Масла за BMW E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Масла за BMW E39
Аз сипнах мотул 10в40 синерджи 6100 и съм много доволен.
- alkazalcer
- Потребител
-
Здравейте на всички,темата излиза доста полезна вижте какво намерих в нета.
Аз в момента не съм в БГ и трябва да си намеря масло за 525-цата.Тука в Гърция положението е доста омотано.Изминал съм около 5к километра и вчера забелязах,че маслото е паднало на мин.А точно преди да замина го сменях в М-Кар в Пловдив.Възможно ли е маслото да не качествено.Преди бях с 10/40 на Лемфйордер и като цяло до момента за смяната съм долял около 600гр.А сега за около 5к трябва да долея около 1литър.
.Опитвам се да си намеря от Мотула,че се оказва доста добро качество а и колегите го одобряват също,но без голям успех.Дали има някой от БГ,който може да ми прати с куриер? 
Аз в момента не съм в БГ и трябва да си намеря масло за 525-цата.Тука в Гърция положението е доста омотано.Изминал съм около 5к километра и вчера забелязах,че маслото е паднало на мин.А точно преди да замина го сменях в М-Кар в Пловдив.Възможно ли е маслото да не качествено.Преди бях с 10/40 на Лемфйордер и като цяло до момента за смяната съм долял около 600гр.А сега за около 5к трябва да долея около 1литър.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- uimruka78
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е39 530i
- Мечтае да кара: G-Power M5,M6
- Детайли за колата: 2001г. Exclusive edition, автоматик, 231кс.
Здравейте колеги нов съм в форума.Скоро станах горд собственик на е39 530 бензин колата е на 174 хил.км какво масло да сложа 5w40 или 10w40 клоня пожече към 10w40.Помогнете.Кастрол или Мобил.Благодаря ви предварително. 

- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Според мен твърдо не се сипва масло BMW "оригинал". Има някаква мистерия, това масло не е добро.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Kala написа:Според мен твърдо не се сипва масло BMW "оригинал". Има някаква мистерия, това масло не е добро.
Интересно ми е ти как го взе това решение ???
Би ли се обосновал ?
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Kala написа:Според мен твърдо не се сипва масло BMW "оригинал". Има някаква мистерия, това масло не е добро.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Така ами, оригинала БМВ е за онез мотори от войната. Цяла Америка кара точно с такос....Ти колега верно познаваш БМВ повече от производителите
За скоростната ползвай НИГРОЛ- руско яко

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Пробвайте продуктите на YACCO.Ще останете очаровани!Вариантите са VX600 5W40 или VX500 10W40.Първото е синтетика,а второто е полу-синтетика.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
ivanov 530d написа:Интересно ми е ти как го взе това решение ???
Би ли се обосновал ?
В интерес на истината и аз стигнах до този извод, явно има много ментаци. Първо един приятел с 10/40 от тия БМВ маслата се оплака, после аз сложих 5/30 пак от тия масла и от смяна до смяна долях около 1,5л, после на едно 730Д сложихме пак такова масло и сутрин беше като фуржомелка. Аз първо си смених маслото с 100% оригинално Валволин, имат една разработка точно за БМВ и Мерц и колата стана доста по-тиха и не го пипа маслото (300-500гр) от смяна до смяна. На това въпросното 730Д още на 6-7К км след слагането на БМВ маслото се смени с Кастрол от Германия 5/40 и колата коренно се промени, да не говорим, че за тия 6-7К км беше лапнала близо 1л, а след смяната има около 2К км навъртени и е почти на макс. Сигурно оригиналните са хубави, но тия дето ги има тук са 1 към гьотере, може хубаво да вземеш, може и голям боклук. Според мен каквото и масло от някоя ставнително реномирана марка да се сложи, но да е 100% ИСТИНСКО, това е истината. А и вече 2 момчета дето се занимват с БМВ-та предимно и преди ползваха тия масла за клиенти, след доста опалквания минаха на YACCO, което е на доста добра цена, и както те казват с добро качество, аз лично още не смея да си сложа такова масло.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Мдам, той колегата не напразно е написал "оригинал" в кавички 

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Еми и на 3те коли маслата са взимани от различни места. на моя приятел е от един магазин за много скъпи афтермаркет тунинги, предино за БМВ, моето е взимано от магазин, който се води че продава само ориг БМВ части и ми излезна около 700лв смяната на маслото с всичките му филтри, а самото масло беше по спомен около 35-36лв/л, а на 730д маслото му е сменяно в един сервиз, за който тук доста хубви неща се говорят. Демек и в трите случая не са взимани маслата от някакви измислени места, а после като слагах Валволина ми го дадоха със супер отстъпка, че вече не го внасят те повече и бяха някакви останали количества и смяната без г филтър и ф картерни газове ми излезна 200лв, а съм в пъти по-доволен.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Някой може ли да даде мнение за TOTAL Quartz 5w40 и 10w40. За доста марки масла е изписано в темата, но за total никой нищо не казва. Че се чудя дали да не пробвам с total 10w40. Но нека първо някои който е карал с такова масло да даде мнение дали си струва.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Аз карах с такова една-две смени и не съм доволен, Тотал кварц П7000 10в40 беше. Гори го, със синерджито съм вече на 1500-2000 километра и не е мръднало и с 1мм, наляхме го точно на границата на максикума и там си стои. Или е по-дебело отколкото го водят или е по-добро, колата ми също утихна доста но правих и други интервенции та не мога да определя до колко се дължи на маслото (сменях обтегач на ремъка на алтернатора)
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега най-скъпото масло на БМВ в Германия е 22 евро литъра, в Америка е 9 $. Говоря ти за какъвто и да се сетиш вискозитетен клас. Има разлика между мотор и мотор. Разлика между масло и масло айде сега....
Веднъж бях на обиколка из Америката и се наложи да сменям масло в едно село, щото трябваше после да правя един преход от 1000 мили и още толкос на връщане и щеше ми дойде много интервала. Там имаше едно АМСОЙЛ 15W40, само такова, което се води камионско. Ем сложих го без да сменям филтъра, че то нямаше там.
Мотора заспа сякаш....Много мека работа и нямаше това специфично притракване на Ваноса в началото.
Като се върнах в Ню Йорк си сложих пак от 5W-то. оригинално на БМВ
Колата е БМВ Х5 и мотора ми е на малко над 230 хил мили...
Веднъж бях на обиколка из Америката и се наложи да сменям масло в едно село, щото трябваше после да правя един преход от 1000 мили и още толкос на връщане и щеше ми дойде много интервала. Там имаше едно АМСОЙЛ 15W40, само такова, което се води камионско. Ем сложих го без да сменям филтъра, че то нямаше там.
Мотора заспа сякаш....Много мека работа и нямаше това специфично притракване на Ваноса в началото.
Като се върнах в Ню Йорк си сложих пак от 5W-то. оригинално на БМВ
Колата е БМВ Х5 и мотора ми е на малко над 230 хил мили...
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Колеги, да имам предвид псевдо-оригинал!
Казвам директно - т.нар. оригинал за 8-10лв. моето БМВ не го харесва. Други марки без претенции за премиум марки не го пипва...това е!
Нищо лошо за оригинал БМВ масло, но сигурни ли сте какво слагате? Или ако наистина е оригинал, то не е за нашите стари коли, бензини и т.н.!
Казвам директно - т.нар. оригинал за 8-10лв. моето БМВ не го харесва. Други марки без претенции за премиум марки не го пипва...това е!
Нищо лошо за оригинал БМВ масло, но сигурни ли сте какво слагате? Или ако наистина е оригинал, то не е за нашите стари коли, бензини и т.н.!