Пусти фарове ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Пусти фарове ...

Мнение от Penchev » 21 Юли 2010, 14:18

Комбито остава все повече и повече за внуците :mhihi:
Удеве поръчах пълен комплект оригинални чисто нови фарове от ВАРИ 2000 + бели мигачи на немската фирми ULO ,които произвеждат светлини за Мерцедес от край време.На Хела белите мигачи са свършили и няма да има повече квоти ... поръчах си и уплътнението на задния капак/пета врата ,защото ми се скъса на няколко места от горе и започна да капе като вали на щората и да се увеличава осезаемо шума над 200 км/ч.
Малко тъпо се получи за доставката ,че осветителните тела трябва да пътуват по куриер срещу съвсем не малка сума и то за само 3 дни по-късна нормална доставка ,но времето ме притиска а комбито не след дълго ще процепи Хърватска,Словения,Италия и Германия покрай пътуването за Швейцария с продължителна максимална скорост :twisted:

Ще снимам снимки сега как свети с Депо-то и ще снимам после за да покажа разликата :)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Юли 2010, 14:40

Penchev написа:... осветителните тела трябва да пътуват по куриер срещу съвсем не малка сума и то за само 3 дни по-късна нормална доставка ,но времето ме притиска а комбито не след дълго ще процепи Хърватска,Словения,Италия и Германия покрай пътуването за Швейцария с продължителна максимална скорост...

Е освен да пожелаем с новите фарове да "осветиш" някоя запазена швейцарска Е34-ка .... :driving:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 27 Юли 2010, 17:50

Ехааааа колеги ,много радностно ми е на душата :lalala: :angel: :bchug: :D :D :D :D :D :angel:
Сложихме с мой колега фаровете удеве пред офиса в кратък промеждутък преди една среща ,бяхме като механици на F1 :mhihi:
леле боже какво качество на фаровете и мигачите , удоволствието човек да си купи оригинални части от които е 100% зависим ,както фарове например е огромно.Купих си още един комплект Philips Chrystal Vision за дългите фарове и нямам търпение да се мръкне :twisted: :twisted: На 1 метър като си задържа ръката пред късия фар за около 20 секунди и усещам топлина ааааууууу мамоооо :twisted: :twisted: :twisted: Мигачите също процепват атмосферата , Немеца ги е барнал и тях :mhihi:
Значи като събирахме колата , всичко пасна както трябва.Ама онези Депо-та дето в скоро време ще им "сложа "чука" и ще ги кача натрошени във фейсбука ми отровиха живота ! То единия дълъг стърчеше навън , другия пък хлътнал навътре ,луфтове към решетките ауууу трагедия пълна :evil: Няма такива боклуци , бях се отчаял наистина ... Ето ,че сега колата си е като фабрична и всяко луфтче отпред излезе

Изображение

Изображение

Изображение

Тук на кашона от пакетажа на уплътнението за задния капак ,което също днес си го подмених светнах и снимах.От снимката не може да се разбере а трябва да се види на живо.Фаровете правят едни интересни зони с плътна осветеност и много готино отрязват светлината > т.нар cut off.Знам в един брой на Auto Bild от 1992 година имаше статия за оригинални Хела продукти и техни афтър маркет заместители.Такава снимка като тази с кашона , но на светлинния полигон в Германия бяха дали хората и ясно се вижда първо от всичко кът-оффа на оригиналния фар и този на заместителя - тогава разбрах още колко е важно този тип светлини да светят концентрирано в нужната зона а от "чертата" на 1 мм вече на е поне 97% тъмнина.Още като ученик по онези времена виждах и разбирах какво означава оригиналния продукт.С тези фарове БМВ си бяха и в първите места по licht test-овете по онези времена
Изображение

Георги Пенчев
Изображение

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 27 Юли 2010, 23:35

видях с очите си каква е разликата, :shock: направо нямам думи за качеството , така да свети фар на е34 с крушка, а представям си какво трябва да е с ксенон :!:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Юли 2010, 14:37

the_gate написа:Изображение
;)

Дидо , моля те дай актуален линк за реглажа ,че този вече не е активен.Късите ги нагласих ,но искам дългите да ги регулирам коректно наляво-надясно защото са много зле и трябва да се регулират.

Имаше една схема заводска от БМВ за това как колата е спряна срещу стена със светещи фарове.Моля изобщо ако някой я има да я качи тук за да си донастроя фаровете довечера :help:

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 28 Юли 2010, 22:02

Ето снимки от удеве , поиграх си с отвертката и горе-долу късите ги нагласих ,но дългите си трябват наляво-надясно а за това ми трябва точното указание от БМВ.Покарах малко извънградско и е голямо удовоствие :D Фаровете светят кристално бяло с готините крушки и от снимките ще видите какъв яростен кът-оф имат.

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Изображение

Изображение

Изображение

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Юли 2010, 9:33

Абе котьо това с ксенона ли е или с обикновени н1 крушки?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 29 Юли 2010, 11:04

Според мен е със Vision крушките!
Ефекта е WoW!
Мнооогоооо добре светят,отлично даже! Според мен вече само нощем ще се движиш :)
И Жоре само един question имам ... Що ти е размазан номера!? Нещо фолио или .... :roll:
Само да бяха по-евтини тези неща,всеки да може да си ги позволи! Ама,уви!
Много ме е яд че не може да се отвори 1-вата снимка! А тя е най-важна!? Някой с подобен проблем?!
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Юли 2010, 12:07

Зъбчо , аз съм вероятно първия човек тук във форума ,който заклеймява Китайските ксенонни системи ,като 99% безполезни :!: Фаровете ми в момента светят с крушки Philips Chrystal Vision 55W H1 и на късите и на дългите светлини.Цените на един комплект от въпросните крушки - 2 бр. за къси и 2 бр. за габарити е 50,00 лв при Вари 2000.

Значи 3 години карах с ксенон и се измъчих от простотии :censored: Нито имах повече светлина на старите оригинални фарове , нито зимата имах спокойни пътувания поради факта ,че върху фаровете се задържаше сняг а оттам и лед заради студената светлина , не всеки път палеха светлините от първия път , нито имах мира в моментите когато по празници колата ми трябва на 100% а все гореше я крушка, я баласт , я постоянно по супер неграмотните китайски :banghead: фалшиви букси с уж меки уплътнения :mhihi: не даваха контакт и трябваше на моменти да търся друга кола за пътувания ,защото през празничен ден знаете всичко е затворено а през зимата знаете и за т.нар.акция светлина ... ТРИ пъти ми се случи това в зимата и разбрах ,че времето на тази сяветлина изтече категорично :!: Отгоре на всичко положението на балона с газта при ксенонните крушки не е на необходимото място и разстояние от цокъла където крушката стъпва на фара :arrow: от това липсва необходимия фокус ,нужен за да се използва всичката светлина за нуждите на водача :nono:

Сега какво се случва , бутвам копчето за фаровете и веднага имам светлина.Ако имам проблем с крушка ,то крушки Н1 има навсякъде в случай ,че не съм София или България за да си взема Филипс крушка на момента.Светлината с новите фарове+точно тези крушки колеги е вярвайте ми , нещо непознато за мащаба на Д3 фаровете вграждани в тези коли по онова време.Сега няма да имам никакви проблеми защото осветителната ми инсталация е производство БМВ а не цун-кай-х*й :censored: Фаровете са в пълен комплект със стойките + мигачите ,защото ми писна с годините от сбирщайни и недодялани работи.Цената е далеч по-ниска от тази в БМВ ,но пак са си едни 1100 лв за всичко и крушките в тази цена

п.с. Ивчо , има някакъв проблем с отварянето на първата снимка и като се прибера от работа ще я кача отново,защото я нямам под ръка в мен сега.
По въпроса с номера - размаза се снимката защото прибързах със заснемането и не оставих време телефона да фокусира :oops:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 29 Юли 2010, 20:37

Penchev написа:
the_gate написа:Изображение
;)

Дидо , моля те дай актуален линк за реглажа ,че този вече не е активен.

Георги Пенчев
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 29 Юли 2010, 22:38

Много ти благодаря :yes:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 30 Юли 2010, 11:11

Аааа така ... И нека всички видят че десният НЕ СВЕТИ "малко по-нагоре" !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от forevera » 30 Юли 2010, 13:40

това на снимката за регулирането и за късите и за дългите ли важи ?
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 30 Юли 2010, 14:16

forevera написа:това на снимката за регулирането и за късите и за дългите ли важи ?

Да , удеве ходих на реглаж в сервиз със стенд на Хела и дългите фарове ги позиционираха над реперите , като реперите са им точно долната граница , центъра им го нагласиха да минава през вертикалните черти за разтоянието "А" образно казано ,така ,че лъчите им да са в абсолютна успоредност ,както и да са над лъчите на късите фарове за да светят надалеч.15 лева струва упражнението и реших да си платя до край за целия "проект" за да знам ,че всичко е завършено на 100%.

на снимките фаровете ми бяха настроени на око от мен и докато късите ги бях докарал на 75% от истината , то дългите не повече от 30%.Усетих ,че виждам зор с тях и ги зарязах ,защото си осветих очите.

Довечера ще видя в крайна сметка максимума възможен от тези светлини.Само искам сериозно да ви кажа ,че тези светлини са изпреварили времето си ,колкото и смешно да ви звучи на някои хора :!: На жена ми колата е на няма 3 години и 30 000 км , фаровете й са с Н7 крушки , рефлекторите са с много по-голяма площ от моите , светят превъзходно ,но като сложихме двете коли една до друга моите се оказа ,че са мъничко по-добри и тя не можа да повярва, тъй като и тя много се мъчеше и страхуваше със старите фарове ,които не светеха изобщо.

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Юли 2010, 18:56

Къде направиха реглажа и кога ще е теста. Може да се съберем някъде да видим какво що и да сравним коя бира е по-студена :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към E34