Демпферна шайба - проверявайте

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Демпферна шайба - проверявайте

Мнение от Rosendo » 21 Юли 2010, 16:55

Здравейте,
исках да попитам има ли го този проблем при бензиновите мотори,техните шайби късат ли се и ако някой е имал такъв проблем нека сподели.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Юли 2010, 17:35

stilko написа:Година и няколко месеца след смяната на оригиналната с кортеко и изминати 80 000км днес я гледах при смяната на масло и няма пукнатини. Колко още ще изкара незнам. Оригиналната я смених на 130 000км.

значи ти си минал за 1 година 80к км а оригиналната си я сменил на 7-8 години и на 130к км ,смяташ ли че са реални :mhihi: недейте ги гледа тия км - тука има хора дето турбините и помпите им по 150к не могат да изкарат ,а оригинален кожен волан се съдирал на 100к максимум, че и си вярвате :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Юли 2010, 16:01

Значи колеги,появи се някакво "скърцане","пресвирване"-смених всички ролки...обаче пак го има това прескърцване-пресвирване ,което е с постоянно,демпферната шайба ,докато работи колата някакси ...ммм...криви...проверих я-не е скъсана или напукана-чудна работа,някакви идеи от къде така може да е..и въобще тая демпферна шайба,може ли по някакъв начин да омеква от жеги или да се изкривява някакси,без да е скъсана????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 09 Авг 2010, 8:42

:wave:
Понеже и при мен е "тръгнала" и скоро ще трябва да сменям имам следните опциий:

- 399 lv - europe
- 280 lv - Spain
- 360 lv - Italy
- 300 lv - Germany

ще съм благодарен за мнения и препоръки

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 09 Авг 2010, 8:43

:wave:

- 399 lv - europe
- 280 lv - Spain
- 360 lv - Italy
- 300 lv - Germany

колата е 330 d / 04'

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2010, 8:57

Drum написа::wave:

- 399 lv - europe
- 280 lv - Spain
- 360 lv - Italy
- 300 lv - Germany

колата е 330 d / 04'

Italy-в никакъв случай!!!-вече си закупих такава,първо не изглежда като оргиналната,има малка гумичка вместо голям гумен демпфер,освен това колега от форума продава на далеч по-ниски цени,в събота си закупих (е още не съм я сложил де ) и поне изглежда същата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 10 Авг 2010, 18:33

Здр колеги :D днеска смених моята шайба... канех и се от много време насам тъй като вибрацийте и скърцането бяха ужасни. Особено при включен климатик скърцаше ужасно понеже ремъка на климатика допълнително товари шайбата. Много беше изтъркана там където съм показал - търкало се е метал в метал почти до последно... дори смених и 2та ремъка че и те бяха пострадали. Маистора каза , че още съвсем малко живот е имала дори се чуди що чак сега я сменям. Гумата е здрава отпред, но проблема не бе в това. Вибрациите леко намаляха , но специално за тях вече тампони на двигателя ще се сменят. За хората от Варна - човекът се казва Фори и се намира в с. Яребична . Освен bmw други коли не приема в сервиза си. Като отидох тъкмо беше разфасовал едно Х5 чак жал ми стана. ( дано не прозвучи като реклама за човека ) A това , че се сменяла трудно и отнемала много време и псувни - дали стоях 40 мин. в сервиза не знам. С подходящия инструмент става бързо и лесно. Имаше специален ключ за контра ( като го погледнах маи сам го е правил тоя ключ) . Самата шаиба я свали за 2-3 мин. Повече се забави с кори перки ремъци и тнт. Новата е немска 300лв. но не съм я снимал. Аиде стига толкоз , че маи се поувлякох в писането.. но пък смятам , че ще е било интересно за хората които ги вълнува този проблем.

Ето малко снимки на старата шаиба.

http://store.picbg.net/pubpic/E3/B5/f12 ... dbe3b5.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/7F/F4/a28 ... 977ff4.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/BE/BE/f97 ... 5ebebe.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/CA/82/de8 ... afca82.jpg
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 11 Авг 2010, 9:41

Ми колега,на тоя майстор хич не му направи добра реклама,нямам сервиз и вчера в рамките на 14 минути,не 15 а 14 минути с инструменти:
една вложка (камък :mhihi: ) 19,една вложка 22 и една еврейска звезда+един чифт хирургични ръкавици беше сменена шайбата,перката с дифузора е най-лесната част за смяна в този модел БМВ,държи се на една рапидка еврейска звезда от лявата страна,развива се,откача се вакума от дясно и буксите на перката и другото устройство,след това се измъква право на горе,после с номер 19 и твърда връзка се натиска обтегача на компресора на климатика,вади се тоя ремък и после се провира тънка щангичка или както аз използвах ,рамото на твърдата връзка в обтегача ,натиска се и големият ремък пада...
С вложка 22 се слага на болта в демпферната шайба и още една тръба се слага на инструмента за да се удължи рамото,поставя се в единия край да легне на земята (в дясно ) и само се чука на стартера-болта се развива без никакви грижи,после се стяга като колата се сложи на 5 та скорост и на ръчна спирачка,всичко това зад блока и за 14 минути...
Интересно ми е,колко ти взе този майстор,които никаква кола не вкарва освен БМВ в гаража си (БМВ е най-лесната кола за разглабяне)

п/п
Кажи ми каква марка ти е шайбата,защото аз си взех също немска но за 180-190 лева

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 11 Авг 2010, 19:34

Аз ненапразно съм писал по горе, че дори и 40 мин. не стоях у сервиза, хем ми е познат и сума време в лаф загубихме по вапросната Х5ца която правеше когато отидох , че и оглед ми прави на цялата кола кое в какво състояние е ( освен смяната на шаибата и 2та ремъка ) . А а ти взе да цепиш секундата на хронометъра - не издребняваи ;) и никакви тръби не е използвал като теб и нито съм чуквал на стартер... ако има значение.
Явно политиката на българина е винаги на абсолютно всичко да намира кусури и да се самоизтъква. След като си толкова добър и бърз отвори сервиз вместо да се състезаваш да смениш дадена част по бързо от другите :) (тук идва ред да кажеж , че изобщо не си бързал и даже от тези 14 мин. 12 си стоял на стола )

То ако става на въпрос и в Варна Карс нямаше да я сменят за ''14'' мин. или сигурно и те са толкова бързи като теб ? :) Да взема другия път да доида при теб да я сменя.. ако се наложи недаи си боже ;)

Поста ти е малко глупав колега. Нищо лично.

Колкото до цените - за 2та ремъка, шайбата и труда оставих точно 390лв.

А дали е наи лесната кола за разглобяване Бмв- там вече не споря тъи като не съм наясно. Ако човек разбираше от всичко под капака сервизите щяха да умрат от глад.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Авг 2010, 20:13

Колеги, според мен времето през което автомобила престоява в "сервиза" е от значение само при F1, където единствената задача е колата да донесе определени точки от състезанието, т.е. преди всичко да финишира, а ако може и да е по-напред в класацията ....

Ако искате да имате автомобил, който да изкара един сезон ремонтирайте го за норматив
Ако искате да се наслаждавате и да карате сигурен автомобил (да сведете до минимум изненадите) гледайте по два пъти какво правите и като го направите гледайте пак ....

Искайте това и от майсторите (поне аз така правя)

Отделен въпрос е, че когато се разглоби част колата за определена интервенция е идеалния момент да се отдели малко време и да се огледа състоянието наоколо (части, инсталация, улътнения и т.н.) които обикновено са недостъпни за инспекция при сглобен автомобил ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Авг 2010, 16:27

Kalinski написа:Аз ненапразно съм писал по горе, че дори и 40 мин. не стоях у сервиза, хем ми е познат и сума време в лаф загубихме по вапросната Х5ца която правеше когато отидох , че и оглед ми прави на цялата кола кое в какво състояние е ( освен смяната на шаибата и 2та ремъка ) . А а ти взе да цепиш секундата на хронометъра - не издребняваи ;) и никакви тръби не е използвал като теб и нито съм чуквал на стартер... ако има значение.
Явно политиката на българина е винаги на абсолютно всичко да намира кусури и да се самоизтъква. След като си толкова добър и бърз отвори сервиз вместо да се състезаваш да смениш дадена част по бързо от другите :) (тук идва ред да кажеж , че изобщо не си бързал и даже от тези 14 мин. 12 си стоял на стола )

То ако става на въпрос и в Варна Карс нямаше да я сменят за ''14'' мин. или сигурно и те са толкова бързи като теб ? :) Да взема другия път да доида при теб да я сменя.. ако се наложи недаи си боже ;)

Поста ти е малко глупав колега. Нищо лично.

Колкото до цените - за 2та ремъка, шайбата и труда оставих точно 390лв.

А дали е наи лесната кола за разглобяване Бмв- там вече не споря тъи като не съм наясно. Ако човек разбираше от всичко под капака сервизите щяха да умрат от глад.

Поста колега ми е за това ,да не се дават излишни пари на който и да е,не те съветвам разбира се сам да си оправяш нещата,даже напротив,но написах това защото нито шайбата която си закупил е на добра цена,нито пък определението ти за въпросният сервиз ч е "друга кола не стъпвала там освен БМВ"
Друго-преди години,1999-2001 година имах сервиз,не бях сам там и за това предпочетох повече да не се занимавам със сервизиране на автомобили,използването на тръби съм споделил като удължаване на рамото на инструмент-което се нарича "лост от 1 ва величина",чукането на стартера за да се отвие шайбата на коляновият вал,всъщност замества мощен гайковърт...
Точно тея неща имах в предвид когато подробно обясних кое как се сваля и всъщност колко е сложно изпълнението за да могат другите колеги да имат някаква идея за колко време стават нещата,а не да слушат от майсторите колко било нещо сложно и колко било страшно!!!
БТВ
Първият път сменявах шайбата с друга която си купих и се оказа "дърво" но не ми се цапаше и я откарах в сервиз,сумата която взеха от сервиза,бяха също доста опитни,бе 30 (тридесет) лева,сега когато тръгнах отново да я сменявам си я смених сам,не заради 30 лева,ами заради това че работното им време е от 9 до 17 часа и в 2 та часа съвпадат с моето работно време,ако почакам сутринта да я оставя колата,вечерта трябва да дойда преди 17 да си я взема-твърде неудобно и за това прибягнах до тая ситуация.
Форума е за това да си помагаме,но и трябва да се знаят и цените...
Може да съм тъп (което е вероятно) но поне такива са ми възгледите за нещата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 12 Авг 2010, 16:54

ros1977 написа:Здравейте,
исках да попитам има ли го този проблем при бензиновите мотори,техните шайби късат ли се и ако някой е имал такъв проблем нека сподели.
Поздрави

Наистина, никой ли не е сменял на бензинов мотор? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 27 Авг 2010, 17:35

Здравейте. Днес и при мен се скъса шайбата. Може ли някой който я е сменял наскоро да ми даде някакви линкове за онлине магазини ??

Аватар
Кара: колело

Мнение от golf gtd » 10 Сеп 2010, 22:15

здравейте колеги и аз да се наредя на опашката днес и на мен ми се скъса денферната шаиба от 2 дена не6то взе да се чува някакъв странен шум но кой да погледне днеска си обикалях и по обяд спрях да хапна един дюнер и като тръгнан и нещо изчатка светна ми лампата на акумулатора и изчезна хидравликата и веднага спрях като погледнах и какво да видя шаибата се беше раздробила на 2 части разгледах се понаще магазини и цени все едно си купувам кола и в форума си намерих при колегата laviatan на марката MEYLE за 180лв и си я поръчах утре сутрин я чакам колата вече ми в сервиз и да я монтират

тези дни ще си кажа впечатлениятя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 11 Сеп 2010, 7:48

golf gtd написа:здравейте колеги и аз да се наредя на опашката днес и на мен ми се скъса денферната шаиба от 2 дена не6то взе да се чува някакъв странен шум но кой да погледне днеска си обикалях и по обяд спрях да хапна един дюнер и като тръгнан и нещо изчатка светна ми лампата на акумулатора и изчезна хидравликата и веднага спрях като погледнах и какво да видя шаибата се беше раздробила на 2 части разгледах се понаще магазини и цени все едно си купувам кола и в форума си намерих при колегата laviatan на марката MEYLE за 180лв и си я поръчах утре сутрин я чакам колата вече ми в сервиз и да я монтират

тези дни ще си кажа впечатлениятя

Купих същата от същият колегати вече 1500 километра няма никакви оплаквания

ПредишнаСледваща

Назад към E46