Светещ ск. лост DIY

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Светещ ск. лост DIY

Мнение от stony1 » 12 Авг 2010, 19:21

ShibinG написа:и при мен имаше същия болт ,но не разбрах ролята му развих го и в резбата му с дрелката и стаба дупка за крушка :)

Да си призная, не съм проверявал дали на новатa го има този болт, но на нея още не и е дошло времето :mhihi:
Последна промяна stony1 на 05 Окт 2011, 7:59, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 16 Авг 2010, 19:54

Много странен лост,особено с тоя болт.Може да е мислена за със светещ ск лост,но от завода да са им били свършили диодчетата :) ,тамън така се олеснява работата.Айде споделете някоя друга снимка,мен ми писна да го гледам моя дайте нови идеи и тн......
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Авг 2010, 20:47

"болта" което всъщност е винт и аз го имам , топката се сваля с здраво дърпане нагоре ! Ако гюнтер или луиджи са играли нещо със силикона както е при мен с по яко дърпане нагоре и излиза :) Са зависи кво лепило са турили :) Все нямам време да снимам моята , с плочката която не пропуска светлина е , но съм направил малко мунинг и свети по-добре от оригиналната с разсеяна светлина в цвета на таблото ,а не гадно червено като оригиналното , съберрете се бройка и елате на е36 сбирка , аз ще ви накупя диоди и съпротивления за подходящия сетъп за перфектен резултат :yes:
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 16 Авг 2010, 21:14

DirtySouth написа:"болта" което всъщност е винт и аз го имам

Мерси че ме поправи,мен обаче ми е все тая.Отностно резултата ти можеш ли да пуснеш една снимчица евентуално....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Авг 2010, 21:25

Аз ще поръчвам такива:
http://cgi.ebay.com/20-x-Red-LED-Lamp-L ... _RR_Trains
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Авг 2010, 21:40

Мога дам само да си събера колата че сега не ми е баш до това
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Шарампоя » 16 Авг 2010, 21:46

krasman написа:аз си остъргах каналчетата с едно тънко шило,отне ми точно 15мин.-само без нерви 8)

това е smd-то ,малки са и съм сложил 3 на платчица 1x1cm. на снимката изглежда че свети неравномерно но не е така,отдолу има бяла пластмасова подложка която разсеива светлината и каналите светят равномерно :winky:

Tова е най-правилното решение за светещата топка,тая игра я прайх преди време и първо беше с лампички, след време се оказа, че лампата колкото и да е мижава излъчваната от нея топлина разтапя пластмасата ,следва трите светодиода на платка и едно съпротивление.Та от такава гледна точка правете ги точно като колегата krasman,smd на платка да нема ядове после.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 27 Авг 2010, 20:18

Така колеги вече две седмици не мога да намеря кой да ми поръча от ebay ей тези диоди: http://cgi.ebay.com/20-x-Red-LED-Lamp-L ... _RR_Trains, че моята Viza е изтекла и реших да задвижа нещата докато чакам да се навие някой.
1.Претапицирах топката, резултата не е точно каквото очаквах но става:
Изображение
Изображение
2.Наредих инстументариума, с три различни бургийки пробивах от горе надолу, през дупката на болта първо с най-тънката, после с по дебелата и полвин сантиметър с най-дебелата за да се оформи легло за диода.
Изображение
Изображение
Изображение
Резултата: / Като трябва да се внимава да не се нарани захващането на лоста/
Изображение
Изображение
Така и купих 2 диода да пробвам само, ето тези, но нали не разбирам като ги свързах към светлините на пепелника и светнаха за момент и после изгаснаха, данеби да съм купил някакви по слаби и да са изгорели, кажете колеги че съм гол и бос тука.
Изображение
Уж единия разпръсквал другия незнам си какво а изгоряха от 12v.

Другото което се чудя като сложа плочката върху топката и приляга плътно и светлината не може да стигне по периферията на плочката и си мислех с някакъв накраиник на дрелката да се ушири отвора почти до края на периферията и може ди с 30-40мм дълбочина:
Изображение
Въобще да попитам как сте го решили проблема с разпръскването при положение че плочката ляга плътно?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 27 Авг 2010, 20:29

Аз имах същото препядствие и да знаеш, няма да светне и при мене стана така светна за секунда и изгасна,тока нещо там си.... :mhihi: с тоците съъъъм много зле.Обясняваха ми защо неставало, но не прихфанах много,та си взех една обикновенна крушка от 60ст,щом е тестово вържи нея.Леглото ти се е получило перфектно както и дупката,а лоста е доста добре претапициран. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 27 Авг 2010, 20:33

А добре тази обикновената крушка за 60 ст. как я свърза имам предвид ако е като тези от таблото или за пепелника трябва да си има легло и т.н? неща снимка имаш ли да добия представа?
Също си мисля по периферията да залепя нещо като пластмасово ring-че или едно ластиче и плочката върху него просто да има поне 1мм между плочката и повръхноста на лоста, за да може да се разпространи светлината!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Авг 2010, 9:13

То място си има даже повече от 1мм ,поне аз имам около...2мм защото съм сложил една джаджа от стара печка с оранжев цвят,ем да разпределя светлина ем да добие цвят.Сега нямам снимка на лампичката,защото ми свършиха,а и няма как да извада тази от лоста,във всеки магазин за автоджаджи има.Отиди кажи да ти ги извадят и ако не е диодна ще светне. :yes:
Относно тези крушки които искаш да поръчваш,те са с червена светлина :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 28 Авг 2010, 10:41

Днес продължаваме с опитите, значи ходих до магазинчето откъдето купих диода и мацката ми каза че диодите са от 1.5 до 3v, ако искам да свети при 12v както е в колата трябва да се сложи съпротивление и то да се запои за по-дългото краче на диода, взех едно съпротивление и един дифузен оранжев диод и ще видим какво ще се получи!
[IMG=http://img825.imageshack.us/img825/332/photo0095w.jpg][/IMG]
Истината е че трябват много тънки жички, засега оставям нещата така, след две седмици ще го мъча пак, проблема с разпръскването го реших, остана да намеря наистина тънки жички!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Авг 2010, 15:44

Задължително дай снимки после,ето каква била работата със светването му....Дано стане 1кам1 колега! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 28 Авг 2010, 17:47

Колега отказах се, взех 3 вида кабели, прекарвам ги и когато слагам топката от натискането се оголват и правят късо със стойката на лоста, 3 вида кабели последния вид супер тънки само медна жичка и изолация и пак се оголва колко е плътно направено това просто не е истина, запояваме слагаме къса, нови кабели запояваме оголват се пак късо и не свети, а топката вече е претапицирана и не става да прекарам кабелите отвън.
Който иска му продавам претапицираната топка+плочката пропускаща светлина и да се мъчи аз съм дотук!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 28 Авг 2010, 22:15

Аз мисля че ти знам проблема,надявах се да не се оплачеш,но си пробил дупката централно над зъбчето и като я натиснеш да щракне зъбчето къса кабела,затова дупката се прави малко под ъгъл.Лоста има 2 зъбчета отляво и дясно,хвани му средата и само разшири дупката на някакъв градус към капака или багажника и няма да имаш проблем,чак пък да продаваш топката.. :mhihi:
Ако си някъде близко до дружба завърти шайбата да помагам :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36