Качество на звука !!
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Качество на звука !!
... имам следния проблем предните 2 колони(долу в краката) са Херцове...задните не ги знам сигурно саа си заводските но свирят по добре от Херцовете които искарват бас който би могъл да бъде изкаран и от някой по читав GSM ... сменях +/- ноо разликата беше нулева което при читаво свързани колони до колкото ми е известно не би трябвало да е така. Предпоръчайте някое място или човек разбирач (за София става въпрос) при който да отида та да ми каже от окабеляването ли е или просто колоните са поредното менте !?!
P.S. Ии от настройките на самото CD пробвах което имаше ефект ноо минимален ии незадоволяващ.А същото CD свиреше и в стария кораб но с други колони където звука беше наа светлинни години напред:)) Мерси предварително !!
P.S. Ии от настройките на самото CD пробвах което имаше ефект ноо минимален ии незадоволяващ.А същото CD свиреше и в стария кораб но с други колони където звука беше наа светлинни години напред:)) Мерси предварително !!
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Re: Качество на звука !!
... тее си бяха на колата...заа това незнам що за стока са а и никога до сега не съм имал (а ии така като е тръгнало някой да предложи читава марка колони ? )
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Braikov написа:Hertz свирят лайняно. Необясним е за мен факта, че всички ги купуват.
Херца тука няма нищо общо, нищожния обем в краката не би могъл накарал никой драйвър да засвири качествено. Варианта за добра предна линия е преработка на вратите.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
По-големият проблем в случая е това за което говоря аз - един параметър, който се нарича "свиритет"!
DekeR написа:...а ии така като е тръгнало някой да предложи читава марка колони?
Не ти е нужна марка, а конкретен говорител, който първо трябва да свири добре, и второ да съответства по параметри на мястото, където искаш да го монтираш. Няма универсален отговор на твоя въпрос. Говорители всякакви - евтини, скъпи...
За малко пари например, си мисля, че там може да свирне добре някой TVM. (вариант: http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=1 ... =69&catg=1)
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Това са неуспорими факти които няма кой да пребори!
Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен, е34/е36 са особено проблемни.
Частично решение е монтирането на 16.5 на мястото на 13-ските като леко приработвам мястото, но пак динамиката на ниските е далеч от тази когато драйвъра е във вратата
Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен, е34/е36 са особено проблемни.
Частично решение е монтирането на 16.5 на мястото на 13-ските като леко приработвам мястото, но пак динамиката на ниските е далеч от тази когато драйвъра е във вратата
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
mladfen написа:Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен...
Предизвикваш ли ме?
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
mladfen написа:Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен, е36 са особено проблемни.
Всичко е възможно и не става въпрос за мястото на говоритела, а по-скоро за самия говорител. Това, което се предлага на пазара в 70% от случаите свири по-зле от оригиналните Нокии. Аз лично съм доволен от баса в колата и при всяка подобна тема предлагам не тези, които не вярват да дойдат да чуят саунда в моето Е36. Нямам бас каса и говоря за чист стерео звук.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
А защо търсите бас от предните високоговорители? Според мен проблема е в цялостната концепция на озвучаването. Ако монтирате много на брой висококачествени говорители, музикалната картина ще се подобрили? Съмнявам се. Проблема ще бъде, че растоянието от различните говорители до ушите Ви ще е различно и картината ще е размазана от интерференций на звуковите вълни при наслагването им. Освен това, от говорител произвеждащ целият честотен спектър, дупето да си съдерете, не можете да изкарате качество поради честотната модулация - ниските честоти модулират високите... Как си реших проблема: три лентова озвучителна система - два високочестотни във вратите както са си, от пред в краката им гласувам доверие само за средночестотният спектър и от зад на стандартните им места два нискочестотни. Всичките със съответните филтри. Какво постигам? Ясна, достатъчно силна музика която ме кефи.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Аз, до голяма степен, направих това което описва колегата @Chapai. Смених всичките оригинални говорители с Blaupunckt и сложих съответните филтри на говорителите и съм повече от доволен от озвучаването в колата ми.

Chapai написа:А защо търсите бас от предните високоговорители?
Аз не виждам нищо лошо.
Chapai написа:...че растоянието от различните говорители до ушите Ви ще е различно и картината ще е размазана от...
...фазовите разлики.
Chapai написа:...от говорител произвеждащ целият честотен спектър, дупето да си съдерете, не можете...
Не, че има нещо общо с темата, ама можем! 
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Braikov написа:Аз искам да ти чуя 36-цата.
Няма проблем. Ще съм в София след 1ви септември.
Българския вариант:
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Chapai написа:А защо търсите бас от предните високоговорители? Според мен проблема е в цялостната концепция на озвучаването. Ако монтирате много на брой висококачествени говорители, музикалната картина ще се подобрили? Съмнявам се. Проблема ще бъде, че растоянието от различните говорители до ушите Ви ще е различно и картината ще е размазана от интерференций на звуковите вълни при наслагването им. Освен това, от говорител произвеждащ целият честотен спектър, дупето да си съдерете, не можете да изкарате качество поради честотната модулация - ниските честоти модулират високите... Как си реших проблема: три лентова озвучителна система - два високочестотни във вратите както са си, от пред в краката им гласувам доверие само за средночестотният спектър и от зад на стандартните им места два нискочестотни. Всичките със съответните филтри. Какво постигам? Ясна, достатъчно силна музика която ме кефи.
.Уплътних където мога,запуших разните дупчици където не трябва да ги има,изрязох дъната на странните кутийки и сега отпред имам доста добра твърда и плътна среда,която покрива идеално басът от задната линия.Преди предните говорители просто грозиха звука,разваляха саунда,чуваха се ''халтаво''разсеяно и трябваше да коригирам от цд-то с ''fader-a''като ги оставях да свирят малко по-слабо от задната линия но пак не беше това ,което исках.Сега всичко е балансирано.Отбелязвам,че задните колонки ''нокия''съм ги премхнал и на тяхно место съм сложил 'адаптери' с по-големи говорители кръгли с диаметър 16.5см. като са най-обикновени някаква неизвестна марка ''немски'',които отново преработих,като ги разглобих и направих смяна на трептилка с много по-мек и голям ход и горно гумено окачване(гофра,гънка) от което постигнах по-мек с по-голям ход говорител-има защо!!!!!!!!!!!!!!!На кратко казано от пред в краката говорителите или се срязват с филтър за средни честоти и се оставят в оригиналният им вид или се слагат нови с по-твърд ход(има и такива за малки обеми) или оргиналните се преработват,както кратко описах!Задните колонки или се премахват и на тяхно место се слагат адаптери (може и за елипсовидни или кръгли говорители,кой както му харесва) със задължително free-air говорители или ако не са такива нека да бъдат преработени,както съм описал на кратко.Може в краен случай ,ако не се сменят оригиналните кутийки с говорителчетата вътре да им се отрежат дъната тогава ,ще се чува отново по-добре.Всичко това е евтин и непретендиращ вариянт за убийстено качествен звук но е вариянт ,който подобрява звука в Е36 многократно от оригиналният и доста често ме питат: 'абе ти туба ли имаш отзад...?' хихихи...!ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
Колега DekeR, мога да ти предложа чифт оригинални. Можеш да ги сложиш, да послушаш, ако ти харесат ще ми дадеш 20 лева за тях.
Ако не - ще ми ги върнеш.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2