за триене!!
Модератор: Технически модератори
			31 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3

Re: ПОМОЩ проблем с автоматик?
Колега с друг комп на скоростите пробвали да не би от него дасе скапва. Щом след като изтрият грешката се държи значи скоростите са добре така мисля

предполагам е направено ама за всеки случей проверете конекторите и кабелите на датчиците да не се окаже, от тях проблема а не от самите датчици.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
AcOrP написа:предполагам е направено ама за всеки случей проверете конекторите и кабелите на датчиците да не се окаже, от тях проблема а не от самите датчици.
не той проблема може да е от датчици но шанса за това е 1 към гьотере.
но пък на мен ми дойде мисълта да не би ако зъбчатките са силно замърсени дали това не пречи?

Кабелите и конекторите ги проверих няколко пъти! Когато ги сменях датчиците огледах и там от кадето отчитат но всичко си е чисто! Остава да пробвам компютър, ако намеря такъв!  

А някои да е чувал за преинсталиране на софтуера на кутията(или по-точно на компютъра) някои правил ли е такова нещо и каде?

А някои да е чувал за преинсталиране на софтуера на кутията(или по-точно на компютъра) някои правил ли е такова нещо и каде?
Колега аз понеже разпродавам моята Е34ка на части, а и тя беше автоматик та пратих моя комп на друг колега от форума tisho_ от Бургас е. Та мисълта мие свържисе с него и виж дали той може да ти помогне, защото има няколко автоматика поне за проба.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
- 

- Кара: F02 750iL
Проблемът за съжаление е механичен в скоростната кутия,не си губете времето да ровите из комютъра.Няколко поста по-назад някой ви каза къде е проблема,но никой не го отчете човека   

Човека е много прав

dinozab написа:Колега не ти е проблемен датчика който си го сменил.Имаш преплъзване в кутията и затова излиза в авариен режим.Двата датчика следят оборотите единия на входа другия на изхода образно казано на кутията и когато има пракалено голама разлика в оборотите ей тая грешка излиза
Човека е много прав

ivanov 530d написа:Проблемът за съжаление е механичен в скоростната кутия,не си губете времето да ровите из комютъра.Няколко поста по-назад някой ви каза къде е проблема,но никой не го отчете човека dinozab написа:Колега не ти е проблемен датчика който си го сменил.Имаш преплъзване в кутията и затова излиза в авариен режим
dinozab написа:Колега не ти е проблемен датчика който си го сменил.Имаш преплъзване в кутията и затова излиза в авариен режим.Двата датчика следят оборотите единия на входа другия на изхода образно казано на кутията и когато има пракалено голама разлика в оборотите ей тая грешка излиза
Човека е много прав
Съгласен съм че Колегата "dinozab" ми е написъл каде е проблема, но на всяка диагностика маи излизат различни проблеми и вече не знам на какво да вярвам! След като изтрия грешките кутията се държи перфектно без приплъзване, без блъскане, както и да я тормозя мисля че приплъзване не се усеща на никоя предавка!
 За това си мисля дали не е от компютъра
  За това си мисля дали не е от компютъра 
ivanov 530d написа:Проблемът за съжаление е механичен в скоростната кутия,не си губете времето да ровите из комютъра.Няколко поста по-назад някой ви каза къде е проблема,но никой не го отчете човека dinozab написа:Колега не ти е проблемен датчика който си го сменил.Имаш преплъзване в кутията и затова излиза в авариен режим
Човека е много прав
карай, важното е мнения да се трупат....
приказката си е много вярна - чукча не читател, чукча писател...
Аз Знам Какъв е проблема! Всичко идва от копчето за режимите на каране немам в момента време да ти обясна по-подробно! Аз преминах веднъж през този проблем

- BABHOMED
- ентусиаст
- 

- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Имаш предвид копчето за превключване на зимен спортен и нормален режим ли....
			Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

D_A_F написа:Аз Знам Какъв е проблема! Всичко идва от копчето за режимите на каране немам в момента време да ти обясна по-подробно! Аз преминах веднъж през този проблем
Колега ти сериозен ли си? Наистина ли може това копче да ми прави всички мизерий? Дадох една торба с пари за глупости
 ХДП-та, датчици, и ремонти по кутията
  ХДП-та, датчици, и ремонти по кутията  Моля те обясни за какво става въпрос?
  Моля те обясни за какво става въпрос?- Djelebov
- младши ентусиаст
- 

- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Преди месец имах проблем датчик за обороти на автоматик, на друга марка кола.Закачихме я на живи данни и направихме една обиколка 2-3 км, докато не е влязала в авариен режим. Ясно се видя как оборотите показвани от датчика нямат общо с истината (коляновия вал). Чак след като 1-2 мин карахме с 2000 оборота и датчика на кутията показваше ту 0, ту 4000....колата влезе в авариен режим. 
Мисълта ми е, че щом датчиците са сменени, евентуален проблем от приплъзване трябва да се види на живи данни. Въпроса е да гледа човек, който знае в какви граници е нормално да има приплъзване и кога Надявам се, че поне една от всичките програми за БМВ може да изкара живи данни на колата.
 Надявам се, че поне една от всичките програми за БМВ може да изкара живи данни на колата.
Дано да е нещо по кабелите
			Мисълта ми е, че щом датчиците са сменени, евентуален проблем от приплъзване трябва да се види на живи данни. Въпроса е да гледа човек, който знае в какви граници е нормално да има приплъзване и кога
 Надявам се, че поне една от всичките програми за БМВ може да изкара живи данни на колата.
 Надявам се, че поне една от всичките програми за БМВ може да изкара живи данни на колата.Дано да е нещо по кабелите

Гумите ми са еднакви и 4-те 255/45/18 ! Имам Карсофт и Инпа но живите им данни не ми изглеждат много реални! Няколко майстора караха колата и казват че АСК превключва като нова! И всички са убедени на 99% че в кутията няма преплъзване и проблема не е механичен! Вече близо месец не е влизала в авариен режим   но предполагам е въпрос на време пак да го направи
  но предполагам е въпрос на време пак да го направи 

- IAV
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E39 528iA
jekuu написа:Гумите ми са еднакви и 4-те 255/45/18 ! Имам Карсофт и Инпа но живите им данни не ми изглеждат много реални! Няколко майстора караха колата и казват че АСК превключва като нова! И всички са убедени на 99% че в кутията няма преплъзване и проблема не е механичен! Вече близо месец не е влизала в авариен режимно предполагам е въпрос на време пак да го направи
На кар софта грам не вярвай няма нищо общо!
Инпата ако я ползващ същия адаптор за карсофта пак те лъже!
Трябва ти Инпа с с нения си адаптор който може да се ползва и с DIS!
Отаналото е бош лаф!
BMW Service Team

31 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3