дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

мъжа или кучето ти?

спасявам мъжа
80
73%
спасявам кучето си
30
27%

Общо гласове : 110
старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?

Мнение от Sharo » 25 Авг 2010, 14:39

SKISA написа:почти съм сигурен, че и адаша и надето,и шаро и който и да е отговорил в полза на кучето в колата ще завие към собствената си ограда ,а не към спирката.... тва е вродено в нас-хората. но все пак би ми било интересно да чуя други доводи....

и съм сърдит на надя ,че ми вика лицемер и кумов срамец ,щото съм отговорил в полза на човека ,а имам куче.... :cry: аз съм обИден и възмУтен.... :lol:

ти пък защо реши, че съм отговорил за кучето... просто в мненията си горе съм искал да върна темата в правилния въпрос, а не ако човека ти е близък.

не съм отговорил 1во, защото реално ако гледам на картинакта и се случва наистина човек на 45 години, аз не мога спася хвърляйки се при него. Най-малкото трябва да съм доста по силен от него за да го надвия в паниката му за да го спася. 2ро друго куче освен някой пинчер също е трудно да се спаси.
Пък и съм се убедил, че много се говори, а като дойде време за скачане никой не помръдва.
Последна промяна Sharo на 25 Авг 2010, 14:50, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 25 Авг 2010, 14:41

е това е хубаво ... Поне, ако те са на мястото на давещия се човек и някой спаси кучето ще го разберат! И няма да се почувстват тъпо, защото и те биха постъпили така ...

Като цяло мойто мнение е, че инстинктивно винаги ще помогнеш на човека...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Авг 2010, 14:43

tsb_bg написа:
blackgod написа:... И така както е поставен въпроса в анкетата, го чувствам все едно някой ме пита дали да направя избор между детето ми и непознат човек...

Въпроса е много ясно поставен - да спасиш ЧОВЕК или да спасиш куче, пък било то и собственото (пак живо същество, но животно) :!:
Според отговорите, 1/3 от участвалите в анкетата са готови, за да спасят собственото си животно на улицата да минат през ХОРАТА на спирката ....

Аз лично не се гордея с такива колеги от форума

Ше поживееш и ще видиш смисъла на разликата...
Хората (повечето) са гадове,има много малка част които са пичове (жени и мъже),останалото е талаж и ако трябва да избирам между моето и чуждо-моето е с преоритет,ако има избор чуждо куче и непознат-много ясно,то и без да го мислиш скачаш за човека,аз дори не понасям несправедливост по телевизията,какво остава на живо,гадното е че и със сърцето си при чуждо куче и чужд човек,когато е мангасар,пак скачам за човека...в анкетата съм посочил "куче" и то ако е моето...
Иначе за хората...веднагически давам пример-аз съм човек от бялата раса,сини очи и когато се развива действието даже имах и руса коса ( :mhihi: ),тогава често ходех и с костюми,в този ден дето описвам,даже не съм се давил...просто ми стана лошо,всичко разбирах,но се свлякох на улицата,до телевизията (сан стефано и ул. Шипка),минаваха хора около мен,беше горещ ден,минаваха и никой,никой нищо,само ме поглеждаха и отминаваха,а аз само гледах,не можех да помръдна...усетих че от някакво лично нещастие към мене си ми се насълзяват очите...никой нищо...просто хората си вървяха по тротоара,поглеждаха ме и продължаваха да си водят диалозите си...а както по-горе споменах,бях облечен в чист костюм,чиста риза,панталон...един добре облечен човек...от тогава започна да ме е страх нещо да не ми стане и да падна на улицата,най-много да ме оберат...така че-еба*л съм ги,еба*л съм и скапаното общество и това за 2 ри път ми се случва,първият път бях дете на около 10 годинки,бях отишъл до стария битак да си купя картички с певци или нещо подобно,минаха едни гадни мангалчета покрай мен ,хвърлиха камък и ме удариха по главата,усетих че губя контрол на краката си,свлякох се и плачех,минаваха хора,видяха случката и никой не се наведе да помогне...така че само ше ви замоля защитниците на хората малко да пострадате и да почакате помощ и тогава да защитавате...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Авг 2010, 14:43

е така те разбрах ,бе владе! сори! аз разбрах ,че си на мнението на надето....
иначе дето викат опонентите :
по-добре кучето да ти е приятел ,отколкото приятелката ти да е кучка.....!! :mhihi:
са па да не земе да се обидиш за тва!!?? бъзикам се с кучолюбците....

емооо..... ! колко още да поживея ,за да разбера кви хора има и кви няма!? и аз съм брал ядове и съм видял лошо от хора,но заради читавите - за тва ми е такъв отговора.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 25 Авг 2010, 14:47

blackgod написа:И защо трябва да харесвам повече хората, като всичко лошо което ми се е случвало на мен и близките ми е причинено от хора, а не от животни? Като гледате около вас каква злоба и простотия е, защо се очудвате, че има хора които обичат повече кучетата си, отколкото навъсените и вечно лошо гледащи себеподобни?

Защото и всичко хубаво, което ти се е случвало в живота е причинено от хора. Цялата цивилизация е създадена от тея ужасни хора, иначе щеше да се бориш за живота си наравно със останалите видове в джунглата, не да се тътриш с БМВ, създадено пак от тея ужасни и подли копелета. Може тоя непознат човек да е баща на бъдещата ти жена примерно, не е задължително да ти е откраднал М лайсните.
Много малко толерантност остана тука в тая страна дееба, всички едни такива на нож и ти скачат веднага братче, по-зле от джунгла е станало. Само като си спомня темата за боя по светофарите, че беше 20 страници най-малко...
Абе работата не отива на добре, уж цивилизация и общество а вие удавихте сума си народ вече.
Интересно ми е какви биха били резултатите от тая анкета в различните страни от БГ. Ама предполагам и там бая удавени ще има...

Е.Димитров написа:Ше поживееш и ще видиш смисъла на разликата...
Хората (повечето) са гадове,има много малка част които са пичове (жени и мъже),останалото е талаж и ако трябва да избирам между моето и чуждо-моето е с преоритет,ако има избор чуждо куче и непознат-много ясно,то и без да го мислиш скачаш за човека,аз дори не понасям несправедливост по телевизията,какво остава на живо,гадното е че и със сърцето си при чуждо куче и чужд човек,когато е мангасар,пак скачам за човека...в анкетата съм посочил "куче" и то ако е моето...
Иначе за хората...веднагически давам пример-аз съм човек от бялата раса,сини очи и когато се развива действието даже имах и руса коса ( :mhihi: ),тогава често ходех и с костюми,в този ден дето описвам,даже не съм се давил...просто ми стана лошо,всичко разбирах,но се свлякох на улицата,до телевизията (сан стефано и ул. Шипка),минаваха хора около мен,беше горещ ден,минаваха и никой,никой нищо,само ме поглеждаха и отминаваха,а аз само гледах,не можех да помръдна...усетих че от някакво лично нещастие към мене си ми се насълзяват очите...никой нищо...просто хората си вървяха по тротоара,поглеждаха ме и продължаваха да си водят диалозите си...а както по-горе споменах,бях облечен в чист костюм,чиста риза,панталон...един добре облечен човек...от тогава започна да ме е страх нещо да не ми стане и да падна на улицата,най-много да ме оберат...така че-еба*л съм ги,еба*л съм и скапаното общество и това за 2 ри път ми се случва,първият път бях дете на около 10 годинки,бях отишъл до стария битак да си купя картички с певци или нещо подобно,минаха едни гадни мангалчета покрай мен ,хвърлиха камък и ме удариха по главата,усетих че губя контрол на краката си,свлякох се и плачех,минаваха хора,видяха случката и никой не се наведе да помогне...така че само ше ви замоля защитниците на хората малко да пострадате и да почакате помощ и тогава да защитавате...

Е добре де, няма ли, след като си изживял тези ужасни случки да бъдеш от тея дето ще помогнат, щом си видял колко е гадно никой да не ти подаде ръка и видиш човек в твоето положение, няма ли веднага да се притечеш на помощ. Нали така и ти минаваш в графата "гадове"?

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 25 Авг 2010, 15:04

LiTtLeRoCk написа:Добре де,след всичко написано до тук,разбирам,че има хора които биха спасили куче,и с най-спокойно биха оставили човек да се удави,независимо кой е той.Е този начин на мислене,не мога да го разбера,но нямам и намерение да се опитвам.

Не просто куче, а неговото си собствено куче :!: Е тука е именно уловката
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Авг 2010, 15:09

Интересно, ако видиш да гори собствения ти Опел и Е36-цата на комшията (на който прилича детето ти) кое от двете ще угасиш.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Авг 2010, 15:12

dimithur написа:
LiTtLeRoCk написа:Добре де,след всичко написано до тук,разбирам,че има хора които биха спасили куче,и с най-спокойно биха оставили човек да се удави,независимо кой е той.Е този начин на мислене,не мога да го разбера,но нямам и намерение да се опитвам.

Не просто куче, а неговото си собствено куче :!: Е тука е именно уловката

Каквото и куче да е,това е ЖИВОТНО,искате да ме убедите,че непознат давещ се човек,е нещо по нисше дори и от куче,моля осъзнайте се малко,даже не се усещате какви глупости се изписаха в тази тема,какво ще кажете за следната ситуация,този 45 годишен мъж е ваш баща,роднина,приятел и.т.н,и вместо да спасят него,някой не трезво мислещ скача и спасява кучето си.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 25 Авг 2010, 15:20

LiTtLeRoCk написа:

Каквото и куче да е,това е ЖИВОТНО,искате да ме убедите,че непознат давещ се човек,е нещо по нисше дори и от куче,моля осъзнайте се малко,даже не се усещате какви глупости се изписаха в тази тема,какво ще кажете за следната ситуация,този 45 годишен мъж е ваш баща,роднина,приятел и.т.н,и вместо да спасят него,някой не трезво мислещ скача и спасява кучето си.

В крайна сметка никой не е вечен, нали така ? :dunno: Каквото му е писано на човек, това ще стане, няма смисъл да се правим на загрижени, състрадателни и прочия проявления на лицемерни чувства. И не става въпрос за нисше и висше, а за мое и чуждо . Животното няма да се хвърли доброволно в реката, за разлика от маса пияни казаци, дето това им е забавлението в живота - да се нашльокат и да влезнат да се къпят в морето (примерно).
Последна промяна dimithur на 25 Авг 2010, 15:29, променена общо 1 път
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 25 Авг 2010, 15:27

Да кучето го е бутнал тоя пяния и после се е хвърлил след него :mhihi:
И все пак това е куче няма значение мое или твое.А за тезата,че никои не е вечен просто няма да коментирам,кучто да не е вечно :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Авг 2010, 15:35

pampo написа:[Е добре де, няма ли, след като си изживял тези ужасни случки да бъдеш от тея дето ще помогнат, щом си видял колко е гадно никой да не ти подаде ръка и видиш човек в твоето положение, няма ли веднага да се притечеш на помощ. Нали така и ти минаваш в графата "гадове"?

Минавам в графата "човек" по други фактори и уча усилено да мина в графата "гад" в живота...
Пак ще се повторя-моето си е мое и никой няма да ми го опази,състрадателен съм,но не съм идиот (или може би съм,но в друг смисъл),давам когато имам,но и вече започнах да преценявам на кого да дам и на кого да помогна....

Моля всички които написаха в подкрепа на човека и гласуваха за човека-марш всички в темата на Рашо да помогнем на човека,колко се отзовахте,колко помогнахте и защо темата все още не е във "Важни"...
Форумни герои много,всеки упреква някой че видиш ли нямало да направи нещо...големи приказки-никакви дела...
Ето за това хората са гадове и лицемери-темата е прекрасен пример и супер добре контрастира на темата на Рашо...За това обичам животинките-те не са лицемерни като повечето които са написали как се метат за човека и хокат идиотите дето не пишат същото...а един,сто,хиляда човека гаснат и за няколко е написано в този форум...ами айде,нали се метате самоотвержено...или е само на клавиатура....
Аз помогнах с малко,ами вие...любители на хората...????

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Авг 2010, 15:35

dimithur написа:
LiTtLeRoCk написа:

В крайна сметка никой не е вечен, нали така ? :dunno: Каквото му е писано на човек, това ще стане, няма смисъл да се правим на загрижени, състрадателни и прочия проявления на лицемерни чувства. И не става въпрос за нисше и висше, а за мое и чуждо . Животното няма да се хвърли доброволно в реката, за разлика от маса пияни казаци, дето това им е забавлението в живота - да се нашльокат и да влезнат да се къпят в морето (примерно).

Какво е писано,на какви да се правим,имаш ситуация,имаш и право на избор,това говори достатъчно за човек.Примерно ситуации много,и всякакви,от къде знаеш,че човека не е влязъл да плува и му е станало нещо.Не говорим,че си видял как пиян влиза да се къпе,и.т.н но дори и да е така.Нямам думи,нямам и да коментирам някой колеги,но от написаното до момента,хич не съм очарован :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 25 Авг 2010, 15:36

spacepl написа:Интересно, ако видиш да гори собствения ти Опел и Е36-цата на комшията (на който прилича детето ти) кое от двете ще угасиш.

Ще взема една каса бира и ще викна съседа да се кефим заедно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Вече май прекалено задълбахте :winky:

Мен пък ми е интересно какъв е отговора на автора на анкетата :roll:
Алекс? :)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Авг 2010, 15:37

Е.Димитров написа:
pampo написа:[Е добре де, няма ли, след като си изживял тези ужасни случки да бъдеш от тея дето ще помогнат, щом си видял колко е гадно никой да не ти подаде ръка и видиш човек в твоето положение, няма ли веднага да се притечеш на помощ. Нали така и ти минаваш в графата "гадове"?

Минавам в графата "човек" по други фактори и уча усилено да мина в графата "гад" в живота...
Пак ще се повторя-моето си е мое и никой няма да ми го опази,състрадателен съм,но не съм идиот (или може би съм,но в друг смисъл),давам когато имам,но и вече започнах да преценявам на кого да дам и на кого да помогна....

Моля всички които написаха в подкрепа на човека и гласуваха за човека-марш всички в темата на Рашо да помогнем на човека,колко се отзовахте,колко помогнахте и защо темата все още не е във "Важни"...
Форумни герои много,всеки упреква някой че видиш ли нямало да направи нещо...големи приказки-никакви дела...
Ето за това хората са гадове и лицемери-темата е прекрасен пример и супер добре контрастира на темата на Рашо...За това обичам животинките-те не са лицемерни като повечето които са написали как се метат за човека и хокат идиотите дето не пишат същото...а един,сто,хиляда човека гаснат и за няколко е написано в този форум...ами айде,нали се метате самоотвержено...или е само на клавиатура....
Аз помогнах с малко,ами вие...любители на хората...????

Добре и ако има други колеги които са помогнали,какво трябва всеки да напише, "Аз,помогнах" не може ли да го направи тихо,без много шум,или всеки трябва да си запази платежното,и да го публикува.

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 25 Авг 2010, 15:41

Sharo написа:
не съм отговорил 1во, защото реално ако гледам на картинакта и се случва наистина човек на 45 години, аз не мога спася хвърляйки се при него. Най-малкото трябва да съм доста по силен от него за да го надвия в паниката му за да го спася. 2ро друго куче освен някой пинчер също е трудно да се спаси.
Пък и съм се убедил, че много се говори, а като дойде време за скачане никой не помръдва.

То за това спасителите( имат си техники, с които успяват да спасят дори по-силни и дебели от тях) са тези, които трябва да спасяват. За съжаление при такива инициативи се давят и спасяващите.

По темата- ако се давят човек, които не познавам и куче, което не познавам- ще пробвам да спася първо човека и евентуално след това кучето. Честно казано не бих се замислил при подобен случай.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата