Гасне при малко бензин в резервоара

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Гасне при малко бензин в резервоара

Мнение от sebulba1 » 28 Авг 2010, 23:24

Здравейте колеги.Искам да ви попитам за следният проблем.Колата ми е е 46 323 ci. Значи от известно време почна при светеща лампа на горивото и оставащи около 50-60 км.по борд компютър,колата да гасне за бензин.Дали и това има помпа в резервоара,като тдс-а,която да ми прави проблем при по малко бензин или проблема е друг.Гледах в Real OM,но намерих само една подкачваща помпа :dunno: Моля някой ако има идея да сподели.Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Гасне при малко бензин в резервоара

Мнение от tisho_ » 29 Авг 2010, 10:05

ДА има помпа в резервоара но проблема не е като при ТДС-ките. Тук ако не работи помпата и с пълен до горе резервоар не можеш да запалиш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 29 Авг 2010, 10:26

Винаги на едни и същи километри ли гасне? (нямам предвид разлика 5,10 км на борда) ако е на едни и същи плюс,минус 5,10 км значи всичко е нормално и засмуква някой голям боклук от резервоара :D Ако гасне обаче веднаж на 134 км оставащи,другия път на 72 км оставащи значи наистина имаш проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sebulba1 » 29 Авг 2010, 10:40

Гасне винаги,след като светне лампата.На прибиране от морето ми го направи за пръв път на Вакарел по завоите.Карах доста бързо и по едно време вазе да прекъсва.Понамалих и на равното се оправи.На борда показваше 35 километра.Стигнах до Петрола на Черната котка без проблем.Там сипах бензин и проблема изчезна-до вчера.След като светеше лампата при наличието на гориво за 50-60 км. колата изгасна.Сипах бензин и сега всичко е о.к. Не знам дали самият уред не ме лъже на таблото.А също не знам борда от къде взима инфо за наличието на останалия бензин в резервоара.Може и да е от джаджата в резервоара,която мери бензина,ама исках някои от вас да си кажат компетентните мнения,преди да разглобявам каквото и да е по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 29 Авг 2010, 10:53

Направи една профилактика на цедката на помпата, но не е изключено подплавъка да послъгва с малко. Борда взема информация от него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 29 Авг 2010, 11:03

sebulba1 написа:.......На борда показваше 35 километра..........

Колега........35 километра........ :nono: Борда лъже мноооооого,никога некарай така защото я си имал 1 литър в резервоара я не,разлят в площа на резервоара и е фактически си нямал НИЩО направо! :nono: Следващият път може да не се оправи като и налееш бензин,защото вече ще е изгоряла помпата която се охлажда от бензина и тогава ще се хванеш за палците.От 2 години и кусур имам моята кола под 140-160км оставащи не съм я остаял НИКОГА.Дори да нямам в момента пари за бензин или да не ми се дават, а на борда да показва 160 км оставащи не я карам щото все едно нямам бензин,докато незаредя.Нямаш проблем направи една профилактика на резервоара че си изсмукал и последния удавен попаднал комар в резервоара. :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sebulba1 » 29 Авг 2010, 11:18

Rundev написа:
sebulba1 написа:.......На борда показваше 35 километра..........

Колега........35 километра........ :nono: Борда лъже мноооооого,никога некарай така защото я си имал 1 литър в резервоара я не,разлят в площа на резервоара и е фактически си нямал НИЩО направо! :nono: Следващият път може да не се оправи като и налееш бензин,защото вече ще е изгоряла помпата която се охлажда от бензина и тогава ще се хванеш за палците.От 2 години и кусур имам моята кола под 140-160км оставащи не съм я остаял НИКОГА.Дори да нямам в момента пари за бензин или да не ми се дават, а на борда да показва 160 км оставащи не я карам щото все едно нямам бензин,докато незаредя.Нямаш проблем направи една профилактика на резервоара че си изсмукал и последния удавен попаднал комар в резервоара. :)
:D :D :D Сигурно е така.Ще сваля помпата и поплавака или там каквото е и ще изчистя всичко.

Назад към E46