Вьпрос за типтроник...

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Re: Вьпрос за типтроник...

Мнение от iliew » 11 Юли 2010, 8:11

iliew написа:Здравейте ,обрьщам се кьм запознатите малко или много в областта на автоматиците.... Хареал сьм една е38 740и на много добра цена в мн добро сьстояние от Швейцария,но сьс проблем ..не вкл задна.... Какви биха били вероятните причини за този проблем...?

:wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 11 Юли 2010, 13:29

mad_presley написа:
Sivako написа:Опитах се да му кажа на човека от къде му идва проблема а то вижте какво мазало стана :roll:

Идеята беше, че така отговорът ти е много подвеждащ, а реално ситуацията може да е много по-сложна и много по-скъпа. Никой не може да му каже на човек така дистанционно, какъв точно е проблемът, когато не включва задна и както казах, цената може да варира от 300 до 3000лв и то при един и същ майстор (джемини не ги знам кои са и едва ли ще се интересувам някога от тях).

Та така набързо да кажеш, че някакво бутало в кутията е за смяна и е евтин ремонта, малко несериозно ми се струва.

Да свържеш @iliew с хора, занимаващи се с автоматици е вече сериозно :yes:

Защо да е подвеждащ като това си е проблем почти при всяка 740,735,540,Jaguar XJ8,Ланд роувър с тази кутия Само при Ауди дефектът е друг.
При всички случаи кутията ще трябва да се свали а относно ремонта пример давам с моята кутия, Беше ми се счупил Входящият вал "input shaft" (зегерката на пакета която държи дисковете се беше извадила в последствие и колата я нямаше напред само на задна вървеше и да не се смеете сега че и валове се търкалят по кутията) него го купих за 420лв + 12лв гарнитура за картера и 8 лв гарнитура за камбаната,45лв за филтър около 180тина лв бяха за масло, та това са ми пари за частите. Отделен въпрос е къде се прави кутията в Джемини и в още един сервиз ми казаха че по принцип си слагат цена 2000лв дали ще са запалени дискове, дали всичко почупено, толкова излиза ремонта Правил съм и на още 1 приятел същата кутия с моят проблем и на 2 ауди а6 ама техните бяха с други ядове :mhihi:
Всички кутии си работят без проблем от доста време
Даже моята вчера я пробвах на Сестримо (Опитах се да направя рекорд :mhihi: :mhihi: с кораб) и се държеше доста добре все едно не съм я напъвал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m3
Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd

Мнение от mmmotorwerke » 19 Юли 2010, 7:25

Ако колата е произведена между 1998-2000 и има 5хп24зф практиката показва че проблема е в буталото на ф сьеденителя(F CLUTCH PISTON).Другата вьзможност е спомагателното клапанно тяло да е спукано.Моята лична статистика показва че шансовете това да е проблема са 1 на 50.Тази седмица имам една x5 сьс такав проблем и ще направя снимки.Както казват други колеги тук, всичко се случва но аз бих заложил че това е проблема.УСПЕХИ.
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mmmotorwerke » 22 Юли 2010, 6:21

Загуба на задна скорост
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mmmotorwerke » 22 Юли 2010, 6:40

Както вече споменах това е един от най-често срещаните проблеми.Това не означава че колегата няма спукано клапанно тяло например и тн.Успехи.Надявам се да съм ви бил полезен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 22 Юли 2010, 7:50

mmmotorwerke написа:Както вече споменах това е един от най-често срещаните проблеми.Това не означава че колегата няма спукано клапанно тяло например и тн.Успехи.Надявам се да съм ви бил полезен.

- уникален фото-репортаж колега, поздрави :yes:
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 22 Юли 2010, 7:57

ivanov 530d написа:
Sivako написа:Не става само с диагностика :lol: няма как дори и ГТ1 да смени буталото за задна скорост :mhihi:
Кутията предполагам е 5HP24 на тях това им е дефекта, Буталото за задна и Входящият вал ;)
Най добре се обърни към колегата mmmotorwerke той е на ти с автоматиците :yes:

От кога в тия кутии се появиха "бутала" ???
Имам няколко успешно направени кутии ,и бутала не съм виждал да се разхождат из тях :mhihi:

Колега никога не е късно да видиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 22 Юли 2010, 8:37

Sivako написа:
ivanov 530d написа:
Sivako написа:Не става само с диагностика :lol: няма как дори и ГТ1 да смени буталото за задна скорост :mhihi:
Кутията предполагам е 5HP24 на тях това им е дефекта, Буталото за задна и Входящият вал ;)
Най добре се обърни към колегата mmmotorwerke той е на ти с автоматиците :yes:

От кога в тия кутии се появиха "бутала" ???
Имам няколко успешно направени кутии ,и бутала не съм виждал да се разхождат из тях :mhihi:

Колега никога не е късно да видиш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Просто аз не бих го нарекъл "бутало" ,защото не го оприличавам на такова ;)

Предишна

Назад към Е38