ОБРАТНА НАФТА!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
ОБРАТНА НАФТА!!!
Колата ми е 320д Е46 136к.с.и на три дена като я оставя после не иска да запали и пали само като я бутаме!На сервиза ми казаха че от някаде засмуква ваздух и помпата остава без нафта наречено още "обратна нафта"трябвало да я оставя на наклон с задницата нагоре а двигателя да остане на ниско че да не се връща нафтата!Не мога да я оставя на наклон щото няма,а и съм на гараж!Та въпроса ми е сложиха ми една клапа до горивния филтър на единия маркуч-помагало да не се връща нафтата ама дали ще ми помогне не знам?
Ако някой знае други начини да се оправи нека сподели или от къде може да засмуква въздух

Ако някой знае други начини да се оправи нека сподели или от къде може да засмуква въздух

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: ОБРАТНА НАФТА!!!
Обратната нафта е излишна нафта, която помпата е засмукала от резервоара. Тя се връща обратно там по маркучета. Може някое от тях да е скъсано или пробито и да влиза въздух в системата. По-вероятно е обаче самата помпа в резервоара да изтърва - да е взела-дала.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Обратната нафта "циркулира" с помощта на един клапан - обърни му внимание. (много често точно в него е проблема).
Друг често срещан проблем при Е46 преди фейса е ГНП-то, което преди да си замине проявява сходни симптоми.
Ако се окаже, че е ГНП - обърни се към Милен от Пловдив - доста похвали и положителни отзиви чувам от колеги от форума, а и нескоро аз насочих познат към него - остана очарован от съотношението цена/ремонт/качество.
Друг често срещан проблем при Е46 преди фейса е ГНП-то, което преди да си замине проявява сходни симптоми.
Ако се окаже, че е ГНП - обърни се към Милен от Пловдив - доста похвали и положителни отзиви чувам от колеги от форума, а и нескоро аз насочих познат към него - остана очарован от съотношението цена/ремонт/качество.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Обратната нафта "циркулира" с помощта на един клапан - обърни му внимание. (много често точно в него е проблема).
Карах я два пъти на диагностика и от там показва че всичко е наред с колата!Човека ми каза че щом на третия ден не пали е от обратната нафта и за това му сложи някакав клапан ама до колко ще помогне не знам!

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Обратната нафта "циркулира" с помощта на един клапан - обърни му внимание. (много често точно в него е проблема).
Някакъ телефон на тоя Милен да имаш?

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега смени си най напред маркучите за излишната нафта.Метъра струва около 6лв.После пак ако имаш проблем(в което се съмнявам)търси Милен.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
tani bojilov написа:Колега смени си най напред маркучите за излишната нафта.Метъра струва около 6лв.После пак ако имаш проблем(в което се съмнявам)търси Милен.
А да знаеш номера на Милен?

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Колега имам същия проблем и смених маркучите вчера и маслото защото принципно ако е спукано някое маркуче пулни каратера и се мешат масло и нафта!Ако разбереш какъв е проблема драсни някой ред да разберем какво е изваждането!! 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Колега преди една седмица ми сложиха някакъв клапан до горивния филтър и преди 3 дена го оставих така без да я паля до днес и я запалих без проблем!Явно клапата помага да не се връща нафтата,а забелязах то и преди се чуваше като задам контактния ключ на положение 2 (като се включи помпата)се чува едно балбукане за 1-2 секунди!Явно има въздух в системата,а от къде влиза един господ знае 

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
От маркучетата за излишната нафта 
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Като сменяте маркучетат за обратната нафта внимавайте как слагате голямото което събира всичките!!!Защото аз така го сложих 1вия път, че на 20 километър вече се беше протъркало и за 20 км изхвърли 5 литра нафта!! 

13 мнения
• Страница 1 от 1