Вьпрос за типтроник...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Re: Вьпрос за типтроник...
iliew написа:Здравейте ,обрьщам се кьм запознатите малко или много в областта на автоматиците.... Хареал сьм една е38 740и на много добра цена в мн добро сьстояние от Швейцария,но сьс проблем ..не вкл задна.... Какви биха били вероятните причини за този проблем...?

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
mad_presley написа:Sivako написа:Опитах се да му кажа на човека от къде му идва проблема а то вижте какво мазало стана
Идеята беше, че така отговорът ти е много подвеждащ, а реално ситуацията може да е много по-сложна и много по-скъпа. Никой не може да му каже на човек така дистанционно, какъв точно е проблемът, когато не включва задна и както казах, цената може да варира от 300 до 3000лв и то при един и същ майстор (джемини не ги знам кои са и едва ли ще се интересувам някога от тях).
Та така набързо да кажеш, че някакво бутало в кутията е за смяна и е евтин ремонта, малко несериозно ми се струва.
Да свържеш @iliew с хора, занимаващи се с автоматици е вече сериозно
Защо да е подвеждащ като това си е проблем почти при всяка 740,735,540,Jaguar XJ8,Ланд роувър с тази кутия Само при Ауди дефектът е друг.
При всички случаи кутията ще трябва да се свали а относно ремонта пример давам с моята кутия, Беше ми се счупил Входящият вал "input shaft" (зегерката на пакета която държи дисковете се беше извадила в последствие и колата я нямаше напред само на задна вървеше и да не се смеете сега че и валове се търкалят по кутията) него го купих за 420лв + 12лв гарнитура за картера и 8 лв гарнитура за камбаната,45лв за филтър около 180тина лв бяха за масло, та това са ми пари за частите. Отделен въпрос е къде се прави кутията в Джемини и в още един сервиз ми казаха че по принцип си слагат цена 2000лв дали ще са запалени дискове, дали всичко почупено, толкова излиза ремонта Правил съм и на още 1 приятел същата кутия с моят проблем и на 2 ауди а6 ама техните бяха с други ядове

Всички кутии си работят без проблем от доста време
Даже моята вчера я пробвах на Сестримо (Опитах се да направя рекорд

- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m3
- Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd
Ако колата е произведена между 1998-2000 и има 5хп24зф практиката показва че проблема е в буталото на ф сьеденителя(F CLUTCH PISTON).Другата вьзможност е спомагателното клапанно тяло да е спукано.Моята лична статистика показва че шансовете това да е проблема са 1 на 50.Тази седмица имам една x5 сьс такав проблем и ще направя снимки.Както казват други колеги тук, всичко се случва но аз бих заложил че това е проблема.УСПЕХИ.
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
Загуба на задна скорост
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
Както вече споменах това е един от най-често срещаните проблеми.Това не означава че колегата няма спукано клапанно тяло например и тн.Успехи.Надявам се да съм ви бил полезен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
mmmotorwerke написа:Както вече споменах това е един от най-често срещаните проблеми.Това не означава че колегата няма спукано клапанно тяло например и тн.Успехи.Надявам се да съм ви бил полезен.
- уникален фото-репортаж колега, поздрави

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
ivanov 530d написа:Sivako написа:Не става само с диагностиканяма как дори и ГТ1 да смени буталото за задна скорост
![]()
Кутията предполагам е 5HP24 на тях това им е дефекта, Буталото за задна и Входящият вал![]()
Най добре се обърни към колегата mmmotorwerke той е на ти с автоматиците
От кога в тия кутии се появиха "бутала" ???
Имам няколко успешно направени кутии ,и бутала не съм виждал да се разхождат из тях
Колега никога не е късно да видиш

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Sivako написа:ivanov 530d написа:Sivako написа:Не става само с диагностиканяма как дори и ГТ1 да смени буталото за задна скорост
![]()
Кутията предполагам е 5HP24 на тях това им е дефекта, Буталото за задна и Входящият вал![]()
Най добре се обърни към колегата mmmotorwerke той е на ти с автоматиците
От кога в тия кутии се появиха "бутала" ???
Имам няколко успешно направени кутии ,и бутала не съм виждал да се разхождат из тях
Колега никога не е късно да видиш![]()
![]()
Просто аз не бих го нарекъл "бутало" ,защото не го оприличавам на такова

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2