Молба за тест на 335д!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Re: Молба за тест на 335д!
neonman написа:bscsystem написа:Ми и аз преди малко карах кола дето за 10секунди прави 210км не за 25 и там пак имаше забавяне, така че не са много важни километрите. Според мен колата си се забавя напълно в нормите и ще настане дълга дискусия за нещо, което функционира напълно нормално.
Батко , прочети още веднъж заглавието !
Тва за км... за 25 сек , не го приемаи като хвалба- тва е заводски данни !!
Интересно ми е ква е тая кола дето прави 210 за 10 сек..... тва трябва да е суперкар някои![]()
и........ спри да пишеш в темата. моля те
Ми не, ауди 90.. 90та година. А ти спри да пускаш такива теми, защото хората губят време в четене с идеята да помагат. Ако забавянето при кик даун е причината поради, която няма да си купиш тая кола се ориентирай към порше там нещата са по-добре. Даже за твое успокоение карера ГТ съвсем няма забавяне така, че спокойно може да я взимаш, даже тука ми се мотае една направо да ти я предлагам си мисля
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
bscsystem написа:
Ми не, ауди 90.. 90та година. А ти спри да пускаш такива теми, защото хората губят време в четене с идеята да помагат. Ако забавянето при кик даун е причината поради, която няма да си купиш тая кола се ориентирай към порше там нещата са по-добре. Даже за твое успокоение карера ГТ съвсем няма забавяне така, че спокойно може да я взимаш, даже тука ми се мотае една направо да ти я предлагам си мисля
Ще пускам кво'т си искам

Има конкретна молба в заглавието!
без повече оффтопик , ако обичате ( кои превключвал по-бавно от автоматик и кои-не

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
Имахме X5 3.0sd 2008 година и там нямаше никакво забавяне. Първо че при тоя двигател автомата не е като на другите, тук слагат с двоен съединител (освен ако не са почнали да слагат такива автомати на всички) и превключването почти не се усеща само докато натиснеш педала на газта и излиташ
Но все пак ходи карай малко убеден съм че ще ти хареса. Доста по различна е от 330д

Но все пак ходи карай малко убеден съм че ще ти хареса. Доста по различна е от 330д
- neonman
- младши ентусиаст
-
Pr0gI написа:Имахме X5 3.0sd 2008 година и там нямаше никакво забавяне. Първо че при тоя двигател автомата не е като на другите, тук слагат с двоен съединител (освен ако не са почнали да слагат такива автомати на всички) и превключването почти не се усеща само докато натиснеш педала на газта и излиташ![]()
Тук маи грешиш леко

За Х5 не знам , но мисля че и там не се слага СМГ на 35д 2008г ... нека някои ако знае със сигурност да ни осветли

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Така е,тва че има пера на волана не означава че е с двоен съединител *35д-то (все още).Иначе *35и вече е с двоен,имаго даже и преди фейслифта на Е90/1/2/3
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
И се слага само на Е92/E93. На Е90 не се предлага! И не може да се комбинира с xdrive
Тя е 7 степенна 

Към автора на темата и според мен си си направо за ръчка,няма как автомата да вдигне толкова рязко оборотите като ръчката,първо защото явно времето за реакция от самото натискане на педала до компютъра,той да реагира и сработи явно неможе да стане мигновено.Другото нещо е че ти искаш да впрегнеш целия ресурс от NM от раз,което ще строши кутията с няколко такива тръгвания.Това за ръчката не е проблем заради опростената кутия.Според мен е умишлено направено така за да щади и мотора и кутията от претоварване.
Другото нещо е че и ръчката и автомата със стоков софтуер са направени умишлено със забавяне заради екологията.Нормите за вредни емисии които трябва да покрива определен мотор го орязват от мощност и агресивно поведение.Кола със сменен софтуер или иначе казано със чип се държи много по-остро,нервно и реагира доста по-бързо но тук вече тунера който прави чипа не мисли за екология,а да извлече повече от фабричния запас от мотора.Затова масово колите след чипиране започват освен да вървят повече,но и да пропушват.
Аз те съветват да пробваш чипиран автоматик и ако пак ти се струва голямо забавянето тогава да мислиш за ръчка
Другото нещо е че и ръчката и автомата със стоков софтуер са направени умишлено със забавяне заради екологията.Нормите за вредни емисии които трябва да покрива определен мотор го орязват от мощност и агресивно поведение.Кола със сменен софтуер или иначе казано със чип се държи много по-остро,нервно и реагира доста по-бързо но тук вече тунера който прави чипа не мисли за екология,а да извлече повече от фабричния запас от мотора.Затова масово колите след чипиране започват освен да вървят повече,но и да пропушват.
Аз те съветват да пробваш чипиран автоматик и ако пак ти се струва голямо забавянето тогава да мислиш за ръчка

малко късно видях темата. мога да те повозя в 335д, има си и лостчета на волана. на 15 к км е в момента, няма лаг няма замисляне винаги е напъната и нащрек, за разлика от 530хд която като се кача ми се струва адски мудна, неполсушна, замисля се много, но тръгне ли не е бавна.
- neonman
- младши ентусиаст
-
djordje написа:малко късно видях темата. мога да те повозя в 335д, има си и лостчета на волана. на 15 к км е в момента, няма лаг няма замисляне винаги е напъната и нащрек, за разлика от 530хд която като се кача ми се струва адски мудна, неполсушна, замисля се много, но тръгне ли не е бавна.
Чудесно , остави ми тел на ЛС и....кога е удобно да се обадя

Мисля, че бърза смяна и автоматични скорости ще откриеш само в SMG кутия.
perko написа:Мисля, че бърза смяна и автоматични скорости ще откриеш само в SMG кутия.
Грешно мислиш...

- neonman
- младши ентусиаст
-
Kickdown написа:perko написа:Мисля, че бърза смяна и автоматични скорости ще откриеш само в SMG кутия.
Грешно мислиш...
Искаш да кажеш, че СМГ-то не е бърза или че има и др. бързи кутии ?
perko написа:
Мисля, че бърза смяна и автоматични скорости ще откриеш само в SMG кутия.
Грешно мислиш...
Колега, нека ти напомня, че тук сме за да си помогнем, а не за да се заяждаме.
Ако имаш мнение по въпроса по конкретната тема го изкажи и подкрепи с сфакти.
Аз лично съм карал и 2та типа автоматични трансмисии - стандартна и SMG и смятам, че по отношение чувствителност и скорост на смяна на предавли SMG е значително по добра. (CVT не съм пробвал, но нея не я и монтират на БМВ).
- neonman
- младши ентусиаст
-
Такааааа!
Благодарение на колегата Джордже, бе изпълнена молбата ми
Освен , че ме повози ,колегата ми позволи и да покарам чисто новата му кола
, макар че за пръв път ме виждаше
Нека добавя, че до сега не съм карал толкова скъпа , нова и същевременно бърза дизелова кола
Благодаря ти приятелю 
А ето и впечатленията ми :
Ще направя паралел със Е90 330д' 2006г 231кс. !
1. Двигателя е чувствително по-тих !
2. При потегляне( отпускане на спирачка ) 335д- то тръгва много по ''мазно'' - без рязкото дръпване , каквото го имаше при 330д-то ( тя като че ли леко подскачаше при пускане на спирачката ) .
3. Няма го лага при ниски обороти на мотора и подаване на газ ( ГОВОРЯ БЕЗ ЗАДЕИСТВАНЕ НА КИК ДАУН-А)
4. Колата е чувствително по-бърза - особенно след 120км/ч.
5. Скоростите ( или поне 6-та ) е една идея по-дълга : при 2000об - километража отчита ~ 130 км/ч ( при 330д- 120км )
Негативите ( ако могат да се нарекат така )
1. Забавянето при превключване пак го има
, макар и да ми се струва по-малко ( може би заради двоиното турбо , което подпомага мотора в ниските)
2. При кик даун си го има ''лаг-а'' от 1-1.5сек... Но: и тук ми се стори по-кратко забавянето спрямо 330д-то.
3. Няма го хард-кора на ръчката
И да обобщя : Колата звучи, върви , превключва мн по-добре от 330д!
НЕ липсват изцяло недостатъците на автомата на 330-ката , но са много по-НЕНАТРАПЧИВИ, ( може би заради наличието на каскадно пълнене, може и реакциите на кутията да са леко подобрени
) особенно с перата на волана доста се подобрява усещането за подчиненост на автомобила
Това е .
Благодаря още веднъж на Джордже за отделеното време и доверието да ми повери колата си
Благодарение на колегата Джордже, бе изпълнена молбата ми

Освен , че ме повози ,колегата ми позволи и да покарам чисто новата му кола

Нека добавя, че до сега не съм карал толкова скъпа , нова и същевременно бърза дизелова кола

2. При потегляне( отпускане на спирачка ) 335д- то тръгва много по ''мазно'' - без рязкото дръпване , каквото го имаше при 330д-то ( тя като че ли леко подскачаше при пускане на спирачката ) .
3. Няма го лага при ниски обороти на мотора и подаване на газ ( ГОВОРЯ БЕЗ ЗАДЕИСТВАНЕ НА КИК ДАУН-А)
5. Скоростите ( или поне 6-та ) е една идея по-дълга : при 2000об - километража отчита ~ 130 км/ч ( при 330д- 120км )
Негативите ( ако могат да се нарекат така )

1. Забавянето при превключване пак го има

2. При кик даун си го има ''лаг-а'' от 1-1.5сек... Но: и тук ми се стори по-кратко забавянето спрямо 330д-то.

3. Няма го хард-кора на ръчката

НЕ липсват изцяло недостатъците на автомата на 330-ката , но са много по-НЕНАТРАПЧИВИ, ( може би заради наличието на каскадно пълнене, може и реакциите на кутията да са леко подобрени

Това е .
Благодаря още веднъж на Джордже за отделеното време и доверието да ми повери колата си

neonman написа:Такааааа!
Благодарение на колегата Джордже, бе изпълнена молбата ми![]()
Освен , че ме повози ,колегата ми позволи и да покарам чисто новата му кола, макар че за пръв път ме виждаше
![]()
Нека добавя, че до сега не съм карал толкова скъпа , нова и същевременно бърза дизелова колаБлагодаря ти приятелю
Негативите ( ако могат да се нарекат така )![]()
1. Забавянето при превключване пак го има, макар и да ми се струва по-малко ( може би заради двоиното турбо , което подпомага мотора в ниските)
2. При кик даун си го има ''лаг-а'' от 1-1.5сек... Но: и тук ми се стори по-кратко забавянето спрямо 330д-то.![]()
3. Няма го хард-кора на ръчката![]()
НЕ липсват изцяло недостатъците на автомата на 330-ката , но са много по-НЕНАТРАПЧИВИ, ( може би заради наличието на каскадно пълнене, може и реакциите на кутията да са леко подобрени) особенно с перата на волана доста се подобрява усещането за подчиненост на автомобила
![]()
Това е .
Колега,
надявам се начеса си крастата...
Всичко това, което си обобщил сме ти го писали по-нагоре в темата

просто ти искаш да си ръчкаш сам и да си въобразяваш (според мен), че сменяш от 4-та на 2-ра по-бързо от 1-та сек замисляне на автоматика
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3