дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?
Модератор: Общи модератори
Re: дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?
krystal написа:Pitbull_Germany написа:Гласувах за человека от гледна точка на това, че нямам и не съм имал никога куче и не мога да си представя каква ли би била привързаността ми към него. А и все пак човешкия живот е повече от кучешкия. Не го представяйте така - бил убиец, кучето спасило една торба хора...да, но това е някакси невероятно. Аз го разглеждам по друг начин - този нормален 45-годишен човек е МОЖЕ да е нечий баща. НЕ става въпрос да му се доверявате, а и е глупаво да се слагат всички под общ знаменател.
И пет деца да има...виждаш..на някои няма да им мигне окото да погледнат това дете с убедително невинен поглед, че са предпочели...кучето..
Aко има 5 деца, значи ще да е от боята и тогава никой нема да му помогне, дори и да няма куче

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
имах куче ,което обичах много и почина от старост на 16г . изключително умна овчарка,верен приятел и готов да умре за мен и семейството ми.... беше член на семейството ми. тва ,за да покажа кво ми е отношението към кучетата. бил съм спасител,отделно и съм вадил удавници без да ми е било работа... виждал съм удавен човек ,виждал съм и много спасени. въпреки огромната ми любов към моето куче съм убеден ,че при такава ситуация ще реагирам първосигнално,по инстинкт и ще скоча към човека. просто няма да има време да мисля ,да смятам на кой е баща ,да му искам свидетелство за съдимост и прочие....! ще извадя човека и после ще се върна за кучето ми. няма друг вариант за реагиране не ако си пумияр, ъъъ идиот ли кво беше или други епитети ,а ако просто си хюмън бийн.....!! не искам да вземам отношение към хората,гласували различно от мен ,защото всеки си решава сам,но съм учуден ,че толкова хора разсъждават така. не съм попадал в ситуация да избирам куче или човек, но съм попадал в ситуация да избирам първо единият човек и после другия.....! избора беше- да извадя този,който е по-близо до мен ,защото е по-сигурно да му помогна и после другият го извади друг човек. нито съм им гледал кой е по-стар,по-с деца или по-тъмен или дебел...
в човешката природа е заложено първо да се спасиш сам,после близките ти ,после себеподобните и накрая други животински видове....
ето ви още една ситуация: колата ви поднася ,или примерно спирачките ви изпускат и летите към собствената си ограда ,на която ви чака кучето ви и от другата страна има спирка ,на която чака човек-непознат......! на къде ще завъртите волана ,за да спрете колата !?!?!? мисля ,че изборът за спасяване е подобен...... дайте отговор на тази ситуация.....
в човешката природа е заложено първо да се спасиш сам,после близките ти ,после себеподобните и накрая други животински видове....
ето ви още една ситуация: колата ви поднася ,или примерно спирачките ви изпускат и летите към собствената си ограда ,на която ви чака кучето ви и от другата страна има спирка ,на която чака човек-непознат......! на къде ще завъртите волана ,за да спрете колата !?!?!? мисля ,че изборът за спасяване е подобен...... дайте отговор на тази ситуация.....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В единия случай отиваш в затвора, а в другия имаш угризения. Не са аналогични 

- SKISA
-
-
мисля ,че при тази ситуация няма да имаш време да мислиш за затвори ,дела и друго и за тва я задавам, за да разбера според инстинкта на хората как биха реагирали.....
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
По-добре да не продължаваме тази и аналогични теми.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Ще спася човека първо, после кучето.Едно куче, дори моето, я живее 10години я не;докато човека може да има семейство, може да остави нещо след себе си;Има нещо неестествено в това да спасиш куче пред човек......

- SKISA
-
-
почти съм сигурен, че и адаша и надето,и шаро и който и да е отговорил в полза на кучето в колата ще завие към собствената си ограда ,а не към спирката.... тва е вродено в нас-хората. но все пак би ми било интересно да чуя други доводи....
и съм сърдит на надя ,че ми вика лицемер и кумов срамец ,щото съм отговорил в полза на човека ,а имам куче....
аз съм обИден и възмУтен.... 
и съм сърдит на надя ,че ми вика лицемер и кумов срамец ,щото съм отговорил в полза на човека ,а имам куче....

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Еб*ал съм ги хората,к'во прави у гьола,нали е умен,що се е наврел там,спасявам го само ако е много богат,та после да ми се реваншира или ако е убава мома и евентуално после да земе да "даде",не че за кучето бих се гмурнал безрасърдно,ама и без това много-много не обичам всекакви хора,пък и хората са гадове,виж животинките поне не умеят да вършат некакви измами,се некой гледа да те изклати,ми може докато го спасявам,да земе гадината я да ме преджоби,я да ме удави-така че никакво спасение,само по некаква лична преценка,еле па ако е мангал-ше донесем още некоя кофа с вода...
Иначе най-вероятно инстинкивно ше зема да направа грешка и да скоча и после ше ме е яд...
Иначе най-вероятно инстинкивно ше зема да направа грешка и да скоча и после ше ме е яд...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
krystal написа:Pitbull_Germany написа:Гласувах за человека от гледна точка на това, че нямам и не съм имал никога куче и не мога да си представя каква ли би била привързаността ми към него. А и все пак човешкия живот е повече от кучешкия. Не го представяйте така - бил убиец, кучето спасило една торба хора...да, но това е някакси невероятно. Аз го разглеждам по друг начин - този нормален 45-годишен човек е МОЖЕ да е нечий баща. НЕ става въпрос да му се доверявате, а и е глупаво да се слагат всички под общ знаменател.
И пет деца да има...виждаш..на някои няма да им мигне окото да погледнат това дете с убедително невинен поглед, че са предпочели...кучето..
Добре де не изменяйте темата!
Казано е мъж на 45 години, не дете!
То ясно че ако е дете никой няма да тръгне да спасява кучето

Струва ми се, че в една реална ситуация всеки ще се втурне да спаси първо човека, каквото и да е написал в тая тема.
Обаче ситуацията е нереална (и по всичко личи, че трудно би могла да е), така че можем да разсъждаваме свободно върху нея, без да стигаме до крайности (обиди имам предвид).
Обаче ситуацията е нереална (и по всичко личи, че трудно би могла да е), така че можем да разсъждаваме свободно върху нея, без да стигаме до крайности (обиди имам предвид).
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
То и е нереално, всеки мислещ се за плувец да се фърля да вади човек, щото ако нямаш опит ще има двама удавени.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Обаче само как alx пуска бомба и гледа ударната вълна кой ще събори и кой не....
И да не съм офф - човека.

И да не съм офф - човека.
Si non confectus, non reficiat.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Разбира се че кучето си! Разбирам доводите ви и защо гласувате за човека... нямате си кучета или ако имате не са лоялни на вас а на някой друг от семейството... просто си нямате представа какво е чувството да притежаваш и да отглеждаш куче... да се грижиш за него да го храниш разхождаш всеки ден и т.н. въпроса е аналогичен на "Кой бихте спасили 2 годишния си син, или непознат човек" защото да имаш и да отглеждаш куче е равностойно на това да имаш малко детенце...
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:N.Mihaylovski написа:тези дето са гласували за кучето са извратени копелета
Не мисля,просто се ебават
ами тъй де, от известно време съм решил на никоя анкета да не отговарям с това което смятам за редно, след като определя моя отговор - намирам точната му противоположност и гласувам

Сондьора написа:То и е нереално, всеки мислещ се за плувец да се фърля да вади човек, щото ако нямаш опит ще има двама удавени.
Дори и да е плувец,ако не знае как се вади човек по-добре е да не се и опитва.Аз също ще скоча за човека,а имам куче.