Гарнитура на капак на клапаните
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Гарнитура на капак на клапаните
Колеги,
Моля за вашата помощ! Проблемътми е, че от пренатягане, скъсах един от болтовете на капака на клапаните и сега се чудя какво да направя? Дали мога да карам така известно време, за6тото ме чака път (около 1000-1300км)? Кой бихте ми препоръчали като майстор софия, който да може да извади откуснатото парче и навие ново. Посъвтвайте ме къде да търся такъв болт.
Благодаря на отзовалите се!
Поздрави!
Моля за вашата помощ! Проблемътми е, че от пренатягане, скъсах един от болтовете на капака на клапаните и сега се чудя какво да направя? Дали мога да карам така известно време, за6тото ме чака път (около 1000-1300км)? Кой бихте ми препоръчали като майстор софия, който да може да извади откуснатото парче и навие ново. Посъвтвайте ме къде да търся такъв болт.
Поздрави!
Скромността не е добродетел
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Bavar40 написа:Колеги,
Поздрави!
Можеш да караш така , гарантирам ти , ако другите болтове са стегнали нормално , и ако гарнитурата е нова , то със сигурност няма да изпусне масло на мястото на скъсания болт ...
Парчето скъсан болт можеш да го изкараш с шпилковадач много лесно (комплекта от 6 шпилковадачи е не повече от 10 лв) ... , излиза буквално за секунди ... Оригинален болт има в дарукар ...
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
чак шпилковадач... щом го е скъсал на стягане почти съм сигурен че стига да се подава малко и с клещи ще го развие... ама трябва пак да свали капака. са ако беше завлкъл на развиване е друго...(btw, тва шпилковадача е най-омразния ми имструмент, който някога съм пипал.)
- metodi80
- старши ентусиаст
-
eekset написа:чак шпилковадач... щом го е скъсал на стягане почти съм сигурен че стига да се подава малко и с клещи ще го развие... ама трябва пак да свали капака. са ако беше завлкъл на развиване е друго...(btw, тва шпилковадача е най-омразния ми имструмент, който някога съм пипал.)
Вярно е , че когато се скъса на стягане , обикновено се подава 2-3мм от гнездото и примерно с клещи "шпицове" или дори с обикновени клещи ще може да се отвие ... , но все пак ако не се подава достатъчно , ще трябва да играе шпилковадача ....
Шпилковадача е единствената алтернатива , ако болта не се подава достатъчно и ако не иска да скапе резбата при евентуално разпробиване с дрелка ...
Цаката при шпилковадача е да е качествен и върха му да е много остър , за да може бързо да заклини в болта , иначе ако е купен от магазини "всичко по лев" със сигурност нема да свърши работа .... , освен това трябва много точно да се удари център в болта и след това като се прави лека дупчица в болта да се внимава да не избяга на страна дупката , защото оста на въртене ще се исмести от центъра и тогава става мисия невъзможна ! Каквото и да си говориме , докато не се пипне с ръка си остава само теория ..., колегата да отвори и да види кво е положението ... Но както казах може да си кара и така ... (пробвано) .
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Ам гарнитурата дето се продава в Дару Кар,каква е.... щот май разликата в цените не е голяма 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Колеги, моля ви, стига с тоя силикон. Сваляте старата почиствате ИДЕАЛНО всички повръхности ,върху които ще ляга гарнитукарата, слагате и стягате. Ханс като го е събирал тоя мотор силикон слагал ли е? Моята е на Елринг 40лв я взех за М52Б20 от АвтоХит на Хр Ботев, оригиналната в Дару ми искаха 60 и нещо лева. Не е протекла от никъде, а даже на няколко пъти ми се налагаше да я свалям, заради ваноса. Ако всеки път трябваше да мажа със силикон, да съм осрал всичко до сега.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Следя темата с интерес

До колегата,батинка,защо гледа да спестиш 7-8 лева за смяна на тази гарнитура в сервиз,виж сега какви главоболия имаш !!!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
delas_328 написа: защо гледа да спестиш 7-8 лева за смяна на тази гарнитура в сервиз,виж сега какви главоболия имаш !!!
Те в сервизите също късат болтове, случва се ....
По принцип на капака на клапаните изобщо не е необходимо да се натяга сериозно , просто болта се стяга докато стигне основата и се спира (то се усеща) ... Чак пък сервизи , чак динамометрични ключове ....

Не мисля , че смяната на гарнитурата на капака е кой знае каква работа , че да изисква смяна в сервиз , но всеки си преценява ...
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Който не е пипвал,всичко му се струва трудно... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Is-STAR
- Потребител
-
- Кара: BMW ///E36
- Мечтае да кара: M-power E93
Някой ми беше казал че маслото може да разяде кабелите на свещите това вярно ли е ?
И защо повечето хора ми казват ако не е много карай няма да има проблеми ........
И защо повечето хора ми казват ако не е много карай няма да има проблеми ........
Живей,мечтай и без страх УМРИ !!!!

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
~Мишо~ написа:Който не е пипвал,всичко му се струва трудно...
Довечера живор и здраве предстои да запалим едно М42, е сервизирана вече глава и гарнитури и мисля да не използвам никакъв силикон ама никъде освен на местата където се препоръчва от БМВ. Просто съм замислил една идея с малко финна смазка навсякъде.

Здравейте колеги,
Радвам се, че зовът ми за помощ към Вас е получил толкова голям отклик. Съжалявам, че не успях да следя темата, но ... когато потърсих Вашата подкрепа, описвайки какви грижи си създадох с тоя пуст болт, получих съобщението, че "Модератора трябва да одобри написаното от мен, чак след което ще публикува писанията ми". Кофтито за мен беше, че тази тъпотия със счупването на болта, аз си направих сам и то не при смяна на гарнитура, а при откровенно желание да го донатегна (сълзеше малко масълце през уплътнението на болта). Беше Неделя, а във вторник трябваше да пътувам до морето, т.е. имах само Понеделник-а да си оправя проблема. Модератора ми е.. м...та с това, че не побликува веднага поста ми и не бях сигурен дали някой въобще ще отговори на въпроса ми. Все пак срещу скромните 15 лв. едно майсторче се зае със задачата да свали капака, да отвие счупеното и да сложи ново болтче (негова изработка
). Колата беше готова за път още в 12.00h на обяд!!! Да Ви кажа, направо камък ми падна от сърцето! Сега виждам, че колегата "metodi80" ми е дал правилния отговор още в Понеделник (21.34), за което много му благодаря, но тогава не можех да рискувам (да карам така без да знам). Най-лошото беше, че не заех кво да правя. Добре, че се сетих за въпросното майсторче, което каза "няма проблем, ще стане до ..."
Благодаря на всички Ви за отзивчивостта!!! Не че не съм вярвал, но пък като се докаже фатът, че в този форум има много пичове си е друго. Супер сте!
Дано някой ден и аз да мога да Ви бъда полезен с нещо!
Поздрави,
Радвам се, че зовът ми за помощ към Вас е получил толкова голям отклик. Съжалявам, че не успях да следя темата, но ... когато потърсих Вашата подкрепа, описвайки какви грижи си създадох с тоя пуст болт, получих съобщението, че "Модератора трябва да одобри написаното от мен, чак след което ще публикува писанията ми". Кофтито за мен беше, че тази тъпотия със счупването на болта, аз си направих сам и то не при смяна на гарнитура, а при откровенно желание да го донатегна (сълзеше малко масълце през уплътнението на болта). Беше Неделя, а във вторник трябваше да пътувам до морето, т.е. имах само Понеделник-а да си оправя проблема. Модератора ми е.. м...та с това, че не побликува веднага поста ми и не бях сигурен дали някой въобще ще отговори на въпроса ми. Все пак срещу скромните 15 лв. едно майсторче се зае със задачата да свали капака, да отвие счупеното и да сложи ново болтче (негова изработка

Благодаря на всички Ви за отзивчивостта!!! Не че не съм вярвал, но пък като се докаже фатът, че в този форум има много пичове си е друго. Супер сте!
Дано някой ден и аз да мога да Ви бъда полезен с нещо!
Поздрави,
Скромността не е добродетел
- tedideo
- Потребител
-
- Кара: m50b20
- Мечтае да кара: s50
за м50б20 някои да знае колко пари върви гарнитурата ?
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Аз я купих за 50,но имаше и от 30 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3