Проблем с климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Va_sko
- Потребител
-
- Кара: BMW E91
- Мечтае да кара: На две гуми
Проблем с климатроника
Проблема при моя климатроник е че се включва и изключва когато си поиска.Ходих при всякакви майстори, закачваха я на компютара показва че всичко работи а комптрсора не тръгва.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Re: Проблем с климатроника
може би таралеж?
Все пак изчакай Oci да види темата и да видиш какво ще каже
Все пак изчакай Oci да види темата и да видиш какво ще каже

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Va_sko написа:Проблема при моя климатроник е че се включва и изключва когато си поиска.Ходих при всякакви майстори, закачваха я на компютара показва че всичко работи а комптрсора не тръгва.
Колега какъв точно е проблема?
До колкото разбирам не всеки път компресора тръгва така ли или се включва и се изключва и след това не тръгва?
Опиши по подробно проблема за да помагаме.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Здравейте,
Аз имам подобен проблем с климатроника.Досега ми се е случвало 2 пъти .
Проблема е да кажем карам си нормално (преди тва всичко си е както трябва) и решавам да пусна климатика (системата е изключена преди това нито вентилатор нито нищо). Пускам климатика усещам ,че включва компресора но до там.Не иска да духа вътре,изключвам вентилатора и се чува шум все едно спира.Пак пробвам и така няколко пъти но изобщо не иска да духа.Първия път го оставих за 10-15 мин и се включи всичко както си трябва.
Тази събота ходих на палатка и както си карам стана мн жега и а да включа пак същото.Не иска да духа нито топло нито студено нищо.Пробвам да изчакам след 10-15 мин не става и не става ,знам че понякога "Ауто" функцията прецаква нещата ..махнах я пускам пак нищо сякаш не иска да завърти.
На другия ден всичко ток,мисля си че някаъде може да се награвя и някоя пластина да не дава контакт но пък колата работи перфекно,след тва пак си духа както си трябва.Нямам изгорели бушони ,като я взех смених всички с чисто нови.
Колата е Е46 320д фейслифт .
Проблема е да кажем карам си нормално (преди тва всичко си е както трябва) и решавам да пусна климатика (системата е изключена преди това нито вентилатор нито нищо). Пускам климатика усещам ,че включва компресора но до там.Не иска да духа вътре,изключвам вентилатора и се чува шум все едно спира.Пак пробвам и така няколко пъти но изобщо не иска да духа.Първия път го оставих за 10-15 мин и се включи всичко както си трябва.
Тази събота ходих на палатка и както си карам стана мн жега и а да включа пак същото.Не иска да духа нито топло нито студено нищо.Пробвам да изчакам след 10-15 мин не става и не става ,знам че понякога "Ауто" функцията прецаква нещата ..махнах я пускам пак нищо сякаш не иска да завърти.
На другия ден всичко ток,мисля си че някаъде може да се награвя и някоя пластина да не дава контакт но пък колата работи перфекно,след тва пак си духа както си трябва.Нямам изгорели бушони ,като я взех смених всички с чисто нови.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Gqbriel написа:Здравейте,
ежко бежко е избягъл

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Да му е ежко бежкото
..еми , ще се сменя малката гад.Предпочитам 170лв и всичко да бачка пред нервите които ми докара
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=143393 - тва намерих да се пробвам сам да го сменя евентуално .Мерси за инфото

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=143393 - тва намерих да се пробвам сам да го сменя евентуално .Мерси за инфото
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- oci
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:Да му е ежко бежкото..еми , ще се сменя малката гад.Предпочитам 170лв и всичко да бачка пред нервите които ми докара
![]()
Щом от време на време тръгва и спира вентилатора значи 100% е таралежа, цената му е 175 лв на оригиналния, на Хела е 134 лв с безплатна смяна от мен не е лош вариант аз доста съм слагал такива на хела и не са ми правили проблеми сменяш го и си готов.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
даже има и кой да ти го смени вместо да се газурчиш под жабката и да се мъчиш с развиването на болтчетата на неудобни места 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Екстра,
само да дойде момента и ще кажем как е минало всичко.

само да дойде момента и ще кажем как е минало всичко.

- Va_sko
- Потребител
-
- Кара: BMW E91
- Мечтае да кара: На две гуми
По точно проблема е при компресора че се включва и изключва когато си поиска.Примерно тръгвам включвам климатика и тои да речем тръгва след 5 мин. след 20 сам си спира или пак като се закучи понякога изопщо не тръгва.
- oci
- старши ентусиаст
-
Va_sko написа:По точно проблема е при компресора че се включва и изключва когато си поиска.Примерно тръгвам включвам климатика и тои да речем тръгва след 5 мин. след 20 сам си спира или пак като се закучи понякога изопщо не тръгва.
А провери като пуснеш климатика и компресора тръгне при първото му пускане дали тръгва перката защото ако тя не работи компресора работи докато налягането отиде на 30 бара и след това го спира пресостата и компресора пак ще тръгно когато налягането спадне на 15 бара поне.
Така, че първо провери като работи компресора дали се е включила и перката на 90 процента там ти е проблема но това са само догатки затова провири я и пак пиши.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Само 1 допълнение към казаното от оci - дори и да тръгва перката - пак може да има проблем с нея - да не върти да правилна мощност (тоест върти, но слабо) - климатика вдига налягане...и перката се включва на пълна мощност (за да ги свали) - ако ви се случи същия сценарий - проблема пак е в перката!
12 мнения
• Страница 1 от 1