ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
kokobaroko13 написа:Иска да попитам за бмв 316 компакт 95 г в скоросната кутия масло декстрон 3 ли да слагам или 2 а ако трябва да долея мога ли да долея малко д2 ако няма достатъчно масло в кутията. Светва ли някаде на таблото че в кутията няма достатъчно масло. А до колкото си спомням последния път беше червеникаво и чисто до преди 3 месеца и ако някои знае някоя марка която със сигорнос ще е качествено маслото или оригинално на бмв да е . А и за деференциала моя не е шпер маслото 75в90 или 75w90 ли да е и каква е разликата или е едно и съшто не съм толкова в час моля да ме извините но имам желание . благодаря ви предварително ...
За дифа цифрите са ти еднакви и буквите 75в/w/90.За декстрона сипвай
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
darko1 написа:Въпроса ми е следния:Колата е компакт,като дам на къси не ми светва индикатора на късите може би е изгоряла няква крушка?От както имам колата не е светел,даже незнаех![]()
понеже вчера видях на 1 седан,че свети.Лесно ли се сменя тая крушка ли или квото е там?
И на моя Компакт е така,даже през деня дори не забелязвам,че съм на фарове докато не угася колата и запищи зумера,а дали е така ще проверя крушката и ще ти кажа...но мисля,че на наще тъбла го няма.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Dpy написа:kokobaroko13 написа:някои знае ли как мога да разбера какъв ми е деференцяла и какво предавателното чилсо. Колата е компакт 95 г 316i
3.45 или 3.38
И докато е вдигната на крик ако върти едната гума значи е обикновен отворен,ако пък не върти-нито е на скорост или не е вдигната ръчната си имаш Шперче.
vladi_a_i написа:darko1 написа:Въпроса ми е следния:Колата е компакт,като дам на къси не ми светва индикатора на късите може би е изгоряла няква крушка?От както имам колата не е светел,даже незнаех![]()
понеже вчера видях на 1 седан,че свети.Лесно ли се сменя тая крушка ли или квото е там?
И на моя Компакт е така,даже през деня дори не забелязвам,че съм на фарове докато не угася колата и запищи зумера,а дали е така ще проверя крушката и ще ти кажа...но мисля,че на наще тъбла го няма.
какъв е тоя индикатор за къси, че и на седан, за какво говорите???
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
JOGI написа:vladi_a_i написа:darko1 написа:Въпроса ми е следния:Колата е компакт,като дам на къси не ми светва индикатора на късите може би е изгоряла няква крушка?От както имам колата не е светел,даже незнаех![]()
какъв е тоя индикатор за къси, че и на седан, за какво говорите???
Вътре да ти свети таблото едно зелено квадратче и като пуснеш дълги да ти светне и синьо до него
до дългите са акумулатора и маслото
на компактите не е ли същото таблото освен липсата на моментния разход
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
JOGI написа:до дългите са акумулатора и маслото
Точно това се чуда и аз като колегата и ще погледна днес...
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
индикатор на късите светлини няма
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Подавам контакт да паля, диг.клима(управлението) тръгва , гася я от копчето, завъртам стартера-колата пали, климата пак тръгва . Моля кажете имам ли проблем или си е по програма, това стартиране на управлението не ми е нужно и леко дразни.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
При мен изгася ли един път управлението, никога не се пуска само, аз съм с този първия дигитален модел 0т 03.96-та, после мисля 97-ма от БМВ правят една промяна на диг.упр свързана с Auto-то ти може да си с този варянт!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-

Последна промяна Le Transporteur на 03 Авг 2010, 15:29, променена общо 1 път
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Пичове скоро сложих скорости от compact 99-та на моето купе, обаче сложих тампони нови но за скоростите на моето купе 96-та, обаче май за тези късните компакти тампоните са други с някаква течност вътре и по сериен номер са други, сега понякога по трудно влиза 1-ва и малко по-добре 2-ра, не е болка за умиране обаче съм малко перфекционист и си мислех дали може да е от тампоните, нищо че са нови но не са за тези скорости/макар че са взаимнозаменяеми/.
Имам и още едно въпросче!
Скоро сменях съединителя и се получи един не проблем, но по скоро странен ефект натискам съединителя и малко преди най-долно положение има едно задържане и когато натисна малко по-силно тогава слиза до долу, не знам как да го обясня по-точно съвсек лекичко задържа 3-4см преди най долно положение и като натисна малко си слиза до долу, като сменях съединителя нямах възможност да намеря 7 и 6 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05 да не е нещо от тях
Имам и още едно въпросче!
Скоро сменях съединителя и се получи един не проблем, но по скоро странен ефект натискам съединителя и малко преди най-долно положение има едно задържане и когато натисна малко по-силно тогава слиза до долу, не знам как да го обясня по-точно съвсек лекичко задържа 3-4см преди най долно положение и като натисна малко си слиза до долу, като сменях съединителя нямах възможност да намеря 7 и 6 на схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05 да не е нещо от тях
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Номер 1 от схемата ли е тази лайстна,която захапва и долната част на предното стъкло и служи като оплътнение /а с течение на времето изгаря от слънцето и почва да се чупи. И това ли е парт номера за компакт е36и 95г. ? И коя от двете е? -
01 Cover 1 - 51311977275 $18.51
For vehicles with "OPEN AIR" VERSION - 01 Cover 1 - 51312268576 $20.89
.

01 Cover 1 - 51311977275 $18.51
For vehicles with "OPEN AIR" VERSION - 01 Cover 1 - 51312268576 $20.89
.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
lubchitu написа:Номер 1 от схемата ли е тази лайстна,която захапва и долната част на предното стъкло и служи като оплътнение /а с течение на времето изгаря от слънцето и почва да се чупи. И това ли е парт номера за компакт е36и 95г. ?И каква е разликата с тази и For vehicles with
"OPEN AIR" VERSION.
На компакта е от 2 части,като на седана,не е това което си посочил...
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=20
№4 е...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- tomazata
- Потребител
-
- Кара: BMW E36
Тъй като от скоро имам БМВ е36 и нямам никаква идея как да сваля левия фар, понеже е счупен и искам да го сменя.. Въпроса ми е- Как да сваля фара? Това, което успях да намеря е че има 4 болта, но аз виждам само 2.. Благодаря предварително