Изгорял "таралеж"
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: Изгорял "таралеж"
доколкото знам схемата работи, за field tests трябва да питаш Ники на мен ми подариха едно работещо таралежче 

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Колеги пиша в тази тема щото е най-прясна.
На брат ми Е36-цата изрева за такъв таралеж.Оригинален знаем ква му е цената мерси.Има заместители на по-приемвливи цени но колкото и да търсихме из Пловдив имат само таралеж за Е39 и казват някои че ставал.Това дали е така и някой слагал ли е на неговата Е36-ца такъв таралеж от Е39 и всичко нормално ли работи
На брат ми Е36-цата изрева за такъв таралеж.Оригинален знаем ква му е цената мерси.Има заместители на по-приемвливи цени но колкото и да търсихме из Пловдив имат само таралеж за Е39 и казват някои че ставал.Това дали е така и някой слагал ли е на неговата Е36-ца такъв таралеж от Е39 и всичко нормално ли работи

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Става от е39!Не се притеснявай!
П.С: За е39 ти е 150лв, афтермаркет заместителя ти е 100лв, така че не знам колко има смисъл да слагаш от е39.
П.С: За е39 ти е 150лв, афтермаркет заместителя ти е 100лв, така че не знам колко има смисъл да слагаш от е39.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Най-ефтиния вариянт за Е36 е 150лв а за Е39 е на 100лв който мога да намеря аз в Пловдив та файдата е 50лв които са си 50лв. 

- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
Здравейте колеги,реших и аз да си ремонтирам таралежа.Изчоплих го,извадих платката и сега незнам как да махна пласмасата която е седи върху транзисторите.В моя таралеж са два,аз си взех три и се чудя дали да ги сложа и трите или само двата.До колкото разбрах има колеги които са правили вече това упражнение, нека да споделят как са процедирали със замяната на старите с новите транзистори.

- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
- MITKO F1fen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525xi N53 април 2008
yuzie написа:Колега от къде си купил транзисторите ?
Купих ги от магазин "ЕЛИМЕКС".Магазина е на ул.Селиолу 21,с поръчка за 2-3 дена идват,това ако няма в наличност.Решил си да ремонтираш таралежчето ли?Пожелавам ти успех в начинанието.При мен не се получи.
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
Купих въпросните транзистори buz 100 от Елимекс,имаше ги налични,захванъх се за работа
всичко беше ок по разглабянето на таралежа,но нещтата не се получиха смених транзисторите
вентилатора тръгна ,но си прави каквото си поиска .Явно моя проблем е в самото управление
интегралната схема . В крайна сметка поръчах си нов таралеж.Личен мой извод е ,че таралежа
не подлежи на ремонт(ако се подмени и управлението може и да се получи нещо),но за мен е
даоста трудна тази манипулация.
всичко беше ок по разглабянето на таралежа,но нещтата не се получиха смених транзисторите
вентилатора тръгна ,но си прави каквото си поиска .Явно моя проблем е в самото управление
интегралната схема . В крайна сметка поръчах си нов таралеж.Личен мой извод е ,че таралежа
не подлежи на ремонт(ако се подмени и управлението може и да се получи нещо),но за мен е
даоста трудна тази манипулация.
Аз като смених транзисторите всичко тръгна.
Основата на таралежа трябва да се почисти добре и да се поставят новите транзистори. Аз монтирах два, но според мен трябва да са три.
Въпросната пластмаса се чупи и изхвърля. Аз монтирах транзисторите с допълнителни винтчета. Стегнах ги към корпуса.
Основата на таралежа трябва да се почисти добре и да се поставят новите транзистори. Аз монтирах два, но според мен трябва да са три.
Въпросната пластмаса се чупи и изхвърля. Аз монтирах транзисторите с допълнителни винтчета. Стегнах ги към корпуса.
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2