дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?
Модератор: Общи модератори
Re: дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?
pampo написа:...Абе работата не отива на добре, уж цивилизация и общество а вие удавихте сума си народ вече.
Интересно ми е какви биха били резултатите от тая анкета в различните страни от БГ. Ама предполагам и там бая удавени ще има...
Избора е сведен само до това дали ще спася същество което ми е мило на сърцето или човек с който няма нищо общо... Избора идва от само себе си...
Помагал съм на много хора в нужда които не са ми никакви, включително в ситуации в които съм рискувал собствения си живот за да спася техния, пред очите на много "човеци" гледащи безучастно... Но след като някой хипотетично слага на кантара едно от най-близките ми същества, не мога да направя друг избор..
Пък нека съм изверг... Но автора трябваше да сложи още един отговор: ще гледам сеир, и ако се отговаряше честно, щеше да е най-масов..
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
То пък да гледаш сеир,те прави герой.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
LiTtLeRoCk написа:[Добре и ако има други колеги които са помогнали,какво трябва всеки да напише, "Аз,помогнах" не може ли да го направи тихо,без много шум,или всеки трябва да си запази платежното,и да го публикува.
Дори и така да е,дори и да публикува платежно да се знае че има някакво движение и малко другите да ги хване срам и те да се включат...
"Аз помогнах,помогнете и вие..." е призив и молба...
...пък и темата не е толкова "важна" колкото темата "гласувания","откраднати лаптопи" и тн.
Разбира се нямам нищо против други теми,всъщност чесно казано имам против теми за подпомагане на болни хора поради огромната злоупотреба с материята,както и новорегистрирал се да пуска подобни теми,но когато става въпрос за уважаван от нас колега,които е доказал себе си и е честен-би трябвало да се обърне някакво внимание и да се постави където и е мястото на подобна тема,а именно във "Важни"
Хубаво е да си "чоплим семки" в подобни теми като тази тук за кучето и човека,но е хубаво и да се спре с лицемерието и откровенната лъжа в подобни теми,просто няма нужда някой който не помага с нищо,да пише откровенни глупости и да се изтъква по форумите...
(Баси колата дето карам,значи в сряда,миналата,някакъв тройник реши да сдаде багажа рано сутринта на магистралата и водата да поеме пътя на вън,разбира се обадих се на приятел и след 2 часа и половина беше дошъл с инструментите и нов тройник,за какво го пиша това,ей така от интерес да видя колко с БМВ ще минат и колко биха спряли на БМВ с отворен преден и заден капак,авариини светлини,поставен триъгалнит,разчоплен мотор и тн,понеже си нямах работа ,даже ги броих от момента в който установих какво ми е на колата и я бях разглобил (след около 30-40 минути),бях застанал на пътя с бутилка от 11 литра за минерална вода,за да спре евентуално някой и ако има малко вода да помага..преброих,забележете-56 автомобила с марката БМВ,повечето като моята Е46,доста Е36,няколко 7 ма серия от по-новите,няколко джипа...ами общото е че никой не спря

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Фен съм на темите ти но ....
Алх ....ти си опасно луд !
Алх ....ти си опасно луд !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Още с пускането на темата от Рашо,призива е бил ясен,просто не мисля,че ако някой е помогнал,то задължително трябва да го напише.
Аз също съм оставал на пътя,а колите просто ме подминаваха,но какво да направя,че някой е гъз,не означава,че и аз трябва да съм като него.
Миналата седмица ми се обадиха в 7:30 сутринта,че колега от форума има нужда от помощ,без да знам за кого става въпрос,станах упътих колегата къде да ме чака,отидох и за 15 мин оправихме проблема,и той продължи.
Аз също съм оставал на пътя,а колите просто ме подминаваха,но какво да направя,че някой е гъз,не означава,че и аз трябва да съм като него.
Миналата седмица ми се обадиха в 7:30 сутринта,че колега от форума има нужда от помощ,без да знам за кого става въпрос,станах упътих колегата къде да ме чака,отидох и за 15 мин оправихме проблема,и той продължи.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
SKISA написа:ь
а случайно някой от отговорилите да е вадил удавник от водата!?!? щото ми се е случвало доста пъти и мога да ви кажа ,че никой ама никой в такъв момент не мисли за никакви кучета ,деца ,жени или приятелки ,а се мета да ти се качи на главата да се спаси! нарича се инстинкт......! нагълтал ли е вода изобщо не може да мисли за други -бъдете сигурни! камо ли за кучета...
Аз съм... и си прав.
Но като се има предвид колко трудно и рисковано е да се извади човек от водата, не виждам как може да извадиш паникьосал се ротвайлер...ако приемем че при тях реакцията е като при хората, е много вероятно да бъдеш изяден и да останеш във водата...
Но пак казвам, анкетата не е безсмислена... Именно за тва не е примерно въпрос между непознат човек и непознато куче, а е между непознат човек и ТВОЕТО куче...
А за колегата Е.Димитров - в българия знаем, че колегиалност между шофьорите се среща много рядко... Пресен ми е примера от вчера - пътувам вечерта София-Ямбол и някъде около Стара Загора пукам гума... Вадя крика, той блокирал и не може изобщо да свърши работа... Сигурно минаха хиляди коли докато един чичко с Е65ца спря...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Тея дето ще си спасиме кучето сме егоисти, па тея дето ще спасят човека са хуманисти, това е идеята на цялата анкета 

dimithur написа:Тея дето ще си спасиме кучето сме егоисти, па тея дето ще спасят човека са хуманисти, това е идеята на цялата анкета
По примера на Димитров, хуманистите са и егоистите!
Другите..кучетата ги яли..

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
емиле,не знам дали съм лицемер и двуличен,но може и да изглеждам и така в очите ти. аз не съм помогнал на рашо по мои си причини . аз има на кого да помагам точно в такива ситуации и съм помагал и помагам и няма да си публикувам платежното щото не е в тва смисълат на помощта. в една тема имаше подобно приканване за децата от дом за сираци в долна баня,които са под крилото на форума и клуба ,но аз си имам мои сираци в друг дом и карам с камион там храна,дрехи и подаръци..... така че примера е малко.... не на място. всеки решава сам как и на кой да помогне ,както 30% са решили да помогнат на кучето. аз смятам ,че нормалното е друго ,но тва си е мое мнение.....
и мноо ми става криво с някои квалификации и едвам се сдържам да не си изпроса и аз ден почивка по почина на булет и надето.... не говоря само за теб....!!!
и мноо ми става криво с някои квалификации и едвам се сдържам да не си изпроса и аз ден почивка по почина на булет и надето.... не говоря само за теб....!!!
отговора на темата е в самото заглавие-вие виждали ли сте куче да вика за помощ???Значи кучето или ще се удави ,или ще си излезе живо и здраво на брега без дори да ви каже ,че е щяло замалко да се удави 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
exotique написа:отговора на темата е в самото заглавие-вие виждали ли сте куче да вика за помощ???Значи кучето или ще се удави ,или ще си излезе живо и здраво на брега без дори да ви каже ,че е щяло замалко да се удави
Един хубав край на тая.... полезна тема....