някой не каза да се сипва само 95 от лукойл или омв на бул.България

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това се едно да храниш риба с кюфтета,щото кюфтетата ти се отразяват много добре!!!
Един автомобил,както каза колегата Митко,ако е направен за 95,и 200 октана да му сложиш,даже ще се влошат нещата,нали имаме ъгал на запалване,предварение ,ала бала-единият се пали по един начин,другия трябва да се настройва мотора с него,новите автомобили имат подобни автоматични настройки,но в октаните често нещата са добавки и ПР (реклама),аз примерно имах една стара тойотка старлет и като и бухнах ви пауър рейсинг доста отпуши и прочисти системата,но за вървеж почти нямаше промяна
Един автомобил,както каза колегата Митко,ако е направен за 95,и 200 октана да му сложиш,даже ще се влошат нещата,нали имаме ъгал на запалване,предварение ,ала бала-единият се пали по един начин,другия трябва да се настройва мотора с него,новите автомобили имат подобни автоматични настройки,но в октаните често нещата са добавки и ПР (реклама),аз примерно имах една стара тойотка старлет и като и бухнах ви пауър рейсинг доста отпуши и прочисти системата,но за вървеж почти нямаше промяна
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Във вървежа със сигурност има разлика, при Е36 цата /316-ка/, при Е90-ката е още по-осезаем/. Правила съм доста наблюдения, в смисъл да не би да си въобразявам.../За Карера 100 говоря и 95- без значение от къде/. За Е46-цата още нямам впечатления, щото май само със 100 съм я карала до сега
За разхода не мога да кажа със сигурност, може би леко пада...
Мнения всякакви, гледам разбирачите какво казват по-горе, "сипвай квото пише", еми като ми върви по-добре колата със 100 октана, как пък няма да сипвам квото пише...
Пък нека се сдуха двигателя, тъкмо по-бързо ш`си зема нова 

Мнения всякакви, гледам разбирачите какво казват по-горе, "сипвай квото пише", еми като ми върви по-добре колата със 100 октана, как пък няма да сипвам квото пише...

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
bmwe46m3 написа:Търсих тема и не знам какво точно да напиша да видя дали има такава тема.
Т'ва с бензина е толкова обсъждана тема...

Последна промяна Anfiro на 30 Авг 2010, 13:28, променена общо 2 пъти

Apassionata написа:Във вървежа със сигурност има разлика, при Е36 цата /316-ка/, при Е90-ката е още по-осезаем/. Правила съм доста наблюдения, в смисъл да не би да си въобразявам.../За Карера 100 говоря и 95- без значение от къде/. За Е46-цата още нямам впечатления, щото май само със 100 съм я карала до сега![]()
Мнения всякакви, гледам разбирачите какво казват по-горе, "сипвай квото пише", еми като ми върви по-добре колата със 100 октана, как пък няма да сипвам квото пише...![]()
A common misconception is that power output or fuel mileage can be improved by burning higher octane fuel than a particular engine was designed for. The power output of an engine depends in part on the energy density of its fuel, but similar fuels with different octane ratings have similar density. Since switching to a higher octane fuel does not add any more hydrocarbon content or oxygen, the engine cannot produce more power.
However, burning fuel with a lower octane rating than required by the engine often reduces power output and efficiency one way or another.
http://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating
Демек, като двигателя ти е с ниска компресия (М40Б16 е с 8.2) няма да усетиш никаква файда, а за осезаемата разлика дето си усетила има две обяснения
1. Въобразяваш си

2. 95 всъщност е 92, което влошава работата на двигателя, защото както става ясно от статията, на един двигател ако му сипеш бензин с по-висок октан отколкото е предвиден, реално нищо няма да се случи, но ако му сипеш с по-нисък, му се влошава работата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Apassionata написа:Във вървежа със сигурност има разлика, при Е36 цата /316-ка/, при Е90-ката е още по-осезаем/. Правила съм доста наблюдения, в смисъл да не би да си въобразявам.../За Карера 100 говоря и 95- без значение от къде/. За Е46-цата още нямам впечатления, щото май само със 100 съм я карала до сега![]()
Мнения всякакви, гледам разбирачите какво казват по-горе, "сипвай квото пише", еми като ми върви по-добре колата със 100 октана, как пък няма да сипвам квото пише...![]()
16-ката няма детонационни датчици и със сигурност си си въобразявала