:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от Ogi » 06 Авг 2010, 9:36

Малко продължение на историята с моя човек eklipss
снощи пак му се обадих...

- Здравей колега, Оги съм от Плевен какво стана
- с кое бе колега??
- с главата
- с коя глава?
- спуканата
- аааа, ами аз още не съм се прибрал от балкана, утре се прибирам и ще видя брат ми дали не е продал другата глава и ще ти се обадя веднага
- ок чакам утре да ми се обадиш
- разбира се колега

и така... чакам го днес да ми се обади за да се разберем как да разменим спуканата глава със здрава :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Авг 2010, 9:50

Mihmor написа:Тия проблеми дето ти е обяснил моя приятел е за да знаеш, да си прецениш, но ти все пак напира да си взимаш колата която НЕ Е готова!!!

Искаш ли да ти кажа кое ти е некоректното и за кое (освен другото) ще захапеш BAN - защото като си оферирал монтажа, тия неща не са били казани ПЕРДВАРИТЕЛНО, ами в последствие... тва на мен ако ми го бяхте направили тоя номер (щото е номер - монтираме ти мотора и айде.... ама кое е различно, кое трябва да се прави, какво трябва да се купи.... кога сте му ги разяснили тия неща???)... уж сте големи майстори, а не сте обяснили предварително 10 важни неща по тоя суап на мотор.... ти мислиш ли, че ако му ги беше казал тия неща предварително, за допълнителните перки, за акумулатора, за диаг. букса и т.н. които са на различни места и не пасват директно... за компресора на климата и какво ли още не.... ти мислиш ли, че вместо да мислиш как да се отървеш от мотора му ги беше казал тия неща щеше да махне с ръка и да ви остави колата ей така?!? Съмнявам се жестоко...

Много е лесно да хвърлиш едно обещание - да бе, сменяме ти го без пари едва ли не... ама резултата след смяната какъв е?!? И какво повече щяхте да направите - да смените инсталация? Да дадете от себе си пари за проблема с акумулатора? За компресора на климата?!? Нямаше? Еми тогава за кво говорим? Егати подаръка, като сте усрали колата с опитите си да я "преработите"...

Човека не е виновен, че е нямал повече пари... ти си виновен, че си го подвел да се хване за тая работа без да е напълно наясно с нещата и с изхода от ситуацията... щото сам каза, че от джоба си пари за допълнителните части нямаше да дадеш... и ако ми кажеш, че още от самото начало не си бил наясно с това... голям ламер ще излезнеш.

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 9:53

LiTtLeRoCk написа:
Mecho написа:
raduslaf написа:Прочетох внимателно отговора на Мишо.Общо взето не съм и очаквал нещо различно от това.Хората разбраха за какво говорим.Ясно за всички е, че ти ще отричаш и ще се защитаваш.Но да наричаш мен "нагъл" при всичко, което се случи, мисля, че минава границите на нормалното.Няма да се впускам да оборвам смехориите, които си написал, защото вече ми дойде до гуша, наистина.Избрал си да се хванеш за някои неща, които ти изнасят, не спомена за десетки други, за които нямаш какво да кажеш.Аз си научих урока, а че не съм разбирач, това е ясно за всеки.Но ако ти си такъв, аз със сигурност нямаше да получа кола, по която 3 седмици по-късно все още се работи.

А защо не написа че уш остави стария ти двигател за няколко дни в гаража а седеше повече от месец и не ти се взе нито стотинка за това.
За демонтажа и монтажа на щангата и дифа не ти се взеха пари,както и за демонтажа на стария мотор,айде намери си за толко пари да ти се монтира мотор и всичко за тия смешни пари.За капака на клапаните са ти купили друг нали така!Това че друг ти го е сменял това си е твой проблем на кой даваш пари.И чак да звъниш да искаш пари от Мишо да ти дал 100 лв.и другото защо като беше в гаража не каза така и така а си траеше.Защо сереш по форума а не земе да се обадиш за това са тия телефони.
Аз бях там и гледах като го монтираха не съм правил монтажи по тази кола но знам за какво става дума,това че си решил да си караш колата при друг да си даваш парите си е твой проблем.

Теб някой да те е питал,и да е искал мнението ти по въпроса?
Офертата е била 2200 с монтаж това,че монтажа е извършен абсолютно некачествено,не го оправдава и цената която е поискал.Да не мисля какво можеше да се случи при скорост от 120км, с джанта на която болтовете и не са затегнати.
Аз като си купя маслото от някой сервиз ми го сменят безплатно,което значи,че цената за смяната е включена във,цената на маслото,щом продавача се е ангажирал да осигури монтаж,той поема и отговорността за монтажа,иначе можеше да каже на момчето 2200 и си търси монтаж.
Къде е стоял мотора на момчето не го разискваме сега,а и не е тема за дискусия,ако това е великия проблем с който може някой да си измие ръцете,жестоко се лъжете.
Взе да ми писва от всякакви мишоци,които се имат за велики търговци,разни 'майстори" които не носят отговорност за предлаганите от тях части,и всякакви такива селски тарикати,които си мислят,че са по умни,и да прецакат някого(в момента не визирам никого) с 20лв е успех за тях,такива и по сериозни случай ще бъдат гонени до дупка.
Иска да продавача да обясни за,некадърно монтирания мотор,заводските свински опашки,не затегнатите болтове на джантата,липсващите такива на дифа,проблема с дифа,защо не е бил сменен капака още като са го счупили,и прецаканото виско!
След моето мнение да пишат само хора потърпевши от този случай,всяко мнение различно от това на продавача и купувача,ще бъде ИЗТРИВАНО БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!

МОНТАЖА НЕ Е ВКЛЮЧЕН В ЦЕНАТА!!!! Когато отидеш да си вземеш колата при смяна на масло, преди да са ти затегнали отдолу пробката, горе филтъра, преди да са ти наляли маслото и кажеш "трябва ми колата, натам ще се оправям аз" каква вина има сервиза???? Ама много се разбирачи когато не сте се сблъсквали на наглетци като нашият герой тука, всеки плюе и храни, а няма никаква идея какво е станало и защо, чете ревливите постове и въздиша като баба пред сапунка, кога след това ви опре същият до вас и почне да ви върти същите номера ще си биете главата в стена, що ли му помогнахте. Защо аз като отидох при майстора на момчето, той ми даде грешна диагно за колата, даже ми каза "няма проблем, оставяш ми я и ще я оправим" и на мен ли да ми вземе 1000 лева за да равие едно винтче??? Няма да стане!!! Как от толкова хора на който им монтирахме двигатели никой не се оплака, на никой не му виси нищо и на всички ботовете са затегнати??? Как една гадна част не съм продал за толкова години в форума, как???
Изведнъж съм решил че ще прецакам някой, дето дори пари не ми е дал за това, за да ме хранят после и т.н. Малко логика минава ли ви в главите или просто търсите некви драми по форумите???

Ок, щом ще сме мишоци, ето какво правим...... Пич, щом за довършителни работи са ти взели 1000 (няколко болта, капака на клапани и оправяне на кабели...), аз ти взимам за всички допълнителни работи 2000лева (демонтажи на мотори, монтажи на дифове, щанги и т.н.), оттях ти приспадам перката, гарнитурата на капака, болтовете дето са липсвали и ти давам 200 лева за работата по тези неща, кажи ги всички 1000 от мен да мине, значи ми дължиш 1000, може спокойно да заповядай да ми ги дадеш когато прецениш в рамките на 2 седмици!!! И само не казвай че променям условията, защото ти си взе колата и не каза нито дума, в следвие почна да ме изнудваш за пари, боядисали ти капака на клапаните, аз трябва да плащам, па сложи си М броня и ела да ти я платя бе...
И към другите който се явяват много вещи по темата, вземете помислете преди да давате мнение и коментари, малко мозъчна дейност не е навредила никумо, а на тези дето помагат на другите, внимавайте че Радо и съмишлениците му дебнат ;)

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 9:54

Mollov написа:
Mihmor написа:Тия проблеми дето ти е обяснил моя приятел е за да знаеш, да си прецениш, но ти все пак напира да си взимаш колата която НЕ Е готова!!!

Искаш ли да ти кажа кое ти е некоректното и за кое (освен другото) ще захапеш BAN - защото като си оферирал монтажа, тия неща не са били казани ПЕРДВАРИТЕЛНО, ами в последствие... тва на мен ако ми го бяхте направили тоя номер (щото е номер - монтираме ти мотора и айде.... ама кое е различно, кое трябва да се прави, какво трябва да се купи.... кога сте му ги разяснили тия неща???)... уж сте големи майстори, а не сте обяснили предварително 10 важни неща по тоя суап на мотор.... ти мислиш ли, че ако му ги беше казал тия неща предварително, за допълнителните перки, за акумулатора, за диаг. букса и т.н. които са на различни места и не пасват директно... за компресора на климата и какво ли още не.... ти мислиш ли, че вместо да мислиш как да се отървеш от мотора му ги беше казал тия неща щеше да махне с ръка и да ви остави колата ей така?!? Съмнявам се жестоко...

Много е лесно да хвърлиш едно обещание - да бе, сменяме ти го без пари едва ли не... ама резултата след смяната какъв е?!? И какво повече щяхте да направите - да смените инсталация? Да дадете от себе си пари за проблема с акумулатора? За компресора на климата?!? Нямаше? Еми тогава за кво говорим? Егати подаръка, като сте усрали колата с опитите си да я "преработите"...

Човека не е виновен, че е нямал повече пари... ти си виновен, че си го подвел да се хване за тая работа без да е напълно наясно с нещата и с изхода от ситуацията... щото сам каза, че от джоба си пари за допълнителните части нямаше да дадеш... и ако ми кажеш, че още от самото начало не си бил наясно с това... голям ламер ще излезнеш.

Всичко му е казано и за всичко съм му звънял моментално, но пак явно никой не чете какво пиша!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Авг 2010, 9:57

Ти пак извърташ нещата.... аз не ти говоря кога и защо си му звънял ДОПЪЛНИТЕЛНО, ами защо предварително не му е казано всичко? Или искаш да кажеш, че не си наясно с нещата и разликите по инсталации и т.н. между 4ц и 6ц???

Като си толкова голям майстор и от много време, наясно ли си как изглежда в очите на клиента да му звъннеш 10 пъти с все нови и нови проблеми, които не си ги споменал предварително и за които трябва да се вадят пари? Интересно ми е на теб ако ти го бяха направили тоя номер ти как щеше да реагираш... или само щеше да подаваш още пари, сляпо и на 100% вярвайки, че така трябва да се случат нещата и не си бил подведен...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Авг 2010, 9:58

Искаш да кажеш,че купувача лъже за това.
"Преди около месец попаднах на обява за двигател м52б28.Цената беше 2200 лв с монтажа."

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 9:59

Mollov написа:

Колега Mollov, това, дето го казва, че колата не била готова е лъжа!Обади ми се, за да ми каже, че е готова и да ходя да си я взимам!Наистина бързах да я разкарам от там, защото вече ме беше страх какво още може да й се случи!Аз съм го бил притискал с време и т.н.!Това са глупости!Чувахме се често, но какво по-нормално от това да се обаждам, за да видя как върви монтажа на мотора, за който при всяко обаждане ми се казваше, че изниква нов проблем?!Накрая дори му казах, ако смята, че не може да се справи, ще си я прибера с рапатрак и ще я водя при друг човек!Ама той беше способен да си я свърши!Е, свърши, каквото можа, а то е катастрофално!

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 10:00

LiTtLeRoCk написа:Искаш да кажеш,че купувача лъже за това.
"Преди около месец попаднах на обява за двигател м52б28.Цената беше 2200 лв с монтажа."

Той ме попита колко е двигателя и аз му казах 2200лева, като монтажа е от нас ;)

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 06 Авг 2010, 10:01

Mihmor написа:

Той ме попита колко е двигателя и аз му казах 2200лева, като монтажа е от нас ;)

Което означава с включен монтаж,или пак не те разбирам правилно.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Авг 2010, 10:03

Значи в случая е важно да се изнясни нещо, и то от двамата пряко засегнати - БЯХА ли казани ПРЕДВАРИТЕЛНО всички тези проблеми (извън счупеният капак на ваноса и счупената перка) с трансплантацията на 6ц в кола с 4ц, като акумулатор, нужда от друга перка (аз все си мислех, че ел. перката я има и при В28, ама нейсе), инсталацията и захващането й, нуждата от нов компресор за климата и т.н....

С прости думи - да, не, казах му (ми), не му казах (не ми каза). Щото другото може да са вариации на всеки, но тия неща са ясни и прости и не може да не се помнят.

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 10:03

Mihmor написа:

И това е лъжа!Разбрахме се накрая за 2100 лв за мотора + 100 лв монтаж!Сега ще проверя дали още пазя личните!Затова и написах, че цената е 2200 лв с монтажа!

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 06 Авг 2010, 10:03

Mihmor написа:

Не по врат а по шия... стегни се колега офертата ти е била ясна и точна 2200 лв и момчето си взима колата с КАДЪРНО монтиран двигател вътре.. Ако са трябвали части да му беше казал предварително, ако си искал допълнително пари за да свалиш неговия мотор, дифф и т.н. да беше казал предварително, но не както каза Молов си гледал просто да не изтървеш клиента а това е некоректна постъпка.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 06 Авг 2010, 10:03

Mollov написа:Значи в случая е важно да се изнясни нещо, и то от двамата пряко засегнати - БЯХА ли казани ПРЕДВАРИТЕЛНО всички тези проблеми (извън счупеният капак на ваноса и счупената перка) с трансплантацията на 6ц в кола с 4ц, като акумулатор, нужда от друга перка (аз все си мислех, че ел. перката я има и при В28, ама нейсе), инсталацията и захващането й, нуждата от нов компресор за климата и т.н....

С прости думи - да, не, казах му (ми), не му казах (не ми каза). Щото другото може да са вариации на всеки, но тия неща са ясни и прости и не може да не се помнят.

Аз още в първата тема, която пуснах, ясно обясних какво ми беше казано и какво не.Не, тези неща не ми бяха казани! :!:

Аватар

Мнение от Mihmor » 06 Авг 2010, 10:04

А немога да разбера, като повторих 1000 пъти, че монтажа беше НЕЗАВЪРШЕН!!!!!!!!!!!!!! Заради бързането на момчето, което както той сам каза мъ беше показано до какво състояние е и въпреки това си взе колата, защотоо го чакали някъде си, питах го за довършителни дейност, да смениме капака, да му намерим перка, той каза "ще се оправям сам оттук натам, той моя човек ще ми ги оправи тези неща" Кажете ми, как подяволите да довърша нещо при нежеланието на собственика на автомобила???? КАК????

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Авг 2010, 10:06

По-горе питах нещо... уточни ми това, пък после ще говорим за останалите работи...

Да не говорим, че тая трансплантация е отнела повече от 2 седмици, което вероятно също не е било споменато... и не, израза "ако не стане тоя уикенд, значи ще се забавим малко, щото и ние работим все пак" изобщо не дава яснота кога точно ще се завърши тая трансплантация, а това отново е некоректно.

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари