дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

мъжа или кучето ти?

спасявам мъжа
80
73%
спасявам кучето си
30
27%

Общо гласове : 110
старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: дави се човек и кучето ти... кой спасяваш?

Мнение от cod-cdbp » 25 Авг 2010, 9:53

bum_bum написа:Сещам се поне за 10 човека на които бих им помогнал да потънат, ако няма никой наоколо.

аз се сещам за едни 240+ човека ама шанс дето се вика.
В края на спора бих казал само, че бих последвал общоприетия морален принцип да спася първо човека, а и куче да се дави до сега не съм виждал...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 25 Авг 2010, 9:59

Като едни истински българи, смятам, че ще е най-добре да си сЕдим на брега, да си глеаме сеира, да снимаме с джи-си-ем-а и ако случайно някой от обектите започне да се измъква, да го демотивираме с камъни :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Авг 2010, 10:00

Сондьора написа:Един колега спомена за хъскито му, те дори се гмуркат!

Аз се чуда що не мога да я одава тая гад у нас :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 25 Авг 2010, 10:02

spacepl написа:Като едни истински българи, смятам, че ще е най-добре да си сЕдим на брега, да си глеаме сеира, да снимаме с джи-си-ем-а и ако случайно някой от обектите започне да се измъква, да го демотивираме с камъни :)

Eми в крайна сметка, при една реална такава ситуация, точно това ще се случи :mhihi: Колкото и да се изкарват някои хора хуманисти тук, във виртуалното пространство :mhihi:

Според мен, тая анкета е някакви психологическа уловка, щом толкова хора се изпокарахте тука и започнахте с обидите :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 25 Авг 2010, 10:03

Просто казано спасявам кучето. Всичко е въпрос на връзка. С непознатия 40 годишен човек нямам никаква връзка и следователно не чувствам нищо към него, което да ме накара да го спася. Към кучето от друга страна, което е било до мене с години, вярно и преданно, обичливо и сладко животинче към, което изпитвам такава голяма любов, директно скачам и си го спасявам. Разбирасе след това цял живот ще ми е криво на съвестта, че не съм спасил един човешки живот, но поне съм направил правилния избор за мен. И все пак правилно е да се спаси човека, но това лично бих направил аз.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Авг 2010, 10:04

Като се замисля кучето ми ще ме следва с изплезен език ако трябва до края на света, а до сега когато и да съм се доверил на човек винаги ми е бодвал ножката в гърба рано или късно. Без изключения. Тъй, че да се дави!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 25 Авг 2010, 10:11

Пожалвам ви никога, по никаква причина да не ви се налага трансплантация...Защото тогава човек въобще не се интересува дали сърцето или бъбрека е на циганин, убиец или каквото и да било там - само се моли да да е съвместим по кръвни фактори...Тоест да е ЧОВЕК като него!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 25 Авг 2010, 10:14

Бахти мисленето имате. Представи си тогава, че детето ти е вече на 27 и се води "мъж", представи си, че изпада в описаната ситуация и някрая се появява един @#$@#$@# и си спасява кучето, а оставя синът ти да се удави защото "не го познава" и всичките години на грижи за него, да го научиш да кара колело, да чете, да го видиш как ходи на училище, как завършва, как расте и става човек отиват по дяволите, заради една мастия. Гледната точка се променя а ?

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 25 Авг 2010, 10:20

Напротив не се променя, защото в условието пише 45 годишен непознат мъж... да той не е непознат за неговото семейство, но за мен е, за разлика от кучето ми което съм гледал толкова години и обичам като дете...

П.С. Мастия можеби е някой квартален пес около мястото където ти живееш, та както не се обиждаме ние така не е нужно и да обиждаш кучетата ни, защото аз съм сигорен че никои от хората защитаващи кучетата си не ги смятат за мастии...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 25 Авг 2010, 10:24

spacepl написа:Бахти мисленето имате. Представи си тогава, че детето ти е вече на 27 и се води "мъж", представи си, че изпада в описаната ситуация и някрая се появява един @#$@#$@# и си спасява кучето, а оставя синът ти да се удави защото "не го познава" и всичките години на грижи за него, да го научиш да кара колело, да чете, да го видиш как ходи на училище, как завършва, как расте и става човек отиват по дяволите, заради една мастия. Гледната точка се променя а ?

Бе не че нещо, ама който не може да плува не влиза на дълбоко, а който го направи и се удави сам си е виновен. :!:
Точно там е разликата между хората и животните хората имат разум, само дето не се използва особенно по предназначение, и за това са йм виновни, кучета, котки, коне, птици и т.н. ;)

А и да, единя ми чичо се е удавил на 28 години, щото разбираш ли се напили с приятели и решили да се къпят в някакъв язовир, и та какво някой му е виновен че не го е спасил ли? Да не би да го е карал той да скача пиян на букова пейка от студентски град?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 25 Авг 2010, 10:24

I.Voykov написа:Нали не само аз виждам че избора е кучето МИ и НЕПОЗНАТ човек... Спасявам си кучето и ако ми остане време вадя и човека... и двете са живи същества, само дето кучето ми е като член от семейството (все едно да не скоча за брат си) и освен това то е хиляди пъти по-добро същество от човека...

Някой ако иска да ми каже и на мене извратен, пумияр и т.н. красиви епитети които прочетох до тук....

И аз ще се включа към отбора на "извратените"... Вече нямам куче, но докато беше жива, Лиза беше пълноправен член на семейството.. За 12 години от тази животинка съм видял само добро, безрезервна вярност и обич... Нещо което не мога да кажа дори за най-добрите ми приятели..
Единственото което може да ме накара да направя друг избор, е ако давещия се човек е дете..

:OT: Питайте някой спасител, какви "благодарности" получават в доста от случаите... Колко от тях са плюти или съдени заради това че се е наложило да употребят сила за да извадят удавник..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 25 Авг 2010, 10:27

Ми нищо не мога да отговоря, не мога да повярвам, че действително някои би предпочел да си спаси кучето пред това да спаси човек. Аз имам котарак, много си го обичам, като член на семейството си ми е, отгледал съм от както едвам си стоеше на краката, но да го предпочета пред човек ... Явно на мен ми е криво нещо и не съм като другите. :| :(

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 25 Авг 2010, 10:40

Гласувах за человека от гледна точка на това, че нямам и не съм имал никога куче и не мога да си представя каква ли би била привързаността ми към него. А и все пак човешкия живот е повече от кучешкия. Не го представяйте така - бил убиец, кучето спасило една торба хора...да, но това е някакси невероятно. Аз го разглеждам по друг начин - този нормален 45-годишен човек е МОЖЕ да е нечий баща. НЕ става въпрос да му се доверявате, а и е глупаво да се слагат всички под общ знаменател.

Това много ми напомня на един от тестовете за пилоти - същата ситуация, но се давят майка ви, жена ви и детето ви. Кое ще спасите?
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 25 Авг 2010, 10:50

Pitbull_Germany написа:Гласувах за человека от гледна точка на това, че нямам и не съм имал никога куче и не мога да си представя каква ли би била привързаността ми към него. А и все пак човешкия живот е повече от кучешкия. Не го представяйте така - бил убиец, кучето спасило една торба хора...да, но това е някакси невероятно. Аз го разглеждам по друг начин - този нормален 45-годишен човек е МОЖЕ да е нечий баща. НЕ става въпрос да му се доверявате, а и е глупаво да се слагат всички под общ знаменател.

И пет деца да има...виждаш..на някои няма да им мигне окото да погледнат това дете с убедително невинен поглед, че са предпочели...кучето.. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Авг 2010, 11:01

SKISA написа:брех ,голем зор!!
алкс е задал въпроса ясно-не става въпрос за циганин,масов убиец и да му четете досието на брега преди да го спасите....! изкривявате отговора на въпроса. шарко не си прав.... като си на брега и гледааш давещият се не му искаш кръщелно, медицинско ,паспорт или да си покаже патката да видиш дали е рязан...... просто решаваш за половин секунда кво правиш и или се хвърляш да му помогнеш или стоиш и гледаш ,или си спасяваш кучето...... мноо тъпо тва с масов убиец,изнасилвач и прочие....! то нали па им го пише на челото ,та да знаеш......
айде са и аз да задам въпрос така.....специално за надето го задавам....!
на брега на река,в реката пада кучето ти ,след него скача приятеля ти да го спасява ,но не е добър плувец и почва да се дави......! аз плувам доста добре...! да скоча ли да спася приятеля ти или кучето ти или просто да си галя мойто куче на брега и да гледам сеира.....!!?!?!или да им теглиме чоп с клечки!?!? шарко ,можеш и ти да ми отговориш. приятелката ,кучето ти или да седя на брега с мойто куче....!?!? щото обърнахте въпроса малко ,та и аз да питам малко по-различно.
а случайно някой от отговорилите да е вадил удавник от водата!?!? щото ми се е случвало доста пъти и мога да ви кажа ,че никой ама никой в такъв момент не мисли за никакви кучета ,деца ,жени или приятелки ,а се мета да ти се качи на главата да се спаси! нарича се инстинкт......! нагълтал ли е вода изобщо не може да мисли за други -бъдете сигурни! камо ли за кучета...

а! и питайте явор,мегов,росен и който там требва дали примерно мога да плувам..... :mhihi:

да де аз това исках да му кажа да не го разглежда от странта на кой е по-стока, защото във въпроса не е дадено такова нащо. Просто дадох обратния му пример на неговото, че човека е приателката му. :winky:
Последна промяна Sharo на 25 Авг 2010, 11:06, променена общо 1 път
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата