Въпрос за външните лайсни на е46 седан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Въпрос за външните лайсни на е46 седан

Мнение от dhany » 19 Авг 2010, 20:51

Здравейте колеги! Както знаете, като качим някой в колата си, го правим с очакването това да има някакви последици (вреди, неприятности, пакости и т.н.) Та, качих един приятел отзад и на слизане ми искърти 1 от външните лайсни, които се намират над прозорците. Въпросът ми е, трябва ли да купувам цяла лайсна или може да сменя тези копченца, с които тя се захваща. Ако не се лъжа, копченцата са залепени за лайсната някак си. Всички мнения и предложения са добре дошли. Впрочем, ако някой знае от къде мога да си поръчам такава лайсна на тънко, ще е добре, че ми се ходи пак в БМВ... Е к'во да правиш... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Re: Въпрос за външните лайсни на е46 седан

Мнение от bochogogogo » 20 Авг 2010, 10:29

Тази лайсна е на щипки,но трябва да се поразтърсиш за такива.И аз имам да търся такива,но ме интересува трябва ли плътно да е прилепнала тази лайсна,или трябва да има отвор,за да се отича водата :confused:Ако говориш за лайсната на купето 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от dhany » 20 Авг 2010, 14:48

Еми аз погледнах от лявата страна, където всичко е изправно. Там лайсната не е прилепнала. Мисълта ми беше, че едва ли ще стане, като си закупя нови копченца, понеже по принцип те са залепени някак си от БМВ и аз едва ли ще мога да ги залепя толкова правилно и устойчиво, както те са направили. Това само по себе си ще донесе излишни бъгове, като скърцане и т.н. Та... май спасението е нова лайсна от някъде си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Авг 2010, 16:22

Колега!!! Сложи една снимчица поне. За да се види нагледно за коя лайсна става въпрос? Ако, са на купето лайсните (две на брой малка и голяма) мога да ти кажа с какво да ги залепиш-черен силикон за уплътнения. Щипките които се слагат на купето са по 2лв бройката. За щипките които са залепени на лайсните незнам (можеш да си ги залепиш сам, със същият силикон). Отделно свръзката им се осъществява, чрез една ламаринка, която също се лепи (иначе дългата лайсна ще се изхлузва към предният капак и се получава неприятна фуга м/у двете лайсни). И не на последно място има двойно-лепящо се уплътнение с дължина двете лайстни заедно, широко около 5мм.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 20 Авг 2010, 18:19

При мен имаше проблем само с едната щипка от тези и имаше едно тракане когато отварях вратата. Залепих щипката за лайсната с двойно лепеща лепенка и я монтирах на място и сега всичко си е наред. Нито мърда, нито щака. Препоръчвам ти, ако се насочиш към този вариант, да си вземеш качествено двойно лепещо, а не някой боклук за 3-4 лева, защото напъна на лайсната си е големичък.
Изображение

Назад към E46