дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?
Модератор: Общи модератори
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?
SKISA написа:почти съм сигурен, че и адаша и надето,и шаро и който и да е отговорил в полза на кучето в колата ще завие към собствената си ограда ,а не към спирката.... тва е вродено в нас-хората. но все пак би ми било интересно да чуя други доводи....
и съм сърдит на надя ,че ми вика лицемер и кумов срамец ,щото съм отговорил в полза на човека ,а имам куче....аз съм обИден и възмУтен....
ти пък защо реши, че съм отговорил за кучето... просто в мненията си горе съм искал да върна темата в правилния въпрос, а не ако човека ти е близък.
не съм отговорил 1во, защото реално ако гледам на картинакта и се случва наистина човек на 45 години, аз не мога спася хвърляйки се при него. Най-малкото трябва да съм доста по силен от него за да го надвия в паниката му за да го спася. 2ро друго куче освен някой пинчер също е трудно да се спаси.
Пък и съм се убедил, че много се говори, а като дойде време за скачане никой не помръдва.
Последна промяна Sharo на 25 Авг 2010, 14:50, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
е това е хубаво ... Поне, ако те са на мястото на давещия се човек и някой спаси кучето ще го разберат! И няма да се почувстват тъпо, защото и те биха постъпили така ...
Като цяло мойто мнение е, че инстинктивно винаги ще помогнеш на човека...
Като цяло мойто мнение е, че инстинктивно винаги ще помогнеш на човека...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
tsb_bg написа:blackgod написа:... И така както е поставен въпроса в анкетата, го чувствам все едно някой ме пита дали да направя избор между детето ми и непознат човек...
Въпроса е много ясно поставен - да спасиш ЧОВЕК или да спасиш куче, пък било то и собственото (пак живо същество, но животно)![]()
Според отговорите, 1/3 от участвалите в анкетата са готови, за да спасят собственото си животно на улицата да минат през ХОРАТА на спирката ....
Аз лично не се гордея с такива колеги от форума
Ше поживееш и ще видиш смисъла на разликата...
Хората (повечето) са гадове,има много малка част които са пичове (жени и мъже),останалото е талаж и ако трябва да избирам между моето и чуждо-моето е с преоритет,ако има избор чуждо куче и непознат-много ясно,то и без да го мислиш скачаш за човека,аз дори не понасям несправедливост по телевизията,какво остава на живо,гадното е че и със сърцето си при чуждо куче и чужд човек,когато е мангасар,пак скачам за човека...в анкетата съм посочил "куче" и то ако е моето...
Иначе за хората...веднагически давам пример-аз съм човек от бялата раса,сини очи и когато се развива действието даже имах и руса коса (

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е така те разбрах ,бе владе! сори! аз разбрах ,че си на мнението на надето....
иначе дето викат опонентите :
по-добре кучето да ти е приятел ,отколкото приятелката ти да е кучка.....!!
са па да не земе да се обидиш за тва!!?? бъзикам се с кучолюбците....
емооо..... ! колко още да поживея ,за да разбера кви хора има и кви няма!? и аз съм брал ядове и съм видял лошо от хора,но заради читавите - за тва ми е такъв отговора.....
иначе дето викат опонентите :
по-добре кучето да ти е приятел ,отколкото приятелката ти да е кучка.....!!

са па да не земе да се обидиш за тва!!?? бъзикам се с кучолюбците....
емооо..... ! колко още да поживея ,за да разбера кви хора има и кви няма!? и аз съм брал ядове и съм видял лошо от хора,но заради читавите - за тва ми е такъв отговора.....
blackgod написа:И защо трябва да харесвам повече хората, като всичко лошо което ми се е случвало на мен и близките ми е причинено от хора, а не от животни? Като гледате около вас каква злоба и простотия е, защо се очудвате, че има хора които обичат повече кучетата си, отколкото навъсените и вечно лошо гледащи себеподобни?
Защото и всичко хубаво, което ти се е случвало в живота е причинено от хора. Цялата цивилизация е създадена от тея ужасни хора, иначе щеше да се бориш за живота си наравно със останалите видове в джунглата, не да се тътриш с БМВ, създадено пак от тея ужасни и подли копелета. Може тоя непознат човек да е баща на бъдещата ти жена примерно, не е задължително да ти е откраднал М лайсните.
Много малко толерантност остана тука в тая страна дееба, всички едни такива на нож и ти скачат веднага братче, по-зле от джунгла е станало. Само като си спомня темата за боя по светофарите, че беше 20 страници най-малко...
Абе работата не отива на добре, уж цивилизация и общество а вие удавихте сума си народ вече.
Интересно ми е какви биха били резултатите от тая анкета в различните страни от БГ. Ама предполагам и там бая удавени ще има...
Е.Димитров написа:Ше поживееш и ще видиш смисъла на разликата...
Хората (повечето) са гадове,има много малка част които са пичове (жени и мъже),останалото е талаж и ако трябва да избирам между моето и чуждо-моето е с преоритет,ако има избор чуждо куче и непознат-много ясно,то и без да го мислиш скачаш за човека,аз дори не понасям несправедливост по телевизията,какво остава на живо,гадното е че и със сърцето си при чуждо куче и чужд човек,когато е мангасар,пак скачам за човека...в анкетата съм посочил "куче" и то ако е моето...
Иначе за хората...веднагически давам пример-аз съм човек от бялата раса,сини очи и когато се развива действието даже имах и руса коса (),тогава често ходех и с костюми,в този ден дето описвам,даже не съм се давил...просто ми стана лошо,всичко разбирах,но се свлякох на улицата,до телевизията (сан стефано и ул. Шипка),минаваха хора около мен,беше горещ ден,минаваха и никой,никой нищо,само ме поглеждаха и отминаваха,а аз само гледах,не можех да помръдна...усетих че от някакво лично нещастие към мене си ми се насълзяват очите...никой нищо...просто хората си вървяха по тротоара,поглеждаха ме и продължаваха да си водят диалозите си...а както по-горе споменах,бях облечен в чист костюм,чиста риза,панталон...един добре облечен човек...от тогава започна да ме е страх нещо да не ми стане и да падна на улицата,най-много да ме оберат...така че-еба*л съм ги,еба*л съм и скапаното общество и това за 2 ри път ми се случва,първият път бях дете на около 10 годинки,бях отишъл до стария битак да си купя картички с певци или нещо подобно,минаха едни гадни мангалчета покрай мен ,хвърлиха камък и ме удариха по главата,усетих че губя контрол на краката си,свлякох се и плачех,минаваха хора,видяха случката и никой не се наведе да помогне...така че само ше ви замоля защитниците на хората малко да пострадате и да почакате помощ и тогава да защитавате...
Е добре де, няма ли, след като си изживял тези ужасни случки да бъдеш от тея дето ще помогнат, щом си видял колко е гадно никой да не ти подаде ръка и видиш човек в твоето положение, няма ли веднага да се притечеш на помощ. Нали така и ти минаваш в графата "гадове"?
LiTtLeRoCk написа:Добре де,след всичко написано до тук,разбирам,че има хора които биха спасили куче,и с най-спокойно биха оставили човек да се удави,независимо кой е той.Е този начин на мислене,не мога да го разбера,но нямам и намерение да се опитвам.
Не просто куче, а неговото си собствено куче

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Интересно, ако видиш да гори собствения ти Опел и Е36-цата на комшията (на който прилича детето ти) кое от двете ще угасиш.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
dimithur написа:LiTtLeRoCk написа:Добре де,след всичко написано до тук,разбирам,че има хора които биха спасили куче,и с най-спокойно биха оставили човек да се удави,независимо кой е той.Е този начин на мислене,не мога да го разбера,но нямам и намерение да се опитвам.
Не просто куче, а неговото си собствено кучеЕ тука е именно уловката
Каквото и куче да е,това е ЖИВОТНО,искате да ме убедите,че непознат давещ се човек,е нещо по нисше дори и от куче,моля осъзнайте се малко,даже не се усещате какви глупости се изписаха в тази тема,какво ще кажете за следната ситуация,този 45 годишен мъж е ваш баща,роднина,приятел и.т.н,и вместо да спасят него,някой не трезво мислещ скача и спасява кучето си.
LiTtLeRoCk написа:
Каквото и куче да е,това е ЖИВОТНО,искате да ме убедите,че непознат давещ се човек,е нещо по нисше дори и от куче,моля осъзнайте се малко,даже не се усещате какви глупости се изписаха в тази тема,какво ще кажете за следната ситуация,този 45 годишен мъж е ваш баща,роднина,приятел и.т.н,и вместо да спасят него,някой не трезво мислещ скача и спасява кучето си.
В крайна сметка никой не е вечен, нали така ?

Последна промяна dimithur на 25 Авг 2010, 15:29, променена общо 1 път
Да кучето го е бутнал тоя пяния и после се е хвърлил след него
И все пак това е куче няма значение мое или твое.А за тезата,че никои не е вечен просто няма да коментирам,кучто да не е вечно

И все пак това е куче няма значение мое или твое.А за тезата,че никои не е вечен просто няма да коментирам,кучто да не е вечно

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pampo написа:[Е добре де, няма ли, след като си изживял тези ужасни случки да бъдеш от тея дето ще помогнат, щом си видял колко е гадно никой да не ти подаде ръка и видиш човек в твоето положение, няма ли веднага да се притечеш на помощ. Нали така и ти минаваш в графата "гадове"?
Минавам в графата "човек" по други фактори и уча усилено да мина в графата "гад" в живота...
Пак ще се повторя-моето си е мое и никой няма да ми го опази,състрадателен съм,но не съм идиот (или може би съм,но в друг смисъл),давам когато имам,но и вече започнах да преценявам на кого да дам и на кого да помогна....
Моля всички които написаха в подкрепа на човека и гласуваха за човека-марш всички в темата на Рашо да помогнем на човека,колко се отзовахте,колко помогнахте и защо темата все още не е във "Важни"...
Форумни герои много,всеки упреква някой че видиш ли нямало да направи нещо...големи приказки-никакви дела...
Ето за това хората са гадове и лицемери-темата е прекрасен пример и супер добре контрастира на темата на Рашо...За това обичам животинките-те не са лицемерни като повечето които са написали как се метат за човека и хокат идиотите дето не пишат същото...а един,сто,хиляда човека гаснат и за няколко е написано в този форум...ами айде,нали се метате самоотвержено...или е само на клавиатура....
Аз помогнах с малко,ами вие...любители на хората...????
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
dimithur написа:LiTtLeRoCk написа:
В крайна сметка никой не е вечен, нали така ?Каквото му е писано на човек, това ще стане, няма смисъл да се правим на загрижени, състрадателни и прочия проявления на лицемерни чувства. И не става въпрос за нисше и висше, а за мое и чуждо . Животното няма да се хвърли доброволно в реката, за разлика от маса пияни казаци, дето това им е забавлението в живота - да се нашльокат и да влезнат да се къпят в морето (примерно).
Какво е писано,на какви да се правим,имаш ситуация,имаш и право на избор,това говори достатъчно за човек.Примерно ситуации много,и всякакви,от къде знаеш,че човека не е влязъл да плува и му е станало нещо.Не говорим,че си видял как пиян влиза да се къпе,и.т.н но дори и да е така.Нямам думи,нямам и да коментирам някой колеги,но от написаното до момента,хич не съм очарован

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
spacepl написа:Интересно, ако видиш да гори собствения ти Опел и Е36-цата на комшията (на който прилича детето ти) кое от двете ще угасиш.
Ще взема една каса бира и ще викна съседа да се кефим заедно

Вече май прекалено задълбахте

Мен пък ми е интересно какъв е отговора на автора на анкетата

Алекс?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Е.Димитров написа:pampo написа:[Е добре де, няма ли, след като си изживял тези ужасни случки да бъдеш от тея дето ще помогнат, щом си видял колко е гадно никой да не ти подаде ръка и видиш човек в твоето положение, няма ли веднага да се притечеш на помощ. Нали така и ти минаваш в графата "гадове"?
Минавам в графата "човек" по други фактори и уча усилено да мина в графата "гад" в живота...
Пак ще се повторя-моето си е мое и никой няма да ми го опази,състрадателен съм,но не съм идиот (или може би съм,но в друг смисъл),давам когато имам,но и вече започнах да преценявам на кого да дам и на кого да помогна....
Моля всички които написаха в подкрепа на човека и гласуваха за човека-марш всички в темата на Рашо да помогнем на човека,колко се отзовахте,колко помогнахте и защо темата все още не е във "Важни"...
Форумни герои много,всеки упреква някой че видиш ли нямало да направи нещо...големи приказки-никакви дела...
Ето за това хората са гадове и лицемери-темата е прекрасен пример и супер добре контрастира на темата на Рашо...За това обичам животинките-те не са лицемерни като повечето които са написали как се метат за човека и хокат идиотите дето не пишат същото...а един,сто,хиляда човека гаснат и за няколко е написано в този форум...ами айде,нали се метате самоотвержено...или е само на клавиатура....
Аз помогнах с малко,ами вие...любители на хората...????
Добре и ако има други колеги които са помогнали,какво трябва всеки да напише, "Аз,помогнах" не може ли да го направи тихо,без много шум,или всеки трябва да си запази платежното,и да го публикува.
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Sharo написа:
не съм отговорил 1во, защото реално ако гледам на картинакта и се случва наистина човек на 45 години, аз не мога спася хвърляйки се при него. Най-малкото трябва да съм доста по силен от него за да го надвия в паниката му за да го спася. 2ро друго куче освен някой пинчер също е трудно да се спаси.
Пък и съм се убедил, че много се говори, а като дойде време за скачане никой не помръдва.
То за това спасителите( имат си техники, с които успяват да спасят дори по-силни и дебели от тях) са тези, които трябва да спасяват. За съжаление при такива инициативи се давят и спасяващите.
По темата- ако се давят човек, които не познавам и куче, което не познавам- ще пробвам да спася първо човека и евентуално след това кучето. Честно казано не бих се замислил при подобен случай.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!