Странен проблем (със стрелката на резервоара)!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
Re: Странен проблем (със стрелката на резервоара)!
И при мен е нещо подобно. Имам примерно 15л реални, но когато попадна в голямо задръстване от сорта на тръгни, спри и ми пада на 0л, а на теста ми изписва 15л и щом изляза от задръстването и карам без да спирам стрелката се връща на 15л. Много досаден проблем. Ако някой има решение ще съм му много благодарен, защото аман от сервизи с разбирачи.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
При теста на наличното гориво от скритите менюта кой резервоар е първия - ляв или десен? За да знам къде да разглобя първо
Иначе намерих писано по темата и снимки тук: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1290915

Иначе намерих писано по темата и снимки тук: http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1290915
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
xcalibur написа:При теста на наличното гориво от скритите менюта кой резервоар е първия - ляв или десен? За да знам къде да разглобя първо![]()
...левия , този зад тебе !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
xcalibur написа:При теста на наличното гориво от скритите менюта кой резервоар е първия - ляв или десен? За да знам къде да разглобя първо![]()
Съветвам те, преди да започнеш да разглобяваш поплавъците, да пробваш с друг километраж, въпреки показанията от скритите менюта. По-напред в темата съм дал линкове, в които хора са сменяли и двата поплавъка и проблема им продължава да стои.
При мен се реши с нов километраж. Естествено не се изключва и проблем с поплавъците, но винаги е по-разумно да се започне от най-евтиния вариант. Сигурен съм, че ще има колега от форума, който ще ти услужи с едно табло за пробата.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
ОК, така ще направя. Какво табло да търся? Моята кола е 2001г. 525 д, автомат. Предполагам трябва да е от дизелова кола задължително...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
xcalibur написа:ОК, така ще направя. Какво табло да търся? Моята кола е 2001г. 525 д, автомат. Предполагам трябва да е от дизелова кола задължително...
Да, за пробата трябва да сложиш от кола като твоята. От ТДС няма да работи коректно и трябва да се прекодира. Само за тест, най-добре да е от друга 525d, със същия БК като твоята (голям или малък).
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
Вчера ми остана малко свободно време и реших да се занимая с този проблем. Свалих задната седалка и измерих съпротивлението на двата нивомера. Съответно - 430 ома и 30 ома. На мястото на втория сложих един резистор и хоп - стрелката отиде на 50+. Последва изваждането на нивомера от резервоара. Оказа се, че пластинките не правят хубав контакт и не отчита. Наместих ги и за момента всичко е ок, но ми направи впечатление, че нищо не ги държи притиснати към платката, по която се движат. При мен за момента проблемът е решен. Ако пак се появи ще сменя въпросния нивомер. Надявам се да съм бил полезен
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
сега като изчетох темата се сещам че скоро проверявах в скритите менюта и при мен левия е 000,а в другия има отчетено гориво.преди време като проверявах си имаше и от двете страни
иначе сякаш показва точно
да го отварям ли?табло ли да търся
иначе сякаш показва точно
да го отварям ли?табло ли да търся

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На мен така ми показва когато има останало около 15-20 л гориво.

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Стрелката както си беше на 15л. отиде в червеното и лампата светна
и при мен днеска се случи същото,а в скритите менюта и на мен ми показва 0.00/12,5 ,а в следващото меню TNK 5L при положение,че в колата имаше поне 15литра.Много дразнещо.

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
И аз забелязах същото животно дето странно показва!
Така, че не е само при вашите бмв-та проблемът!

Така, че не е само при вашите бмв-та проблемът!

- Triforce
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD, 2015
- Детайли за колата: 530XD, 2015
Здравейте!
Не знам дали точно тук е мястото, но гледам, че обсъждате за стрелката на резервоара и нафтовата помпа. При мен има странен проблем - под 15 литра не иска да пали автомобила. Модела е 2002-ра, 525, дизел, автоматик. Вчера пак ми направи проблем, но стрелката беше на видимо 2 милиметра над 15 литра, според мен поне 18. Въпросът е колко струва преглед в сервиз за нивомера и за помпата и колко % е вероятността да ми оправят 100% колата, че никога повече да не я мисля, а не все да гледам резервоара да не пада под 15 литра
Благодаря Ви и приятен ден!
Не знам дали точно тук е мястото, но гледам, че обсъждате за стрелката на резервоара и нафтовата помпа. При мен има странен проблем - под 15 литра не иска да пали автомобила. Модела е 2002-ра, 525, дизел, автоматик. Вчера пак ми направи проблем, но стрелката беше на видимо 2 милиметра над 15 литра, според мен поне 18. Въпросът е колко струва преглед в сервиз за нивомера и за помпата и колко % е вероятността да ми оправят 100% колата, че никога повече да не я мисля, а не все да гледам резервоара да не пада под 15 литра

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Triforce написа:Здравейте!
При тебе колега е помпата в резервоара.

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Дано за една година и малко колегата да се е оправил 

66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5