Трака при гаснене?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Трака при гаснене?
Добър вечер колеги.
Сега като паркирах, дочух едно странно тракане.
Спирам колата в двора, включвам на свободна, въртя ключа и гасна колата. Разтрака се нещо отпред.
Запалих я отново, оставих я на свободна, натиснах съединителя до долу, завъртях ключа на стартера и я изгасих. С натиснатия съединител до долу, НЕ тракаше. Пробвах пак същата процедура, без да натискам съединител, пак се разтрака. Шума идва някаде отпред под таблото, поне по моя преценка. Съмнява ме да не си заминава съединителя или пък лагерчето нещо? Какво мислите?
Спирам колата в двора, включвам на свободна, въртя ключа и гасна колата. Разтрака се нещо отпред.
Запалих я отново, оставих я на свободна, натиснах съединителя до долу, завъртях ключа на стартера и я изгасих. С натиснатия съединител до долу, НЕ тракаше. Пробвах пак същата процедура, без да натискам съединител, пак се разтрака. Шума идва някаде отпред под таблото, поне по моя преценка. Съмнява ме да не си заминава съединителя или пък лагерчето нещо? Какво мислите?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Трака при гаснене?
krisu написа:Добър вечер колеги.
Правилно мислиш колега,за които и мотор да е реч ю,всичките имат амбреаж.Може и по маховика да има нещо,но наи вероятно е лагера на оста в кутията
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
presko79 написа:...но наи вероятно е лагера на оста в кутията

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Скоростите ти дрънчат колега
Въж при студен мотор това няма да го има. По добре си погледни маслото и нивото му кутията, или ако не си го сменял избери си нещо на мотул за по голямо темп. натоварване.

Въж при студен мотор това няма да го има. По добре си погледни маслото и нивото му кутията, или ако не си го сменял избери си нещо на мотул за по голямо темп. натоварване.

ако е лагер, при сериозно тракане, трябва и педала да е твърд, ако са скорости е по възможно да се чува сериозно. И аз смятам четрябва да провериш маслото в скоростите като начало.
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
Педала на съединителя, наистина е доста твърд. Утре други ден, ще се отвори да видим лагерчето. А за маслото, то какво е фабрично при моята M52B20? Ако се наложи, да го сменям цялото или да доливам?
П.С...
Колега, сега я тествах на студен мотор, запалих, направих същите процедури както и снощи. Този път обаче и с натиснат съединител и без съединител не тракаше. Мисля, че си прав за студеноя мотор. Сега да видим маслото ...
П.С...
beco109 написа:Скоростите ти дрънчат колега![]()
Колега, сега я тествах на студен мотор, запалих, направих същите процедури както и снощи. Този път обаче и с натиснат съединител и без съединител не тракаше. Мисля, че си прав за студеноя мотор. Сега да видим маслото ...
- vesellin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: ски на Килиманджаро
И при мен е така. Трака ако не съм натиснал амбреажа.
Преди около 1000-2000км смених съединителя и лагера, маслото в ск. кутия беше ОК, но сега като гася пак трака.
Преди около 1000-2000км смених съединителя и лагера, маслото в ск. кутия беше ОК, но сега като гася пак трака.
vesellin написа:И при мен е така. Трака ако не съм натиснал амбреажа.
кофти лагер или кутия...
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Аз на ис-а имах подобен проблем от време на време, появи се след смяна на съединител. Обезвъздушиха ми помпите, този проблем се скри, но точно след 2 седмици, кутията ми се сгъна 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

С м50 съм

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- vesellin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: ски на Килиманджаро
... Излъгах. Не трака. Просто не съм обърнал внимание. Верно такова тракане как може да дойде от един скапан лагер... то преди имах чувството че тампоните на ск.кутия са заминали, а бяха перфектни. Днес няколко пъти проверих... като гася седи едно такова стегнато... както явно трябва да бъде
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Според мен са някакви луфтове по кутията.
При мен изтраква така вече над 25000км.
Преди 4-5хил е сменен съединител пълен комплект с аксиален лагер, лагера на маховика, семерингите на кутията, както и дреболиите по вилката. Също така съм сменил карето към кардана, тампоните на кутията и маслото в кутията.
Промяна никаква не се получи
Пробвай като си паркирал някъде на равно без ръчна и на 1-ва дали колата се помества напред-назад като я натискаш с крак по задната гума в посока напред. При мен има някакво такова минимално обиране на луфт и леко поместване.
При мен изтраква така вече над 25000км.
Преди 4-5хил е сменен съединител пълен комплект с аксиален лагер, лагера на маховика, семерингите на кутията, както и дреболиите по вилката. Също така съм сменил карето към кардана, тампоните на кутията и маслото в кутията.
Промяна никаква не се получи

Пробвай като си паркирал някъде на равно без ръчна и на 1-ва дали колата се помества напред-назад като я натискаш с крак по задната гума в посока напред. При мен има някакво такова минимално обиране на луфт и леко поместване.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Krisu, пиши като видиш от какво е, че моя майстор ме плаши с маховик за подобен проблем. Въпреки, че според мен е лагера до маховика.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
- Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10
И при мен трака като запаля и като вдигна малко оборотите спира да трака ......

BFM написа:Krisu, пиши като видиш от какво е, че моя майстор ме плаши с маховик за подобен проблем. Въпреки, че според мен е лагера до маховика.
Ще пиша разбира се, само чакам моя комшия дето ми прави всичко по колата да се върне от почивка и се надявам да не се разминем, защото аз пък заминавам кам петък, събота. Дано се появи дотогава и да и хвърли едно око.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2