На колко километра се смяна водна помпа и термостат...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
На колко километра се смяна водна помпа и термостат...
Интересува ме на колко километра се сменя водна помпа и темростат?
Става дума за тази с металната турбина?На колко километра преоръчва завода производител,накой знае ли?
Става дума за тази с металната турбина?На колко километра преоръчва завода производител,накой знае ли?

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: На колко километра се смяна водна помпа и термостат...
Термостат е хубаво примерно на 40-50-70к км това са ми го казвали уж майстори, ама то цела България с майстори пълна.Както и за антифриза на долу горе толкова км но все пак зависи как караш.Дали само градско по колко км от и до загряване на колата и абе темата е обширна.Аз мойта 2 пъти термостат 1 път водна помпа и 1 път виско /преди месец/ това за 3 години антифриз 3-4 пъти съм сменял.Имам 80-90к км навъртяни през този период като изключим че колата и се събират 4-5 месеца без да се бутва.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
А има ли значение от антифриза?Син,зелен розав?
Водната помпа ако е с метална турбина,колко километра и дават?
Водната помпа ако е с метална турбина,колко километра и дават?

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
До колкото съм чел за свойствата на антифриза, синия не го дават за нашите коли, но аз карам с син.Вредял на алуминия и го разяждал.За нашите бими дават Розовия вид антифриз, но реално някой не слагат антифриз а само водичка.Ако ще сменяш водна помпа антифриз термостат промии си системата така и така ще източваш всичката течност.Скоро гледах някъква течност с която дават да покараш известно време и после източваш и пада мизерията.Но това трябва да има 2-3 загрявания на автомобила до работна температура и да е пуснато да циркулира през парното, че и там да изчисти.Но изгубих сайта някаде из фаворитите и немога да го открия.Беше български сайт за автокозметика.Поразпитайте из магазините може да има резултат.

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Антифриз на три годино.
Термостат на 30-40 хил.
Водна помпа и виско не бутвам, те сами си казават кога.
но по принцип пробега на водната помпа 120-150 хил, а на виското заедно с термостата. Все пак всички тези неща са си консуматив. Лично аз бих си сложил нормална водна помпа, а не метална турбина. Все пак няма да сам жив да навътря на тази кола още 150 хил, и да съм жив тя няма да ме надживее.
За толкова време като фен на БМВ, това са моите наблудения от личен опит.
Термостат на 30-40 хил.
Водна помпа и виско не бутвам, те сами си казават кога.

За толкова време като фен на БМВ, това са моите наблудения от личен опит.

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
а смяната на антифриз при бензиновите на същия период ли се извършва 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
В Top_Gear гледах че антифриза го дават за смяна всяка година и аз така и го сменям, за воната помпа 70-80к км съм чувал, за термостата не знам, бях гледал по Discovery как се прави там от восък и т.н и бяха споменали нешо за 10г но това е малко некоректно защото пак трябва да зависи от пробега, дрег е въпроса че ако копуваш ментета колко ще изкарат само госпо знае.
За термостата ще ти дам и пример моа го купих от Вари 2000 за близо 100лв един приятел с 318-ка си купи за 30лв някакъв от тогава за 2 години смени 2 вече и като цена ми излезе същото!
За термостата ще ти дам и пример моа го купих от Вари 2000 за близо 100лв един приятел с 318-ка си купи за 30лв някакъв от тогава за 2 години смени 2 вече и като цена ми излезе същото!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
по-добре с вода или със лимонада да се кара от колкото със син антифриз за левче, казвам го като свидетел на какво приличаше мотора на една шкода след 90 000км с ъакъв антифриз , беше като швейцарско сирене,хубавия лонг лайф антифриз е около 13-15 лв литъра концентрат заслужава ли си подобна икономия ?
а за термостат и виско , те си подсказват кога са за смяна, водна помпа аз лично не съм пипал като знам какви боклуци се продават по-добре немска на 300 000км от колкото чисто нова китайска.
а за термостат и виско , те си подсказват кога са за смяна, водна помпа аз лично не съм пипал като знам какви боклуци се продават по-добре немска на 300 000км от колкото чисто нова китайска.

6>4
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами мойта я взех чисто нова 80лв на миеле ли мейле ли уж била немска.От магазин който се води с оригинални немски части и го помня от 20 години там където си е бил.Дано не е менте.
А розовия антифриз разрежда ли се с вода или се кара чист концентрат?
А розовия антифриз разрежда ли се с вода или се кара чист концентрат?

- fast or stupid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: неква джипка
Ако е концентрат се разрежда ~ до -20 -30 според зависи кои как иска, няма значение от цвета.
shengi написа:До колкото съм чел за свойствата на антифриза, синия не го дават за нашите коли, но аз карам с син.Вредял на алуминия и го разяждал.За нашите бими дават Розовия вид антифриз, но реално някой не слагат антифриз а само водичка.Ако ще сменяш водна помпа антифриз термостат промии си системата така и така ще източваш всичката течност.Скоро гледах някъква течност с която дават да покараш известно време и после източваш и пада мизерията.Но това трябва да има 2-3 загрявания на автомобила до работна температура и да е пуснато да циркулира през парното, че и там да изчисти.Но изгубих сайта някаде из фаворитите и немога да го открия.Беше български сайт за автокозметика.Поразпитайте из магазините може да има резултат.
ShibinG написа:по-добре с вода или със лимонада да се кара от колкото със син антифриз за левче, казвам го като свидетел на какво приличаше мотора на една шкода след 90 000км с ъакъв антифриз , беше като швейцарско сирене,хубавия лонг лайф антифриз е около 13-15 лв литъра концентрат заслужава ли си подобна икономия ?

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
зависи ако са сипвани присадки за запушване на течове или ако е карана на вода и са ръждясали тръбите 

6>4
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
въпроса беше от глупаво-риторичните на които съм майстор 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4