Пичове Помагайте. е46 - код за грешка P0171

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 26 Ное 2008, 13:27

Колега, а ходи ли в "Найси-кар" ? На мен те ми казаха, че могат да открият причината за грешката, но трябва да оставя колата един, два дни. За сега това не съм го направил, чудя се още.

Потребител
Аватар

решен проблем

Мнение от nasko320 » 26 Ное 2008, 22:14

колеги и аз имах същия проблем , оказа се че е дросел клапа смених клапата оттогава нямам проблем ........при мен случая беше следния колата както си върви и светва лампичката и тракшън контрола и колата леко се спъваше смисал не вдигаше необходимите обороти.......няколко пъти моя маистор го ремонтира но все след време даваше дефект и ми каза купи си друга клапа и всичко ще е наред ......купих и сега си върви перфектно.......ходих преди това на диагностика какво ли не казаха техните компютри.....но накрая клапа се оказа.........ако съм помогнал с нещо се радвам ....успех
druga marka oswen bmw ne priznawam

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i

Мнение от charli05 » 27 Ное 2008, 14:22

Р0171 казва "бедна смес".
За сместа информацията идва от кислородните датчици които са 2.Един преди и един след катализатора.Ако и 2_та казват "бедна",може и да е истина.Тогава трябва да се тьрси причината за бедната смес.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 2000г.

Re: Пичове Помагайте. е46 - код за грешка P0171

Мнение от AIR_MEN » 27 Юли 2010, 2:26

Здравейте колеги... преди 4-5 дни си махнах катализатора... колата е 318и 2000г. сложих въпросното резонаторно гърне... колата тръгна да върви малко по-добре, но когато стигнеше 5000 оборота и умря... почна само да вика... светна чека... закачих си лаптопа за газовия компютър и си прочетох грешките за бедна смес и липса на катализатор или нещо от сорта... всичко хубаво.. просто вдигнахме с газаджията ми малко горивото и всичко тръгна както трябва... преди 3 дни ми сложиха чип или да бъдем точни ми смениха два файла в софуера на бензиновия компютър... в момента върви много прилично колата и нямам никакви проблеми с бедни смеси... дано на някого помогна с този си коментар....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw e46 318 i

Мнение от krasona » 03 Окт 2010, 19:45

Колеги от две седмици съм собственик на е 46 318 и аз имам същия проблем грешка 171 бедна смес.след зануляване светва след около 30 км.братовчед ми има същото бмв и ми позволи да разменим някой части за да тестваме. ламбда сонда , дебитомер и т.н.но отнова чека светва.иначе не намирам разлика във вървежа и разхода на гориво засега.но тъпата лампа свети ли свети, което много ме дразни.един приятел, който също има такова бмв ми каза карай еби маму със извинение.скъсах се от диагностики по 25 лв.последно едим майстор ми каза да сложа добавка в бензина и да понъстапя газста за да почистя дюзите, обаче според мен ако проблема е в дюзите колата няма да върви, а тя си върви нормално.
ако някой може да помогне моля да сподели.накъде бях чел че можело да е внякакъв клапан на тръбата към картера нещо такова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 05 Окт 2010, 19:37

Колеги за тази грешка ли говорите
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2503 ... evtQ7H.BMP
Изображение

Предишна

Назад към E46