Светещ ск. лост DIY
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Светещ ск. лост DIY
ShibinG написа:и при мен имаше същия болт ,но не разбрах ролята му развих го и в резбата му с дрелката и стаба дупка за крушка
Да си призная, не съм проверявал дали на новатa го има този болт, но на нея още не и е дошло времето

Последна промяна stony1 на 05 Окт 2011, 7:59, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Много странен лост,особено с тоя болт.Може да е мислена за със светещ ск лост,но от завода да са им били свършили диодчетата
,тамън така се олеснява работата.Айде споделете някоя друга снимка,мен ми писна да го гледам моя дайте нови идеи и тн......

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
"болта" което всъщност е винт и аз го имам , топката се сваля с здраво дърпане нагоре ! Ако гюнтер или луиджи са играли нещо със силикона както е при мен с по яко дърпане нагоре и излиза
Са зависи кво лепило са турили
Все нямам време да снимам моята , с плочката която не пропуска светлина е , но съм направил малко мунинг и свети по-добре от оригиналната с разсеяна светлина в цвета на таблото ,а не гадно червено като оригиналното , съберрете се бройка и елате на е36 сбирка , аз ще ви накупя диоди и съпротивления за подходящия сетъп за перфектен резултат 

I'm slowly drifting

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
DirtySouth написа:"болта" което всъщност е винт и аз го имам
Мерси че ме поправи,мен обаче ми е все тая.Отностно резултата ти можеш ли да пуснеш една снимчица евентуално....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз ще поръчвам такива:
http://cgi.ebay.com/20-x-Red-LED-Lamp-L ... _RR_Trains
http://cgi.ebay.com/20-x-Red-LED-Lamp-L ... _RR_Trains
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Мога дам само да си събера колата че сега не ми е баш до това
I'm slowly drifting

krasman написа:аз си остъргах каналчетата с едно тънко шило,отне ми точно 15мин.-само без нерви
това е smd-то ,малки са и съм сложил 3 на платчица 1x1cm. на снимката изглежда че свети неравномерно но не е така,отдолу има бяла пластмасова подложка която разсеива светлината и каналите светят равномерно![]()
Tова е най-правилното решение за светещата топка,тая игра я прайх преди време и първо беше с лампички, след време се оказа, че лампата колкото и да е мижава излъчваната от нея топлина разтапя пластмасата ,следва трите светодиода на платка и едно съпротивление.Та от такава гледна точка правете ги точно като колегата krasman,smd на платка да нема ядове после.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Така колеги вече две седмици не мога да намеря кой да ми поръча от ebay ей тези диоди: http://cgi.ebay.com/20-x-Red-LED-Lamp-L ... _RR_Trains, че моята Viza е изтекла и реших да задвижа нещата докато чакам да се навие някой.
1.Претапицирах топката, резултата не е точно каквото очаквах но става:

2.Наредих инстументариума, с три различни бургийки пробивах от горе надолу, през дупката на болта първо с най-тънката, после с по дебелата и полвин сантиметър с най-дебелата за да се оформи легло за диода.

Резултата: / Като трябва да се внимава да не се нарани захващането на лоста/

Така и купих 2 диода да пробвам само, ето тези, но нали не разбирам като ги свързах към светлините на пепелника и светнаха за момент и после изгаснаха, данеби да съм купил някакви по слаби и да са изгорели, кажете колеги че съм гол и бос тука.

Уж единия разпръсквал другия незнам си какво а изгоряха от 12v.
Другото което се чудя като сложа плочката върху топката и приляга плътно и светлината не може да стигне по периферията на плочката и си мислех с някакъв накраиник на дрелката да се ушири отвора почти до края на периферията и може ди с 30-40мм дълбочина:

Въобще да попитам как сте го решили проблема с разпръскването при положение че плочката ляга плътно?
1.Претапицирах топката, резултата не е точно каквото очаквах но става:

2.Наредих инстументариума, с три различни бургийки пробивах от горе надолу, през дупката на болта първо с най-тънката, после с по дебелата и полвин сантиметър с най-дебелата за да се оформи легло за диода.

Резултата: / Като трябва да се внимава да не се нарани захващането на лоста/

Така и купих 2 диода да пробвам само, ето тези, но нали не разбирам като ги свързах към светлините на пепелника и светнаха за момент и после изгаснаха, данеби да съм купил някакви по слаби и да са изгорели, кажете колеги че съм гол и бос тука.

Уж единия разпръсквал другия незнам си какво а изгоряха от 12v.
Другото което се чудя като сложа плочката върху топката и приляга плътно и светлината не може да стигне по периферията на плочката и си мислех с някакъв накраиник на дрелката да се ушири отвора почти до края на периферията и може ди с 30-40мм дълбочина:
Въобще да попитам как сте го решили проблема с разпръскването при положение че плочката ляга плътно?
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Аз имах същото препядствие и да знаеш, няма да светне и при мене стана така светна за секунда и изгасна,тока нещо там си....
с тоците съъъъм много зле.Обясняваха ми защо неставало, но не прихфанах много,та си взех една обикновенна крушка от 60ст,щом е тестово вържи нея.Леглото ти се е получило перфектно както и дупката,а лоста е доста добре претапициран. 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
А добре тази обикновената крушка за 60 ст. как я свърза имам предвид ако е като тези от таблото или за пепелника трябва да си има легло и т.н? неща снимка имаш ли да добия представа?
Също си мисля по периферията да залепя нещо като пластмасово ring-че или едно ластиче и плочката върху него просто да има поне 1мм между плочката и повръхноста на лоста, за да може да се разпространи светлината!
Също си мисля по периферията да залепя нещо като пластмасово ring-че или едно ластиче и плочката върху него просто да има поне 1мм между плочката и повръхноста на лоста, за да може да се разпространи светлината!
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
То място си има даже повече от 1мм ,поне аз имам около...2мм защото съм сложил една джаджа от стара печка с оранжев цвят,ем да разпределя светлина ем да добие цвят.Сега нямам снимка на лампичката,защото ми свършиха,а и няма как да извада тази от лоста,във всеки магазин за автоджаджи има.Отиди кажи да ти ги извадят и ако не е диодна ще светне.
Относно тези крушки които искаш да поръчваш,те са с червена светлина

Относно тези крушки които искаш да поръчваш,те са с червена светлина

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Днес продължаваме с опитите, значи ходих до магазинчето откъдето купих диода и мацката ми каза че диодите са от 1.5 до 3v, ако искам да свети при 12v както е в колата трябва да се сложи съпротивление и то да се запои за по-дългото краче на диода, взех едно съпротивление и един дифузен оранжев диод и ще видим какво ще се получи!
[IMG=http://img825.imageshack.us/img825/332/photo0095w.jpg][/IMG]
Истината е че трябват много тънки жички, засега оставям нещата така, след две седмици ще го мъча пак, проблема с разпръскването го реших, остана да намеря наистина тънки жички!
[IMG=http://img825.imageshack.us/img825/332/photo0095w.jpg][/IMG]
Истината е че трябват много тънки жички, засега оставям нещата така, след две седмици ще го мъча пак, проблема с разпръскването го реших, остана да намеря наистина тънки жички!
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Задължително дай снимки после,ето каква била работата със светването му....Дано стане 1кам1 колега! 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Колега отказах се, взех 3 вида кабели, прекарвам ги и когато слагам топката от натискането се оголват и правят късо със стойката на лоста, 3 вида кабели последния вид супер тънки само медна жичка и изолация и пак се оголва колко е плътно направено това просто не е истина, запояваме слагаме къса, нови кабели запояваме оголват се пак късо и не свети, а топката вече е претапицирана и не става да прекарам кабелите отвън.
Който иска му продавам претапицираната топка+плочката пропускаща светлина и да се мъчи аз съм дотук!
Който иска му продавам претапицираната топка+плочката пропускаща светлина и да се мъчи аз съм дотук!
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
Аз мисля че ти знам проблема,надявах се да не се оплачеш,но си пробил дупката централно над зъбчето и като я натиснеш да щракне зъбчето къса кабела,затова дупката се прави малко под ъгъл.Лоста има 2 зъбчета отляво и дясно,хвани му средата и само разшири дупката на някакъв градус към капака или багажника и няма да имаш проблем,чак пък да продаваш топката.. 
Ако си някъде близко до дружба завърти шайбата да помагам

Ако си някъде близко до дружба завърти шайбата да помагам