Странно тресено на предницата над 100км/ч

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Странно тресено на предницата над 100км/ч

Мнение от Ivakis Solo » 10 Авг 2010, 23:13

Здравейте, колеги! Забелязвам при моята красавица, че когато стигна 100км/ч се появява едно тресене в предницата, което се усилва до към 130-140км/ч и след това се запазва колкото и да вдигам скоростта. Можете ли да ме посъветвате кйде може да е проблема и как да го реша най-бързо. Благодаря предварително!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: Странно тресено на предницата над 100км/ч

Мнение от Archangel » 11 Авг 2010, 8:14

Изкривени спирачни дискове, крива/и джанта/и. И още няколко неща, обаче от тия започни.

И използвай търсачката другия път, темата е обсъждана около сто и един пъти ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Авг 2010, 11:52

Джанти или гуми - мини на баланс. Аз имах тресене при 110-120 и се оказа джанти.

Вярно, че е доста са обсъждани такива проблеми :)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 11 Авг 2010, 14:30

Archangel написа:Изкривени спирачни дискове, крива/и джанта/и. И още няколко неща, обаче от тия започни.

Не може да тресе при ускорение или поддържане на скорост - ако имате криви спирачни дискове.
Нарицателното криви дискове - дори е грешно, понеже няма как да го изкривиш - спирачен прах се отлага неравномерно по повърсхността на диска просто :) :yes:

Ivakis Solo Отиди на гумаджия, свалете четирите гуми и вижте кво се случва на машината за баланс. Ако тоя тест мине успешно, ще гадаем по форума отново.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 11 Авг 2010, 14:44

deyan-enchev написа:
Archangel написа:Изкривени спирачни дискове, крива/и джанта/и. И още няколко неща, обаче от тия започни.

Не може да тресе при ускорение или поддържане на скорост - ако имате криви спирачни дискове.
Нарицателното криви дискове - дори е грешно, понеже няма как да го изкривиш - спирачен прах се отлага неравномерно по повърсхността на диска просто :) :yes:

Ivakis Solo Отиди на гумаджия, свалете четирите гуми и вижте кво се случва на машината за баланс. Ако тоя тест мине успешно, ще гадаем по форума отново.

Да, чак сега се усетих, че е при поддържане на скорост, не при натискане на спирачката.
А "криви дискове" - съгласен съм с това какво представлява самият проблем, но е доста по-кратко и насочващо, отколкото "Колега, отложило ти се е феродо по спирачните дискове и се е наслоило неравномерно". А спирачен диск може да се изкриви, може и да се спука направо, ако му направиш подходящи "условия" :lol:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slick5_19 » 26 Авг 2010, 0:20

Колега, при ускорение и най вече ускорение някъде на 2ра във по високи обороти тресе от кардан. Виж най вече гуменото каре. То тресе и при поддържане на скорост. При мен се е разръфало и ще го сменя тея дни. (купувай само немско) При мен тресе от 100 км/ч нагоре и не е от гуми/джанти на 100%.

Преди всичко отиди направи един баланс на гумите! :yes:

И колеги, дискове СЕ КРИВЯТ доста лесно. Минете през автомивка след като сте намалили от 200 рязко и ще видите! :lol: Дискове също се пръскат/ отчупват и т.н. Ако е от спирачки може да тресе при натискане на спирачката дори и при нови спирачки ако има въздух или помпата прилага различен натиск в ляво/дясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Авг 2010, 13:00

Здравейте,
Според мен не би трябвало да е от баланс на гуми.Аз имах подобен проблем при 140 колата е слънце на 150 почва да тресе отпред поне така го усещам и така до 160+ от там нагоре никой спокойно без никви проблеми.
Доста рових и най-накрая реших да ида на гумаджия /много доволен съм от момчетата на сточна гара 24лв баланс монтаж демонтаж 4 гуми/ знам,че ако тресе до 100 е предни гуми евнтуално и над 140 отзад.Та след баланса колата заспа.Но в твоя случай както казваш се запазва трептенето ако са гуми все щеше да има резонанс и да намали поне малко.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 26 Авг 2010, 20:10

Благодаря за съветите колеги, проблема се оказа крива предна лява гума. Вече всичко е решено и няма тресене.
Изображение

Назад към E46