IS-гърми във всмукателните колектори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
IS-гърми във всмукателните колектори
Проблем и с моя истребител.
От около 2 месеца ми прави тия мизерии,но рядко,максимум 1 път в седмицата.Паля си аз и Буфф,и изгасва.Въртя втори път никакви проблеми.Но днес гръмна доста сериозно,пробвам пак пали и изгасва,викам си аз тук нещо стана,отварям капака гледам...гледам маркуча на стъпковия мотор излязал,пъхнах го запали си никакви проблеми.Но вече взе да ме притеснява.
Единственото което се сещам е не добре оплътняващ всмукателен клапан,двигателя си работи добре на място и върви добре.Има само едно леко тресене като задържа газта м/у 2500-3000рпм.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,и някакви предложения да имате?
Мотора е М42Б18 без ГАЗ!
От около 2 месеца ми прави тия мизерии,но рядко,максимум 1 път в седмицата.Паля си аз и Буфф,и изгасва.Въртя втори път никакви проблеми.Но днес гръмна доста сериозно,пробвам пак пали и изгасва,викам си аз тук нещо стана,отварям капака гледам...гледам маркуча на стъпковия мотор излязал,пъхнах го запали си никакви проблеми.Но вече взе да ме притеснява.
Единственото което се сещам е не добре оплътняващ всмукателен клапан,двигателя си работи добре на място и върви добре.Има само едно леко тресене като задържа газта м/у 2500-3000рпм.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем,и някакви предложения да имате?
Мотора е М42Б18 без ГАЗ!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: IS-гърми във всмукателните колектори
Еми кабели, свещи, бобини, датчици.. с една дума- диагностика 

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
Днес я закачах на работа на диагностиката,няма грешки никакви.Поне мотортестера ми е под ръка.Свщите са на около 3000к,но кабелите са стари и съм решил да слагам бобини от М52 право върхо свещите 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Еми ако е сигурна диагностиката виж и да не смуче от някъде въздух.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
Мисля че ако смуче от някъде двигатела ще тресе на място,но ще огледам 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
хаа колега и аз имам може би същия проблем - само че при мен пука във филтъра. ходих на диагностика и само ламбдата беше сдала багажа, сега е откачена и върви МАЛКО по-добре, но пак си пука. свещите са нови (преди 3 дена ги смених)
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Bimmer_E36 написа:Мисля че ако смуче от някъде двигатела ще тресе на място,но ще огледам
А от къде може да смуче въздух, защото аз го имам този проблем с леко тресене на място ? Гърмежи нямам, колата върви добре

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
За смученето на въздух и на мен ми е интересно, купих нов гофриран макуч, ако може някой да каже всички маркучи от кадето може да дърпа въздух с номерата като ходя във Вари да ги поръчам всичките, pls. Иначе тресенето всички М44 го имаме, само че при мен е понякога, някой път може и стотинка да оставиш отгоре толкова равномерно работи.
Проблема съм се заканил да го реша, сега отделям към 700лв съм намислил да инвестирам в М44 да го направим като часовник!
Проблема съм се заканил да го реша, сега отделям към 700лв съм намислил да инвестирам в М44 да го направим като часовник!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
Може да смучи от гофрирания маркуч,от стъпков мотор и други карантийки,трябва да се търси.А не е исключено и от гарнитурата на колекторите,моята кола като я взех двигатела тресеше доста,оказа се от тази гарнитура,брат ми я е сменил понеже не бях в БГ и двигатела заспа.Така че Ванката виж да не е от гарнитурата на колекторите към главата.
А аз по моя проблем мисля да си махна главата (не тази на раменете
) и да видя клапаните в какво състояние са и да ги пасна 
А аз по моя проблем мисля да си махна главата (не тази на раменете

- vanka7a
- ентусиаст
-
Nukem написа:За смученето на въздух и на мен ми е интересно, купих нов гофриран макуч, ако може някой да каже всички маркучи от кадето може да дърпа въздух с номерата като ходя във Вари да ги поръчам всичките, pls. Иначе тресенето всички М44 го имаме, само че при мен е понякога, някой път може и стотинка да оставиш отгоре толкова равномерно работи.
Сега изниква въпроса, защо тресе само понякога ? Ако смуче въздух ще тресе постоянно

Извинявам се за

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Oтклонихме се, иначе ламбдата и тампоните не са сменил съм ги трябва да мислим друго, аз горе долу съм го измислил като го оправя ще пусна тема, дайте да не го обръщаме на тема тресене на двг. има си друга тема за случая!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- vanka7a
- ентусиаст
-
Bimmer_E36 написа:Проблем и с моя истребител.
Мотора е М42Б18 без ГАЗ!
Дали не се получава от богата смес ? На скоро бях чел за такива гърмежи, но не си спомням какво го причиняваше.. (Не съм го чел тук)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Гърми бедната смес, или голямото предварение, ама тука то се управлява от ЕКУ-то, така че там не е проблема. Както ти казаха колегите, провери за смучене на въздух, което обеднява сместта, и непременно запалването оправи.
only rear wheel drive
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2