точки от камъчета
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
точки от камъчета
върти ми се една идея в главата и утре ще я пробвам.
значи имам 4-5 такива лайна по предия капак
имам и оригинална боя, touch up
пълня дупчица с няколко слоя боя докато не стане малко пъпка
следващия момент е много важен
, премахването на излишна боя, и изравняване с лака, на допир да бъде идеално гладко
в чуждите форуми съветват да се шкури с водна шкурка, над 2000
ОБАЧЕ аз си мисля че със разредител за боя, смесен с вода, или нещо друго за да е малък процента на разредителя, по добре може да стане
като се натопи леко парцалче и минаваме през пъпката докато не свалим необходимото количество боя за да е приятно да допир
и след това естествено леко полиране
така и оригиналния лак няма да се нарани и изтъни от шкурката
ама питането е имате ли предложение за тази пуста течност, разредител, как да се приготви?
ай споделете ако имате идея.
значи имам 4-5 такива лайна по предия капак
имам и оригинална боя, touch up
пълня дупчица с няколко слоя боя докато не стане малко пъпка
следващия момент е много важен

в чуждите форуми съветват да се шкури с водна шкурка, над 2000
ОБАЧЕ аз си мисля че със разредител за боя, смесен с вода, или нещо друго за да е малък процента на разредителя, по добре може да стане
като се натопи леко парцалче и минаваме през пъпката докато не свалим необходимото количество боя за да е приятно да допир
и след това естествено леко полиране
така и оригиналния лак няма да се нарани и изтъни от шкурката
ама питането е имате ли предложение за тази пуста течност, разредител, как да се приготви?
ай споделете ако имате идея.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: точки от камъчета
С разредител рискуваш да скапеш лака - дори и разреден. Ако не го скапеш най-малкото ще се матира (поне така си мисля). Пробвай да изрежеш пъпчицата с бръснарско ножче докато боята не е напълно засъхнала.
Si non confectus, non reficiat.
- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Аз пък си мисля че ще се вкараш с този разредител в голям филм.Ще размаца по капака "излишната" боя,не знаеш дали няма да наруши и лака около проблемното място.Все пак това са "коректори" да заличиш малко от малко нараненото място и на прима виста да не бие на очи.Ако е черна да речем ударите от камъчета се виждат тъй като бялото в основата контрастира или почва да кафенее от ръждичка(ако е по-стара фашата).По-добре се постарай да я коригираш "фашата" максимално добре и после ако се налага малко с водна шкурка и паста след това.
http://drcolorchip.com/
http://www.langka.com/
и двата продукта имат такава течнот за премахване на излишна боя, и работят на еднакъв принцип. в e90post доста ги хвалят. май ще взема да поръчам от едната, ако не се намери българска алтернатива.
http://www.langka.com/
и двата продукта имат такава течнот за премахване на излишна боя, и работят на еднакъв принцип. в e90post доста ги хвалят. май ще взема да поръчам от едната, ако не се намери българска алтернатива.
Защо не пробваш с онова "химикалче" дето го рекламират по топшоп(забравих му името). Един приятел си купи такъв от Дубай и върши чудесна работа.
MaXimal написа:Защо не пробваш с онова "химикалче" дето го рекламират по топшоп(забравих му името). Един приятел си купи такъв от Дубай и върши чудесна работа.
това става ако е одраскан лака. в случая с камъчета липсва и лак и боя. едва ли ще може да запълни дупчицата.
Напротив, на тоя пич колата му беше одрана с ключ до основата... и смея да твърдя, че стана прилично.
Днеска успях да оправя една дупчица, успешно! Ще се опитам да напиша нещо като DIY. Ето какво ми беше необходимо (снимката).
Дупчица беше с диаметър 2 мм почти, много ме дразнеше и затова реших да пробвам с нея!
Вчера вечерта я измих с препарат за миене на чинии, за да сваля всичката мъсотия и мазнина, и да я подготвя към запълването с боя.
Нанесох 3 слоя, като между всеки изчаквах 30 минути. При нанасянето на последният слой нарочно положих повечко боя, за да се получи пъпчица. Следва 24 часа спане в гаража.
Днеска беше стегнала и леко намаляла. Попръсках мястото в вода с препарат, и залепих от горе 10 см прозрачно тиксо. Водата е необходима за да може тиксото да се свали после безпроблемно. Намерих едно от тези кръгли (хм незнам как се казва даже това нещо) дето се лепят за краката на мебелите, и го залепих върху шкурката 2000, след което изрязах квадратче. Напръсках с водата върху тиксото, и шкуренето започна. С леки кръгообразни движения без да напускам пределите на тиксото. Какво се получава: на мястото на пъпчицата тиксото се свали за няма и половин минута, и колкото повече шкурих, пъпчицата ставаше все по плоска и равна. Постоянно пръсках с вода. Шкурих докато тиксото не стана толкова тънко, че на мястото където беше пъпка започна да се бели. Дойде момент да се свали тиксото изцяло. Съответно безпроблемно. Избърсах с парцал. Така получих на мястото на дупчица едно петенце боя, напълно плоско, което стърчеше спрямо оригиналния лак с дебелината на изшкуреното тиксо! А повярвайте ми това е доста малко. Едва се усещаше на допир. И което за мен беше найважното, оригиналния лак около петенцето беше абсолютно незасегнато! За следващия етап имах две възможности. Да полирам с паста и машина директно, докато не стане гладка повърхност, или да премина пак към шкуренето, докато петенцето от 3 мм не стане 2, колкото реално беше дупчица. Предпочетох втори вариант. Шкурих само с ъгълче с това кръглото, за да засегна колкото се може по малка повърхност около петното. Естествено пак поливах с вода. Не ми се наложи и половин минута да шкуря, докато петенцет стана точно толкова колкото беше дупчица, и се забелязваше съвсем леко. Сега вече преминах към полирането, на ръка обаче, токато петенцето не стана идеално гладко. Около 3 минути. Избърсах. Стана чудно. Едвам се виждаше. И за да бъде ефекта траен, минах от горе с един съвсем тънък слой прозрачен лак, от комплекта, за да запечатам мястото. Стана още по малко забележимо. Всъщност крайния резултат ще видя утре, когато и лака изсъхне.
Това е. Това е първата и последна дупчица която оправям по този начин, но реших че на някой може да му бъде полезно и реших да споделя. Другата седмица ще поръчам от http://www.langka.com/ и се надявам процеса да стане доста по бърз и лесен, че няма да имам нерви да си оправя другите 4-5
.
Дупчица беше с диаметър 2 мм почти, много ме дразнеше и затова реших да пробвам с нея!
Вчера вечерта я измих с препарат за миене на чинии, за да сваля всичката мъсотия и мазнина, и да я подготвя към запълването с боя.
Нанесох 3 слоя, като между всеки изчаквах 30 минути. При нанасянето на последният слой нарочно положих повечко боя, за да се получи пъпчица. Следва 24 часа спане в гаража.
Днеска беше стегнала и леко намаляла. Попръсках мястото в вода с препарат, и залепих от горе 10 см прозрачно тиксо. Водата е необходима за да може тиксото да се свали после безпроблемно. Намерих едно от тези кръгли (хм незнам как се казва даже това нещо) дето се лепят за краката на мебелите, и го залепих върху шкурката 2000, след което изрязах квадратче. Напръсках с водата върху тиксото, и шкуренето започна. С леки кръгообразни движения без да напускам пределите на тиксото. Какво се получава: на мястото на пъпчицата тиксото се свали за няма и половин минута, и колкото повече шкурих, пъпчицата ставаше все по плоска и равна. Постоянно пръсках с вода. Шкурих докато тиксото не стана толкова тънко, че на мястото където беше пъпка започна да се бели. Дойде момент да се свали тиксото изцяло. Съответно безпроблемно. Избърсах с парцал. Така получих на мястото на дупчица едно петенце боя, напълно плоско, което стърчеше спрямо оригиналния лак с дебелината на изшкуреното тиксо! А повярвайте ми това е доста малко. Едва се усещаше на допир. И което за мен беше найважното, оригиналния лак около петенцето беше абсолютно незасегнато! За следващия етап имах две възможности. Да полирам с паста и машина директно, докато не стане гладка повърхност, или да премина пак към шкуренето, докато петенцето от 3 мм не стане 2, колкото реално беше дупчица. Предпочетох втори вариант. Шкурих само с ъгълче с това кръглото, за да засегна колкото се може по малка повърхност около петното. Естествено пак поливах с вода. Не ми се наложи и половин минута да шкуря, докато петенцет стана точно толкова колкото беше дупчица, и се забелязваше съвсем леко. Сега вече преминах към полирането, на ръка обаче, токато петенцето не стана идеално гладко. Около 3 минути. Избърсах. Стана чудно. Едвам се виждаше. И за да бъде ефекта траен, минах от горе с един съвсем тънък слой прозрачен лак, от комплекта, за да запечатам мястото. Стана още по малко забележимо. Всъщност крайния резултат ще видя утре, когато и лака изсъхне.
Това е. Това е първата и последна дупчица която оправям по този начин, но реших че на някой може да му бъде полезно и реших да споделя. Другата седмица ще поръчам от http://www.langka.com/ и се надявам процеса да стане доста по бърз и лесен, че няма да имам нерви да си оправя другите 4-5

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
...колега, и аз се мъчих като теб- решението е едно- пребоядисване на капак/калник или каквото там е засегнато. свържи се със застрахователите си- те да платят и така...
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
alexsch написа:...колега, и аз се мъчих като теб- решението е едно- пребоядисване на капак/калник или каквото там е засегнато. свържи се със застрахователите си- те да платят и така...
е заради 5 камъчета да се пребоядисва капак на по малко от година в перфекто състояние е абсурдно. На мнение съм оригиналната покривка да изкара колкото се може повече време. След 3-4 години нормална експлоатация може и да се пребоядисват детайли. за сега поправки са решението. Langka пристига другата седмица найвероятно...
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Замисли се за фолио тогава.. Не съм сигурен но мисля че Росен Коларов има фолио на М-ката.. нека каже мнение ако види темата.
12 мнения
• Страница 1 от 1