Пак дюзи!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 12 Ное 2005, 21:32

Та да се върнем да темата:

Решението ми е готово че слагам по-големи дюзи- примерно 300-330сс и хубава електроника - та Шекспировия въпрос е да бъде или не СМТ,да бъде или не нещо по скъпо(само дето кой ще го мапне?)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil.velichkov » 13 Ное 2005, 7:38

Всичко се MAP-ва Cobra, всичко, дори фабрични електроники ;) Да не говорим за SMT, Haltech, Autronic, AEM, 034EFI, MoTeC и пр... Въпросът е какво целиш и дали дадена електроника има добро съотношение цена/възможности/производителност за твоите цели :?:

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 13 Ное 2005, 11:05

Засега освен да мога да сложа поне 300сс за да обогатя сместа друго не целя,
затова и ЦМТ ми върши работа,но се чудя така както вървят нещата и всеки месец правя нещо друго,дали не е добре да инвестирам директно в по-скъпа електроника за да ми е добра платформа за в бъдеще :roll:

БТВ АЕМ-гледам ама те са само за японски коли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 14 Ное 2005, 9:18

Cobra написа:Засега освен да мога да сложа поне 300сс за да обогатя сместа друго не целя,
затова и ЦМТ ми върши работа,но се чудя така както вървят нещата и всеки месец правя нещо друго,дали не е добре да инвестирам директно в по-скъпа електроника за да ми е добра платформа за в бъдеще :roll:

БТВ АЕМ-гледам ама те са само за японски коли?

вече знаеш къде е истината със мойта колите с смт станаха 3броя :) твойта ще е 4-та и ще дава ниски 14 без много зор

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 14 Ное 2005, 23:30

Още не знае истината.Ще я разбере когато на колата му се монтира стендалоун ;) .Само че най-добрият вариант е стендалоун с базов мап за неговата кола.Така че търсете на човека такова нещо. :lol:

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 15 Ное 2005, 0:15

landikar написа:Още не знае истината.Ще я разбере когато на колата му се монтира стендалоун ;) .Само че най-добрият вариант е стендалоун с базов мап за неговата кола.Така че търсете на човека такова нещо. :lol:

Добре де бате дай ми нещо като предложения?

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 15 Ное 2005, 1:14

Ми аз не знам нищо за БМВ,не знам какво предлагат.Васко може да ти помогне повече за електрониката когато решиш да слагаш стендалоун.
:arrow: Но мога да те посъветвам следното: купуваш си големи дюзи,регулатор,истинска турбина,кулер(ти рече че имаш ;) ) и слагате СМТ-то.Аз ще се постарая да извадя мапа на аванса от моя стендалоун(който м/у другото е доста агресивен) и да го покажа на Лудия,за да види горе долу как стоят нещата.Поне е правен от супер грамотни хора.Не изхвърляй Апексито щото по него ще се следят детонациите.Купи си и ЕГТ датчик.После настройвате колата най-много на 1 бар и почваш да я караш харабийската да я усетиш като динамика и да свикнеш с нея.Щото тогава тя ще стане доста опасна за каране.
:arrow: Слагаш як съединител,разпъващи щанги,спирачки,тампони POWEFLEX или подобни на тях,маркучи САМКО навсякъде :!: ,амортесьори и пружини.И ако ти харесат работите тогава почваш да събираш пари за стендалоун.Като го купиш отиваш при Васката да ти го настроят и си цар. ;) Не прави грешка да настройваш електрониката на пътя.Губиш си времето и много рискуваш да се пребиеш.
:arrow: П.С.По принцип някои големи капацитети казват първо да се почне с електрониката,ма според мен тя трябва да е последното нещо.Много по-ценно е да инвестираш първо в сигурността на колата си.А и истинската сила идва най-вече от добрата турбина.Затова си сложи хубаво турбо.На 1 бар тая кола с подходящо турбо ще рови асфалта.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 15 Ное 2005, 7:51

мноо добре казано колега ;)
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 15 Ное 2005, 8:23

landikar написа:... истинската сила идва най-вече от добрата турбина...
Ще се сетим ний... :D :yes:
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 15 Ное 2005, 13:45

лъ40 я кажи сега като дойде твойта станд алоне алектроника преди има няма месец ве4е и макар и с базов мап от който да тргнеш още не си готов да надуваш на 2 бара а стига моля те

на4и японска кола с японска електроника с базов мап и пак не стаа работата поне за сега де не си се похвалил с резултати

нищо против станд алоуните , но пътя ве4е е отъпкан има я електрониката и добрата цена има и гаранция за нея има и кой да я монтира и настрой ;)

аз идея си нямам по какъв път как и откъде и на каква цена най-ве4е може да се купи станд алоне с базов мап то4но за неговата кола кой ще я монтира и настрой и кой ще поеме гаранцията за електрониката :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 15 Ное 2005, 15:44

ludiagsm написа:...кой ще я монтира и настрой и кой ще поеме гаранцията за електрониката :?:

По-интересно е кой би поел гаранция за настройките, това ми се струва на мен по-голямото предизвикателство...

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 15 Ное 2005, 16:31

ludiagsm написа:лъ40 я кажи сега като дойде твойта станд алоне алектроника преди има няма месец ве4е и макар и с базов мап от който да тргнеш още не си готов да надуваш на 2 бара а стига моля те

на4и японска кола с японска електроника с базов мап и пак не стаа работата поне за сега де не си се похвалил с резултати

нищо против станд алоуните , но пътя ве4е е отъпкан има я електрониката и добрата цена има и гаранция за нея има и кой да я монтира и настрой ;)

аз идея си нямам по какъв път как и откъде и на каква цена най-ве4е може да се купи станд алоне с базов мап то4но за неговата кола кой ще я монтира и настрой и кой ще поеме гаранцията за електрониката :?:

:lol: Ми аз наистина съм забравил да ти кажа резултатите.Стендалоунът вече е инсталиран.Мапването отне на Васко около ден и половина.Колата работи фантастично.Питай Киро с Голфа.Нека ти каже мнение. ;).Може да питаш и Владо Мантата или Келеша.Истината е че пиджитата са само некакъв временен вариант.Те служан само за корекция,а не за управление.Разликата между обикновен пиджибек контролер и истински стендалоун е невероятна.Най-много се усеща в преходните режими,при превключване на предавка,при развъртане на турбото и т.н. Или най-общо казано динамиката на колата става съвсем друга.Много от нещата идват от аванса.Колата почва да чува педала ;).Излезнаха още 30-на кончета отгоре,ма това не е най-важното.Не се заблуждавай от поведението на колата оная вечер.Тогава нямаше никаква настройка.Просто бях сложил новото ЕКУ и запалих да видя за какво иде реч.

Turbo Pilot
Аватар

Мнение от Cobra » 15 Ное 2005, 19:24

Еееее,
добре айде да видим какво ще ми кажете за това:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HALTECH-E6S-8-COMPLETE-ECU-Like-Motec-Electromotive_W0QQitemZ8013604800QQcategoryZ33597QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Да знам че е евтино,но като гледам под $1000 няма нищо по-добро,а това на края на търга ще е толкова :confused:

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 15 Ное 2005, 22:02

Както каза Лъчо , в те там е истината. Дерзай Кобра , за около тая цена е доста добра сделка ;)
Изображение

Tuning Meister
Tuning Meister
Аватар

Мнение от KAMIKADZE » 15 Ное 2005, 22:11

landikar написа:.Само че най-добрият вариант е стендалоун с базов мап за неговата кола.Така че търсете на човека такова нещо. :lol:

Имаме :lol:
[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning