Проблем със стрелката за температурата...?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Проблем със стрелката за температурата...?
Здравейте, колеги!
От няколко дни забелязвам, когато паля колата , че стрелката за температурата отива плътно вдясно(в червеното) и след няколко минути се връща малко преди средата и след като загрее си застава на 12 часа и не мърда повече. Това не го прави всеки път. Когато отиде в червеното пробвах да изгася и запаля наново - някой път започва да работи нормално друг път си отива в червеното. Да не би да има някакъв тест на стрелката , но пък ми се струва много времето през което стои в червеното или нещо друго и има.Днес преди да запаля включих от скритото меню да следя температурата и колата си загрява нормално според мен ,като стрелката не показва точно докато стои в червеното. Колата вдига градусите до 95 и след това ги сваля до 88. Общо взето работи в този диапазон докато шофирам. На място поддържа около 92-94 - перка не съм чула да се включва. Дали това е нормално или какво може да е дало фира ? Помагайте преди да дам някой лев на майсторите. Колата ми е 2001- 316ti - бензин. Благодаря предварително.
От няколко дни забелязвам, когато паля колата , че стрелката за температурата отива плътно вдясно(в червеното) и след няколко минути се връща малко преди средата и след като загрее си застава на 12 часа и не мърда повече. Това не го прави всеки път. Когато отиде в червеното пробвах да изгася и запаля наново - някой път започва да работи нормално друг път си отива в червеното. Да не би да има някакъв тест на стрелката , но пък ми се струва много времето през което стои в червеното или нещо друго и има.Днес преди да запаля включих от скритото меню да следя температурата и колата си загрява нормално според мен ,като стрелката не показва точно докато стои в червеното. Колата вдига градусите до 95 и след това ги сваля до 88. Общо взето работи в този диапазон докато шофирам. На място поддържа около 92-94 - перка не съм чула да се включва. Дали това е нормално или какво може да е дало фира ? Помагайте преди да дам някой лев на майсторите. Колата ми е 2001- 316ti - бензин. Благодаря предварително.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Проблем със стрелката за температурата...?
това при загрял двигателя ли става само, когато запалиш повторно, или и когато двигателя е студен?
По принцип в таблото има електронен филътр за температурата, който при включване на контакт елиминира повишението на градусите при загрял изключен двигател. Ако това е прецакано, ефекта е това, което описваш. Т.е. причинта е таблото, не двигателя.
По принцип в таблото има електронен филътр за температурата, който при включване на контакт елиминира повишението на градусите при загрял изключен двигател. Ако това е прецакано, ефекта е това, което описваш. Т.е. причинта е таблото, не двигателя.
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Мисля, че става при студен двигател , но го забелязах от няколко дни , а и не го прави постоянно, така че ще наблюдавам и ще пиша точно кога става. Ако е прецакано таблото какво е решението? Ново или нещо се сменя в таблото.
nani написа:Мисля, че става при студен двигател , но го забелязах от няколко дни , а и не го прави постоянно, така че ще наблюдавам и ще пиша точно кога става. Ако е прецакано таблото какво е решението? Ново или нещо се сменя в таблото.
И аз имах подобен проблем. Добре, че бяха колегите тук да помогнат. При мен стоеше постоянно на 3 милиметра вляво от 12 часа. Температура, охлаждане, течове, твърдост на маркучите - всичко ми беше нормално. Оказа се механичен проблем на самата стрелка. Според мен след като ти загрява нормално, не би трябвало да стане нещо. Казаха ми, че ако искам да пробвам дали ми работи перката е достатъчно само да включа климатика и да отворя капака да проверя. Ако и тя ти работи - нещо по таблото ще бъде. Може да погледнеш във форума със заглавие e46 318i какво ми писаха колегите.
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
Пусни си теста на таблото за да провериш за механичен проблем в стрелката.
5 мнения
• Страница 1 от 1