Бoлт за обезвъздушаване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Бoлт за обезвъздушаване

Мнение от stilko » 14 Мар 2009, 14:48

Вчера ми се е спукал този пластмасов болт и хвърля антифриз от него. Ако някой колега от Варна си е сменял термостата на ЕГР-а и пази това болтче, моля да ми услужи с него за седмица докато дойде новото. Че за болтче което струва 5лв ще се чака 5 дена и колата не е в движение.
Последна промяна stilko на 14 Мар 2009, 16:47, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Re: Билт за обезвъздушаване

Мнение от plamen_hh » 14 Мар 2009, 16:33

stilko написа:Вчера ми се е спукал този пластмасов болт и хвърля антифриз от него. Ако някой колега от Варна си е сменял термостата на ЕГР-а и пази това болтче, моля да ми услужи с него за седмица докато дойде новото. Че за болтче което струва 5лв ще се чака 5 дена и колата не е в движение.

Навий едно обикновенно болче докато ти дойде новото и пак ще караш навий му малко тефлон за всеки случай да не изпуска ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Бoлт за обезвъздушаване

Мнение от vavilon » 15 Авг 2010, 11:18

Здравейте на всички, да поизтупаме малко важността на тази тема.
За съжеление и на мен ми се спука този болт за обезвъздушаването (падна му периферията за рзвъртане с отвертка и изпуска). Че ще го сменя то е ясно. Стрелката за температурата беше постоянно на 12ч. и не е мърдала грам.
Въпросът ми е: има ли вероятност от пренадуване на системата, като вдигане на налягане от неработеща нормално перка или от нещо друго, да е изхвърчала (избила) главичката на болтчето?
И една молба, понеже съм на един скапан нет и нещо сайта на „Дару кар“ не ми се отваря :( . Някой, ако меже да провери два партидни номера дали ги има в наличност- 11531436407, 17111712788 :bowdown:

Огромно благодарско, предварително на всички помогнали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 15 Авг 2010, 13:07

Мисля ,че го пазя стария ... утре като се прибера ще проверя :yes:
пиши ми ЛС, ако още ти трябва.
:duel:

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Авг 2010, 13:23

изглежда сайта на Дару кар не работи в момента

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 15 Авг 2010, 16:16

Да ще ми трябва със сигурност, ако не го намеря нов. :bchug: Понеже тази вечер ще се пребирам спешно към Сф 250км. и трябва да импровизирам :confused:
Та залепих го този болт преди малко със Sun Fix маджун (издържа до 200градуса, също така и на киселини и разтвори). Стана добре надявам се, а и четох добри отзиви за това двукомпонентно лепило.
Та да обесня и за други като мен в централна провинция, неделя с един рабтещ магазин за строителни материяли и нито един работещ магазин за авточасти. При мне беше паднала, откъртила преиферията на болта. Естественно остатъка от резбата му остана в коляното. Направих, много внимателно с една остра отвертка и чукче канал. После взимаме достатъчно широка отвертка и пак много внимателно развиваме остатъка на болта. Последва залепване, чакане до 3-4ч. После обезвъздушаване, преглед на перката дали включва, един малък тест до 20-30км. и бегом по магистралата. Надявам се всичко да върви по план 8) Ще прикача снимки. Те вече станаха за две теми и по един друг проблем, който пак реших-теч от корите на вратите. Кво да правиш, то като ти е тръгнало...мани.
Хиляди благодарности на отзовалите се колеги :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 15 Авг 2010, 20:54

Здравейте колеги имам един проблем с спукана пласмасова траби4ка но не и знам името и за това ще пусна една снимка
Изображение
от къде мога да намера или да я залепа с нещо
извинявам се 4е тук задавам въпроса си но е спешно 4е те4е водата от радиатора и колата не в движение
Предварително благодаря на отзовалите се

п.с. колата е 320Д 136 коня

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 16 Авг 2010, 15:32

пробвай с поялник ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Назад към E46