Боядисване на джанти, къде?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Боядисване на джанти, къде?
Здравейте съфорумци! На 1во място, искам да се извиня, че темата ми е поставена ТУК, но не намерих по-добро решение за себе си от това. Ако трябва модераторите да ме глобят с фиш, няма да се сърдя. Просто разделът "е46" ми е най-добре познат от всички други и предполагам, че тук ще получа отговор на глупавия си въпрос, а именно: къде да си боядисам джантите на така любимата си е46ца??? Дочух, че в Сливен ги правели, но колко ги правели не знам. Търсачката на форума ми подсказа, че има прахово боядисване, което е готина работа. Има ли някой колега, който е от Сливен и е компетентен по въпроса. Къде, кой, телефонен номер, ако познавате човека или сте се срещали с него. Благодаря предварително на отзовалите се. 

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Боядисване на джанти, къде?
Има е същата тема в "сервизно обслужване на БМВ". Следи темата и може да научиш нещо.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
На тебе за Сливен ли ти трябва?
Знам за едно място в София иначе.
Знам за едно място в София иначе.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Всъщност не е задължително да е Сливен, така или иначе не съм от там, но 50 км нищо не са.София ми идва малко далече. Не ми се идва до там заради боядисването, не си заслужава. Инак, търсачката ми помогна да разбера, че в София има хора, които се занимават с това (оставаше и да няма). Някои колеги бяха оставили телефонните номерца на бояджиите, но както вече казах, това не ми е мн от полза. За това и пуснах тази тема. Често посещавам форума и бях забелязъл, че имаме съфорумци от Сливен, дано да се отзоват. 

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега въобще не си мисли за прахово боядисване.Джаните стават като кашкавал след това.Април месец ги боядисах мойте до сега съм ги изправял 3 пъти и в момента пак са за изправяне.Просто при праховото ги нагряват до 300 градуса(може и повече незнам)за да изпекът боята.Наистина самата боя става много здрава и красива,но с цената на какво...От високата температура или омеква материала(както в повечето случаи)или се презакаляват и после много лесно се чупят.Съсипах си хубавите джанти.Намери по-добре някои добър бояджия да ги изтърка и да ги пръсне.Това е варианта повярвай ми.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
tani bojilov написа:Колега въобще не си мисли за прахово боядисване.Джаните стават като кашкавал след това.Април месец ги боядисах мойте до сега съм ги изправял 3 пъти и в момента пак са за изправяне.Просто при праховото ги нагряват до 300 градуса(може и повече незнам)за да изпекът боята.Наистина самата боя става много здрава и красива,но с цената на какво...От високата температура или омеква материала(както в повечето случаи)или се презакаляват и после много лесно се чупят.Съсипах си хубавите джанти.Намери по-добре някои добър бояджия да ги изтърка и да ги пръсне.Това е варианта повярвай ми.
Малко си в грешка! Пече се на 180 градуса за не повече от 30мин. Но при тези температури пак се нарушава структората на материала, било алуминй или стомана.
Това не го знаех, ако наистина е така то не виждам начин да си боядисаш трайно джантите
Боядисаните по нормален начин нищо не струват, боята пада бързо
Боядисаните по нормален начин нищо не струват, боята пада бързо
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Може би е така не съм точно запознат с градусите на процедурата,но е факт,че после за нищо не стават.vavilon написа:tani bojilov написа:Колега въобще не си мисли за прахово боядисване.Джаните стават като кашкавал след това.Април месец ги боядисах мойте до сега съм ги изправял 3 пъти и в момента пак са за изправяне.Просто при праховото ги нагряват до 300 градуса(може и повече незнам)за да изпекът боята.Наистина самата боя става много здрава и красива,но с цената на какво...От високата температура или омеква материала(както в повечето случаи)или се презакаляват и после много лесно се чупят.Съсипах си хубавите джанти.Намери по-добре някои добър бояджия да ги изтърка и да ги пръсне.Това е варианта повярвай ми.
Малко си в грешка! Пече се на 180 градуса за не повече от 30мин. Но при тези температури пак се нарушава структората на материала, било алуминй или стомана.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
© написа:Боядисаните по нормален начин нищо не струват, боята пада бързо
Аз си бодисах едни джанти сам карах ги 3 години и така ги продадох без забележки по боята.
Next написа:© написа:Боядисаните по нормален начин нищо не струват, боята пада бързо
Аз си бодисах едни джанти сам карах ги 3 години и така ги продадох без забележки по боята.
значи си добър

тук не мога да склоня нито един бояджия да боядиса джанти (не моите), само прахово става, обаче това с температурите не ми хареса
tani bojilov написа:Може би е така не съм точно запознат с градусите на процедурата,но е факт,че после за нищо не стават.vavilon написа:tani bojilov написа:Колега въобще не си мисли за прахово боядисване.Джаните стават като кашкавал след това.Април месец ги боядисах мойте до сега съм ги изправял 3 пъти и в момента пак са за изправяне.Просто при праховото ги нагряват до 300 градуса(може и повече незнам)за да изпекът боята.Наистина самата боя става много здрава и красива,но с цената на какво...От високата температура или омеква материала(както в повечето случаи)или се презакаляват и после много лесно се чупят.Съсипах си хубавите джанти.Намери по-добре някои добър бояджия да ги изтърка и да ги пръсне.Това е варианта повярвай ми.
колега, та заводската боя на джантите е на прахово. с колко джанти си имал проблем след прахово боядисване?
едва ли проблема идва от праховото, по-скоро бих предположил, че джантите ти са били кекави...

имал съм боядисани джанти на пистолет...еми съсипаха се за 4 месеца.

virtue and tranquillity
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
И аз ударих на камък. Имам драскотини и тук таме олюпен лак по левите джанти и търсех къде могат да ги оправят, но навсякъде вдигат рамене - боядисване не става защото то боя няма а само лак върху алуминия и единствения начин е да се намери фреза, на която да се вземе малко цялата лъскава повърхност и след това цялата да се лакира. Дори и да намеря такава фреза сигурно ще ми съдерат кожата за подобно нещо. Викам така ще си ги търкалям, тъкмо да си ги познавам, че са моите 

Мойте джанти са си оригиналните,занесох ги на пясъкоструй и после САМО дебело "грундиране" с основен цвят прахово.Същинската боя и лак - при бояджията,защото праховото имат ограничена палитра
Нямам забележки но съответно ги пазя !

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2