Дали е таралежа ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Дали е таралежа ?

Мнение от punish_the_benz » 25 Юли 2010, 17:52

Здравейте. Проблема ми е с вентилатора за въздуха в купето , мамка му духа с пълна сила винаги.
Натискам + и - на копчето с перката , съответно скалата се пълни и празни но вентилатора не реагира , знае си все неговата. Явно е решил да ме издуха :kuku: . Дали нещо е забило не знам, нямам и представа кой може да ми помогне.
Четох доста за тези таралежи. При мен го няма проблемът както при повечето - да загася колата и да продължи да духа, спира си. Затова исках да чуя някое мнение , за да не давам напразно пари за нов таралеж ако може да се оправи по друг начин.
П.С. Колата е е46 2000г купе.
Ако знаете някой сервиз в Стара Загора дайте адрес.
Благодаря ви :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Дали е таралежа ?

Мнение от julien81 » 26 Юли 2010, 8:37

Здрасти, колега!
Сервиза на Мкар в Стара Загора е в кв. Зора. Ето ти и телефона да питаш каквото ти е нужно в офиса 042/ 602314.
Аз сменях преди някой месец крайното стъпало на климатроника /200 лв./ и съм доволен, а и дават 2 год. гаранция хората, което си е добре. Проблема ти е таралежа мисля аз, но нека специалистите си кажат думата.
Лек ден!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 26 Юли 2010, 9:12

Колега това което си написал звучи точно като "таралеж" :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 26 Юли 2010, 11:00

Нека и колегата oci се произнесе, но и за мен това е тарлю... точно преди 1 месец го смених моя, проблема е точно това, че като не бачка, няма връзка между вентилатора и ел блока от който се опитваш да го контролираш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 26 Юли 2010, 12:15

Ок Колеги Благодаря.
Тази седмица няма да имам възможност , но другата ще се опитам да се оправя с проблема, а до тогава ако въпросният човек който казвате се прояви с друго решение ще го послушам.
Жулиен , мерси за адреса най-вероятно ще ги посетя.
Айде за сега че е време да :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 26 Юли 2010, 12:24

Таралеж е :) е за него вече те съветвам нов, защото аз смених два втора ръка :)))
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 26 Юли 2010, 14:45

колега при мен беше същото , смених таралежа и се оправи . купих си таралеж от дарукар 170 лв. някъде , ще те излъжа точно , но си го смених сам .

ако имаш въпроси питай.

жив и здрав !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 26 Юли 2010, 14:56

punish_the_benz написа:Здравейте. Проблема ми е с вентилатора за въздуха в купето , мамка му духа с пълна сила винаги.
Натискам + и - на копчето с перката , съответно скалата се пълни и празни но вентилатора не реагира , знае си все неговата. Явно е решил да ме издуха :kuku: . Дали нещо е забило не знам, нямам и представа кой може да ми помогне.
Четох доста за тези таралежи. При мен го няма проблемът както при повечето - да загася колата и да продължи да духа, спира си. Затова исках да чуя някое мнение , за да не давам напразно пари за нов таралеж ако може да се оправи по друг начин.
П.С. Колата е е46 2000г купе.
Ако знаете някой сервиз в Стара Загора дайте адрес.
Благодаря ви :winky:

Най-добрия вариант е да си направиш една диагностика на климатроника или да тестваш с друг таралеж поне аз така правя първо закачам на диагностика и после имам един за проба да съм сто процента сигурен, това при тебе важи защото проблема с таралежа най-често е спирането на вентилатора въобще да работи и тръгва когато му скимне докато при теб е забил на висока степен и има вероятност управлението да не подава сигнал на таралежа когато решиш да го намалиш, но може и таралежа да се е скапал и затова да работи на висики обороти.
Просто те съветвам провери или поне една диагностика да вишиш управлението ако не е от него значи на 100 процента е таралежа. Ако имаш път към София мога да ти го проверя и сменя ако е от него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 26 Юли 2010, 15:10

Колега аз път към София скоро няма да имам , но ще гледам да предприема идване към теб другия месец , за което ще се чуем предварително. Това за сега, благодаря на всички.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vkarva4a » 09 Сеп 2010, 22:21

И при мен се появи абсолютно същия проблем и започнах да прелиствам темите и гледам че вече и друг има същия проблем.При мен обаче като я запаля студена и отначало започва да си духа нормално на която степен си е сложен,и след 2 ,3 км и пак отива на макс,и така си остава,мога само да го изключа напълно.Може би при мен е още в начален стадий преебаването на тоя таралеж и затова в началото бачка добре.Колега пиши дали си го сменил или е от управлението...

Назад към E46