С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
bijona написа:Здравейте колеги аз карах до скоро е36 105кс. и я карах с А95 от Шел.Работил съм на ОМВ и ми е ясно какво се прави с разреждането на горивата масови по бензиностанциите-грозна работа.Имаше много голяма разлика не само в разхода но и във вървежа на колата.
сподели какво се прави,че ми стана интересно

- cHaKRa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: M
По принцип карам само с 100 октана от ЕКО С него има разлика Мотора става по тих и върви каточили с по малко газ
Няколко пъти сипвам 95+ пак от ЕКО ... и той става но с 100 октана си е друго 

Клякам с 200 стаам с 300 

- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
лелел да ви се оплача онзи ден какво ми се случи
.Ходих си до Пазарджик ,обаче викам сега какво да зареждам имам гориво.Да ама на връщане ми светна лампата по пазарджишко шосе посока Пловдив.Викам си сега какво да е мъча колата,дай да сипа бензинец.Спирам на петрол на пазарджишко и слагам 95 ,стрелката си отиде на 15 литра .Добре колата си тругна всичко точно .Да ама навлизам аз във Пловдив по пещерско и гледам стрелката паднала във червената зона ,но не е светнала резервата.Викам си аз какво стана с тази кола ,да не започна да гори 50/100.Както и да е.Минах още 2-3 км,стигнах до хирургите.да ама там ми светна лампата за горивото.викам бах мамаму какво става.Докато се пребера до тракия ,стрелката достигна до първата чертичка преди 0.Както и да е на следващия ден качвам се в колата паля и ми показва посредата на резервата.викам си какво става тук???.тръгвам за работа докато стигна тя падна почти до долу.По едно време през деня викам чакай да отвора резервоара да ви какво става.Отварям аз помпата гледам всичко си е наред. На поплавака платката дето следи нивота се е поизтъркала малко ,но има живот(като местих поплавака нагоре - надолу се усещаше как е уребрено ).Както и да е изчистих го(доста мръсотя падна).слагам помпата и паля и ми показва 0 но колата има тунджа.Викам си аз какво става .отивам си аз във понеделник в мойта бензиностанция лукойл слагам си 95 с добавка хелиос(за 20 лева) и какво да вида стрелката си отиде на около 13
.Викам бах мамаму какво става.Вече 2 дена следа как се движи стрелката на бензина и всичко си е наред.викам си аз деаба тоя скапан петрол .Какво го правят ,как го кращават незнам ,ама повече няма да сипа от тази верига бензиностанций
.иначе мотора е м40 1.8.

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Радвай се, че си се прибрал все пак
Иначе 100 октана ЕКО и найстина колата върви и на ниските обороти, даже едно приятелче вчера караше неговата кола без да натиска газта 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
М40 няма детонационни датчици, ако не се лъжа тъй че и 200 октана да му се сложи все едно. 

- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
Аз съм много доволен от Petrol 96 Extra Force 

- BMW_Carnivor3
- Потребител
-
- Кара: на слепо
- Мечтае да кара: какъвто и да е Хаман
Аз също съм привърженик на Шел не за друго а защото съм наистина доволен от горивата им,обикновенно с 95 си карам но 100-те октана определено се усещат в сравнение с 95,вече 3 години откакто съм с марката,пробвал съм и ОМВ,Темпо,Еко и още ред други но по-зле според мен от Лукойл-а няма 

- bijona
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Обществен транспорт с билетче
- Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.
сипжа се вода!на 10,000л. А95 100л.вода!от делно с това ,че долу в резервуара се получава конденз и си е ебало...
един приятел преди миналата зина сипа 10 литра от шел В-палър но в ботилка от вода и я сложи до колата да вземе фунията и бутилката беше замръзнала до половината почти беше на скреш и то не за повече от 10- 15 мин.Преди време карах по чужбина разхода с бензин от европа на мерцедес 124 3.0л 200кс. беше около 10извън градско като сипех тука и се мяташе на 15-16л.

- vanka7a
- ентусиаст
-
bijona написа:сипжа се вода!на 10,000л. А95 100л.вода!от делно с това ,че долу в резервуара се получава конденз и си е ебало...един приятел преди миналата зина сипа 10 литра от шел В-палър но в ботилка от вода и я сложи до колата да вземе фунията и бутилката беше замръзнала до половината почти беше на скреш и то не за повече от 10- 15 мин.Преди време карах по чужбина разхода с бензин от европа на мерцедес 124 3.0л 200кс. беше около 10извън градско като сипех тука и се мяташе на 15-16л.
Колега, на всяка 1 бензиностанция зареждат бензина с вода за съжаление

Доволен доволен колко па да си доволен
Мешана салата!
Един приятел,като си купи колата от автокъща беше с италянска нафта колата вървеше нечовешко, после като сипа тука, нема такова разочарование 

Колеги аз сипвам от ОМВ - 95 и съм много доволен, засега проблеми нямам
Чат пат и от Еко сипвам, когато нямам време да ходя до ОМВ, но мисля че ОМВ е добре сравнение с останалите 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Savy написа:Доволен доволен колко па да си доволенМешана салата!
Един приятел,като си купи колата от автокъща беше с италянска нафта колата вървеше нечовешко, после като сипа тука, нема такова разочарование
същата работа при мен, колата имаше 30 литра бензин от Италия, вървеше много добре,като заредих тук и си помислих, че нещо се повреди

пробваите карера 100 оба4е от ОМВ бута малко от разхода и варви по доволно аз само от там си зареждам
- vanka7a
- ентусиаст
-
hristo316 написа:пробваите карера 100 оба4е от ОМВ бута малко от разхода и варви по доволно аз само от там си зареждам
Разлика м/у 95 и 100 на ОМВ няма (пробвано). При ЕКО-то обаче си има разлика

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
vanka7a написа:Разлика м/у 95 и 100 на ОМВ няма (пробвано).
...разлика има,но в цената.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!