318тдс гаден шум !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
318тдс гаден шум !
Здравейте колеги,
Имам много странен шум само в ниските обороти. При подаване на газ се засилва за момент и двигателя мине ли 1500 об., изчезва. Чува се откъм ролките. Сменял съм ги преди месец, както и лагери на алтернатора. Полях с вода ремъка и ролките и шума спира. Странното е че не е шум като виене на ролка, а по скоро цъкане, все едно опира някъде на метал. Днес мисля да си слагам старите ролки и се надявам да се оправи. Ако имате някакви предположения, моля споделете, че много ме дразни, а трябва да тръгвам на път и се притеснявам да не стане беля. Благодаря !
Имам много странен шум само в ниските обороти. При подаване на газ се засилва за момент и двигателя мине ли 1500 об., изчезва. Чува се откъм ролките. Сменял съм ги преди месец, както и лагери на алтернатора. Полях с вода ремъка и ролките и шума спира. Странното е че не е шум като виене на ролка, а по скоро цъкане, все едно опира някъде на метал. Днес мисля да си слагам старите ролки и се надявам да се оправи. Ако имате някакви предположения, моля споделете, че много ме дразни, а трябва да тръгвам на път и се притеснявам да не стане беля. Благодаря !
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: 318тдс гаден шум !

Ако си сложил оригинални ролки и нов ремъм остават лагери на генератора и водната помпа и амортисьорчето.
Лагерите на генератора ако си ги сменил с читави значи проблема е в ремъка, водната помпа или амортисьорчето.
Виж и перката да не ти закача някъде.
Лагерите на генератора ако си ги сменил с читави значи проблема е в ремъка, водната помпа или амортисьорчето.
Виж и перката да не ти закача някъде.
Ремъка май не го смених, ама не вярвам само от ремък да се чува толкова гаден звук. И новите ролки са някакви ментета. Моля се като сложа старите да се оправи че да мога да тръгна на път..
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Номер 7 на колегата над мен,на снимката се вижда амортесьорчето,горната пластмаса е 100% здрава,но долната с годините изтънява и се чупи,пада и това като стане бие болт в алуминия и се чува едно потракване.Аз дадох размери да ми направят алуминиева втулка,омазах я с грес и сега нямам проблеми,но и мойто не е решение,защото след време ще се износи 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
и при мен го има след смяна на всички ролки и амортесьорчето с оригинални ина, и двата ремака контитек ,май е от водната помпа 

6>4
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
ShibinG написа:и при мен го има след смяна на всички ролки и амортесьорчето с оригинални ина, и двата ремака контитек ,май е от водната помпа
Повярвай, че ако е от водната помпа,щеше да си разбрал вече.
Все пак,хвани виското,ако помпата има луфт следва смяна,да не следва после смяна глава.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Открих го! Първо смених паразитната със старата ми - оригиналната, шумът оттихна, после смених и обтяжната. Тя вече беше тотално прецакана, сложих си и там старата и всичко утихна. Обаче проблема е че болта който стяга обтяжната не може да се стегне. Резбата отзад е прецакана. И сега се чудя дали трябва да сменям цялото кантарно или ще може само този елемент без амортисьорчето. И не зная дали няма да стане нещо като карам така, но пък аз съм карал така поне 2 месеца. Има ли вариант ролката да излезне като не е стегната достатъчно?
- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
Открих го!!. Първо смених паразитната ролка и шума утихна. Но след като смених обтяжната няма вече никакъв звук. Само да отбележа че си сложих старите ролки които ми бяха с колата като дойде. Нямам думи какви боклуци продават. Обаче проблема е че резбата е прецакана и обтяжната ролка не може да се стегне, а съм карал така поне 2 месеца. Дали ще мога да сменя само вилката, номер 1 мисля че беше от схемата или трябва да сменям всичко със амортисьорчето. И ако продължавам да карам така какво може да стане ?
- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
Не вярваш от ремъка да се чуват такива странни звуци, но повярвай.
не е скъп ремъка, смени си го, ако не друго поне всичко там да е ново и да не го мислиш
не е скъп ремъка, смени си го, ако не друго поне всичко там да е ново и да не го мислиш
здравейте , за да не отварям нова тема ще попитам тук
миналия ден смених подгревните свещи , и нищо друго , и сякаш се появи някакъв шум , който се чува много отчетливо в ниските обороти , когато е на свободна, и странното е че се чува само вътре, едно тракане , съвсем леко, като отворя капака - нищо!?
Някакви идеи ? не съм сменял нищо друго, незнам може и преди да го е имало този шум , просто да не съм го забелязъл.
Колата е 98г 325 тдс , някакви идеи и предложения, от софия съм , ако имате и предложение за добър майстор разбирач ще съм ви много благодарен

миналия ден смених подгревните свещи , и нищо друго , и сякаш се появи някакъв шум , който се чува много отчетливо в ниските обороти , когато е на свободна, и странното е че се чува само вътре, едно тракане , съвсем леко, като отворя капака - нищо!?
Някакви идеи ? не съм сменял нищо друго, незнам може и преди да го е имало този шум , просто да не съм го забелязъл.
Колата е 98г 325 тдс , някакви идеи и предложения, от софия съм , ако имате и предложение за добър майстор разбирач ще съм ви много благодарен

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2