Съединител Е21 315

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Съединител Е21 315

Мнение от Braikov » 27 Юли 2010, 22:10

Не съвсем изведнъж, в продължение на 2-3 километра съединителя потъна и спря да функционира тотално. Преди няколко дена забелязвам, че нещо отдолу капе. Със светването на лампата за спирачната течност ми се изяснява какво точно губя. Тогава долях, реших, че ще търся проблема другата седмица. Още преди да потъне съединителя лампата светеше пак.
Какво се прави сега?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Съединител Е21 315

Мнение от Stanchev » 27 Юли 2010, 22:14

помпа на съединителя
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 27 Юли 2010, 22:17

Тази на педала?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Юли 2010, 22:39

свали кората под волана и я виж ако е суха, значи е долната.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 27 Юли 2010, 22:48

Ще прегледам утре обстойно.
Благодаря за отзивчивостта!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEMIURGE » 27 Юли 2010, 23:24

BaNiTZaKiNG написа:Не съвсем изведнъж, в продължение на 2-3 километра съединителя потъна и спря да функционира тотално. Преди няколко дена забелязвам, че нещо отдолу капе.

Отговорът е пред теб (в твоя цитат) - дали е "долната" или "горната" помпа.

Не че не се повреждат и двете помпи, но много по-често е долната - затова и се вижда, че капе, иначе все пак капе в купето... Разбира се, ако имаш сериозна дупка и в купето, на пода при педалите, каквато, надявам се - нямаш - може и да е горната помпа. Всъщност, принципно, трябва да има отводнителни отвори на дъното на пода на купето, във вратите и в багажника - и изобщо - там, където е възможно да се събира вода, но при старите ни вече автомобили, тези отвори често са запушени...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 28 Юли 2010, 1:47

Долна помпа съединител.
10лв ремонтния комплект.
Сменяш, наливаш спирачна течност, помпаш докато не ти се разкачи крака и си готов.

Успех.
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 28 Юли 2010, 2:03

Louis написа:Долна помпа съединител.
10лв ремонтния комплект.
Сменяш, наливаш спирачна течност, помпаш докато не ти се разкачи крака и си готов.

Успех.

Хахах сичко ок , само без тва с помпането :winky:
Не се помпа нищо, само трябва да знаеш как да му баеш и си става само :mhihi:
Иначе или ремонтен комплект, или помпа втора ръка (аз имам за продаване такава ) или нова както аз направих за моита акулка преди време 50 кинта :mhihi:
Има опции много :yes:
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 28 Юли 2010, 9:04

не се помпа :mhihi: просто трее се завреш отдолу и да развартиш докат поте4е леко и след това само газ ... а иначе твоита монтанската 21ничка често я виждаме да бръмчи из раиона готина е :yes:
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 28 Юли 2010, 15:37

Преди малко споделях на един колега, че е комфортно в този подфорум защото няма коментари от рода "Еми като си решил да купиш такава стара бангия така ще става..." или нещо от сорта, което сме свикнали да чуваме. Благодаря ви за мненията!
Работата и днес ме спира да обърна внимание на малкия хищник. Обаче вътре не е текло (поне не съм забелязал), тъй че нещата са ясни. Просто не бях сигурен дали изтичането е причина или следствие, и допусках че може да е всичко.

///ivanE30 написа:...често я виждаме да бръмчи из раиона готина е :yes:

Кой район - нашия или вашя?* Радвам се, че ти харсва, въпреки че леко се притеснявам, че отстрани си личи, че колата има нужда да бъде затворена за известно време до стягане във вид за пред хора... Ама няма да ви е трудно да ми повярвате ако се опитам да обясня колко нестихваща радост носи тази кола (от 2-3 седмици е). А и човека дето се погрижи за карбуратора като каза "Покарай известно време да се раздвижи тоз карбуратор, че не е работил маса време", викам си - охо, раздвижване да бъде тогаз! :lol:

@Изрода - благодаря за вариантите, вероятно ще звънна за помпата.

За малко да забравя - някой може ли да каже как да разбера кои са цветовете, в които са се предлагали оригинално тези 315-ки?

*И аз, като по-голямата част от хората на безсрочен трудов договор изминавам пътя от едно място до друго и обратно почти всеки ден...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 28 Юли 2010, 23:14

Като се случи в най-големия сняг да се завирате под ниска е21 тогава ми говорете за развиване. :mhihi:
BaNiTZaKiNG написа:...За малко да забравя - някой може ли да каже как да разбера кои са цветовете, в които са се предлагали оригинално тези 315-ки?...

http://www.bmwe21.net/colors.htm :winky:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 29 Юли 2010, 20:32

Colour no. Name Description

052 Hennarot Ffffffff......eeeh bright red

:lol:

Мерси!

Назад към Shark Sector