Проблем с аларма или централното заключване!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
- Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10
Проблем с аларма или централното заключване!
Здравейте колеги! Значи имам едно проблемче на моята е36 92' . Проблема е следния когато си пускам алармата и след неопределено време (1 час 2 часа 3 часа) почва да писка без никой нищо да и е направил
пък знам че нямам сензори примерно ако е минал гърмящ заек
и тя да писка от това или пък нямам сензори когато се приближиш до нея и да писка ..... друго което съм забелязал е че когато шофирам и от време на време лапите в купето се включват и изключват сами все едно отварям вратата и я затварям. Дали е възможно да е от някоя врата или от централното заключване ?

- Yavor_kamenov
- Потребител
-
- Кара: 325 TDS
- Мечтае да кара: М5 Е60
Re: Проблем с аларма или централното заключване!
Варианти много. Отиди при някой който прави аларми да я види. На мен ми правеше проблем от време на време ми отчиташе отворена врата и ми се пускаше плафона да свети. Оказа се че е от багажника има един сноп с кабели който с времето се износват от отварянето и вътре кабелчетата се ебават. Слизам местя тук там и се оправя 

- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
Е това пропуснах да кажа че и при мене така когато бутна багажника нещо и се оправя обаче на следващото каране пак си прави проблеми като пипна по багажника нещо.. май да я водя на ЕЛ да я видят до скоро и имобилайзера ми правеше проблеми не искаше да включва и неможех да паля
и си мисля че всичко е свързано заедно и е за ЕЛ - техник но реших да питам първо тук преди да се набутам при някой разбирач ... а да питам нещо и показателя за гориво неще да отчита пълнп 15 литра а стрелката стои в червения сектор ... а не свети дали може да е свързано с този проблем нещо от токовете ?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има тема с най-често срещаните проблеми. Започни от снопа в багажника.
Never mistake motion for action...
- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
- Jojo_mojo_bg_v2
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Самолет
При мен проблема беше от датчиците на вратите, просто се бяха износили с годините - вързах ги със свински опашки така че да си мислят че вратите са затворени и вече нямам проблем. Нови са ти 30лв./бр.
- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
колега аз имах същия проблем ,оказа се едно бутонче в края на шоферската врата там при заключващия механизъм!!беше се износило а и бях със стара аларма....оправиха ми го пичовете които ми смениха алармата!от тогава една година и досега не съм си чувал алармата да пищи 

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
- Кара: 325 TDS
- Мечтае да кара: М5 Е60
При мен проблема със снопа кабели в багажника вече е неспасяем. Не става с наместване, даже тази сутрин направо изпушиха. Та всеки вика прочети често срещани проблеми, но там не виждам някъде да пише за решението. Четох един колега ги е подменил кабел по кабел, а този сноп дълъг ли е по принцип, започва и свършва с букси ли? Не изпитвам особено желание да взимам сноп от стар автомобил от морга. Ако този сноп не е дълъг и мога да го закупя от магазин ще е добре. Някой препатил? 

- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
Аз имам проблем с алармата - като е пусна и няма звук,само мигачите мигат ,но звук никакъв,централното си работи?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако е оригинална, така прави, потърси из форума, има писано по въпроса.
Never mistake motion for action...
Онзи ден и на мен алармата отказа и централното също и се оказа, че кабелите към капака на багажника се бяха скъсали.
Всеки луд си има номер ....Казал фичо и се фралил у копривите.............
- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
markizat86 написа:колега аз имах същия проблем ,оказа се едно бутонче в края на шоферската врата там при заключващия механизъм!!беше се износило а и бях със стара аларма....оправиха ми го пичовете които ми смениха алармата!от тогава една година и досега не съм си чувал алармата да пищи
Да и при мен се оказа същия проблем - износен датчик
Извинявам се че чак сега споделям какъв е бил проблема , доста време ме нямаше в България!
Поздрави!

- -Юли-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин.....
- Мечтае да кара: на ток.....
- Детайли за колата: 2007--2012->е36 m43b16 95г седан
2012--2013->е36 m52b28 95г седан
2013--2015->е46 m52b20tu 2000г купе
2015--2016->е46 m54b30 2001г купе
2016---e46 m47TUd20 2003г компот
2019---e90 m47 2006
2020—е38 m62b44 1999 + golf 6 2010
BMW_Sport написа:markizat86 написа:колега аз имах същия проблем ,оказа се едно бутонче в края на шоферската врата там при заключващия механизъм!!беше се износило а и бях със стара аларма....оправиха ми го пичовете които ми смениха алармата!от тогава една година и досега не съм си чувал алармата да пищи
Да и при мен се оказа същия проблем - износен датчик
Извинявам се че чак сега споделям какъв е бил проблема , доста време ме нямаше в България!
Поздрави!

Тия опели горящи много и невървящи, трошливи, с външен вид на фейслифтова каруца, с пластмасови табла и салони от плат за пердета, гниещи и без никви екстри ......,бмв-та ги оставeте на нас балъците!!!!
13 мнения
• Страница 1 от 1