:: Случаи на некоректни потребители във форума ::

Модератор: Търговски модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: :: Случаи на некоректност ::

Мнение от LiTtLeRoCk » 18 Юли 2010, 12:54

В доста от случаите които прочетох,колегите са искали ОРИГИНАЛНИ части,плаща ли са за "ОРИГИНАЛНИ" части,а са получавали друго на среща,това как би го обяснил.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 18 Юли 2010, 12:58

по нагоре съм обяснил не мисля да го правя отново , 4 филтъра за 85 лв няма как да ги купиш оригинални
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 18 Юли 2010, 13:14

ясен николов написа:по нагоре съм обяснил не мисля да го правя отново , 4 филтъра за 85 лв няма как да ги купиш оригинални

Ясене, какво твърдиш сега?Нали всички видяхме съобщенията?Казваш ми цена за оригинални, давам ти пари за оригинални, монтираш други.Какво толкова сложно има?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ясен николов » 18 Юли 2010, 13:30

така е прав си ,но съм смятал с ,,fraam,, за което се извинявам
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 18 Юли 2010, 14:19

Наистина много издребня темата :mhihi:
Значи първо каза следното:
ясен николов написа:така сега да раздробиме цената ;масло 95 лв диагностика +зануляване на инспекцията и труд = 70 лв ;маслен въздушен горивен и климатичен е разликата /85 лв/

После се разбра, че диагностика не си правил, но в крайна сметка тук си я включил в цената.След като установихме за липсата на диагностика, каза това:
ясен николов написа:климатичен /30лв.разглобява се жабката/,горивен 20 лв.под колата ,масло с маслен 10 лв,въздушен +инспекция 10 лв =70

Тук тя вече липсва, но цената си остава същата.Не можах да разбера в крайна сметка таксувал ли си ме за диагностика, или пак нещо си се объркал?Така и така разциганихме темата, нека поне изясним всичко докрай!Вярвам, че нямаш нищо против, защото си убеден в правотата си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 18 Юли 2010, 19:44

Да вземете да се спирате.Не знам модовете какво мислят ,но тук това ми прилича на съдебен процес.
Е разчекнахте го тоя Ясен тука.ами в краина сметка не ходете повече при него и толкоз.
Друг пьт си купуваите частите от магазин и тогава на маистор.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 18 Юли 2010, 19:48

presko79 написа:Да вземете да се спирате.Не знам модовете какво мислят ,но тук това ми прилича на съдебен процес.
Е разчекнахте го тоя Ясен тука.ами в краина сметка не ходете повече при него и толкоз.
Друг пьт си купуваите частите от магазин и тогава на маистор.

Колега,темата за некоректните е точно за това,не мислиш ли?Тук да се изясняват всякакви недоразумения и проблеми с некоректни търговци,ако няма какво да кажеш по темата,ще те помоля без излишни коментари,всеки коментар който не е свързан с темата ще бъде изтриван!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ясен николов » 18 Юли 2010, 22:48

5 недоволни и десетки доволни, здраве да е 8 години с форума ли съм работил :mhihi: пробвах да се извиня не ми давате възможност . МОИ КОМЕНТАРИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ,КАЗАХ КАКВОТО ИМАШЕ .
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 19 Юли 2010, 9:41

raduslaf написа:ясен николов

Заглавие: Re: BMW Автосервиз ( Ясен )
Папка: Входящи
ФОРУМСКИТЕ МАСЛО ПРЕДЛАГАНИ ОТ КОЛЕГИ СА КИТАИСКИ ,НО ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС ЗА ДИСКУТИРАНЕ ,КОГАТО ДОИДЕШ
Изпратено на: 17 Апр 2010, 12:03

Викаш не плюеш по колегите а... не само че казваш че маслата продавани във форума са китайски ами и натъртваш,че когато дойде клиента ще го коментирате... това за мен е достатъчна причина да те нарека некоректен а и като гледам не е единствената...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 19 Юли 2010, 9:48

ясен николов написа:по нагоре съм обяснил не мисля да го правя отново , 4 филтъра за 85 лв няма как да ги купиш оригинални

с тази разлика, че на мен ми взе доста повече от 85лв за 5 филтъра, и пак да кажа уж оригинале пък не ми се коментира... рано или късно всеки ще те разбере, какъв мушенник си... а за парите,здраве да е !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 19 Юли 2010, 10:54

Не исках и аз да се включвам , но като гледам , доста колеги имат какво да кажат, точно като мен.
Бях взел една тдс-ка преди време. Тогава бях пълен балък и не знаех елементарни неща. Естественно, исках да си сменя задължителните консумативи - масла , филтри, тн. Видях темата на Ясен, страниците положителни отзиви и реших и аз да отида там, точно като повечето колеги. Смених филтри - въздушен ,горивен , 2та на климатика, както и масло - двигател, скоростна кутия, диф. Това удоволствие ми костваше 430 лв. Помня, че само за маслото на двигателя оставих над 100. филтрите беха по 40 лв. Цените са по памет. Марките не съм ги гледал, Ясен твърдеше, че всичко е оригинално, не погледнах, тогава не знаех кои са имената в бранша , така че не споря за това. Не се оплаквам и за цената, както той каза - винаги казва цената предварително. Не искам и никаква компенсация- както каза самия Ясен , ако не ни харесва , винаги може да си изкараме колите от сервиза му. За което е абсолютно прав. Моя беше вината, че не знаех кое колко струва.
Вие преценете дали изброените неща струват 430 лв. И дали маслото е над 100 лв. Но както и да е - имал съм , дал съм , здраве да е. просто казвам това за хората които тепърва ще идат там и ще им бъде обяснено колко е евтино и качествено това което купуват директно от него. Само за рефернцеия искам да кажа ,че наскоро сам си смених въпросните масла и филтри (без скоростна кутия и диф, ако трябва да сме точни). маслото бе , бутилирано, на бмв , както и филтри , на MAHLE. Всичко това ми излеле 120 лв. Нали разбирате...120 .. 430..

Втори случай - имах едно придърпване при ускорение, колата прекъсваше. понеже не исках да се правя на майстор, отидох при него. Той твърдеше че проблема е изцяло в гнп и ми предложи да го настрои ,за скромната сума от 500 лв и щяло да се оправи това придърпване ,както и разхода (не че имах проблем с него). Подходих с недоверие ,поразпитах из форума и се оказа дебибитомера и теста беше много прост - просто изкарах буксата и това придърпване изчезна. След смяната на нов дебитомер (макар, че беше куча марка) проблема заспа и аз си отдъхнах, че не олекнах с 500 лв за "настройката" на плочката , която щеше "да ми реши проблема"

Имаше и други дребни детайли, но да не ги изброявам и издребнявам сега.

Искам да подчертая, че не заяждам. Както Ясен сам казва, оправя колите на много колеги, от много години , и има много колеги които са доволни от него и аз не се съмнявам, че е така. Лично аз го уважавам само заради това, че има повече знания и опит. Но мисля, че малко прекалява с цакането на баламите , като мене , които не проверяват точно кво се слага и прави по колите им и идват с надеждата да получат компетентни услуги и са готови да заплатят немалка сума за това. Ако съм знаел как стоят нещата тогава , съм щял да го кажа пред него, така че тука той е прав- цените наистина се казват пред нас. Лично аз не мога да кажа, че ми е сложил менте, не съм проверявал. Както хората са казали - не е виновен този който краде баницата , а този който му я дава.

Видях, че доста колеги не са чак дотам доволни от неговите услуги. И аз като повечето недоволни колеги, не съм писал в неговата тема, за да не я "развалям" , както се казва. Пито - платено , нали така? Просто след това не съм ходил при него.
Но пиша тук за да се знае цялата истина и да предупредя и другите колеги които не са много в час и се доверяват на похвалите във форума и отиват с надеждата, че поне си заслужават парите които са оставени при него. Не искам да му правя анти-релкама, много неща съм ги спестил в разказа. Просто искам да кажа, че винаги е добре да човек да си има едно наум. Което важи винаги, знаете. Но понякога го забравяме и приемаме нещата за чиста монета.

Искам да изкажа и благодарност на колегите които са ми помогнали със съвети и конретно инфо а не са искали нищо в замяна. Също така искам и да благодаря на коректните търговци във този форум, от които пазаруваме на доста добри цени, и сме сигурни за качеството. Няма да споменавам имена тук, да не стане като реклама. Те си знаят кои са , а и повечето по-стари потребители на форума също ги знаят.

П.С - видях, че колега е сменял помпа при Ясен. Аз направих същото и искам да уточня някои факти. Оказа се, че моята помпва в резервоара изобщо не е работила, така съм я взел колата. И когато тръгнах да я сменям , се оказа ,че нова помпа в дарукар е 511 лв. Марката е ВДО. Същата помпа си я взех за точно 180 лв и си я смених сам за точно 3 часа, като имате предвид, че за първи път отварях резервоар и се мотах доста, трябваше да взимам пистолет за топъл въздух, мотахме се заради дреболии, тъй като нямахме опит и тн...Направете си сами сравнението ,за цена и време. Страх ме да питам колко щеше да ми струва "професионалната смяна с оригинални части".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 19 Юли 2010, 12:38

ясен николов написа:всеки филтър за мене е добър когато се сменя редовно ,вече всеки си преценява според джоба какво ще сложи на автомобила си

Ясене, тука не съм съгласен :nono:
Аз като един майстор ми каза да внимавам какви филтри взимам да не ги греба после с лъжица не му повярвах докато един не ми се разпадна докато го вадех от едно е36 на 6000-6500 км от смяна :shock: :conf:

Колкото до плюенето по колеги за менте части не е коректно защото аз съм взимал от магазин на който сме редовни клиенти по 3 комплекта накладки(това е най-пресен пример от преди 3 дни) едни и същи и 2 комплекта са от стара доставка, 3-я е от нова, като последните свирят да си ебе майката на еднакви нови дискове :dunno:
Връщам ги в магазина, момчетата ми ги сменят, пак от същата нова доставка - не свирят :conf: :dunno:
Само за справка като се отиде при тях за части се оставят суми не по-малки от 1000 лева и нямат сметка да ми продават боклуци :!:

Проблема с менте частите от моите наблюдения е много сериозен и няма гаранция че дори и при теб няма да попаднат такива ;)

Та идеята ми е че наистина не е коректно да правиш такива изказвания за колегите, защото може някой, както гледам че дори и става, да се обърне и да каже същото за теб. :|

Ако вече имаш системни наблюдения над проблеми с части от купувани от колеги от форума и можеш да докажеш това което твърдиш ще е хубаво да напишеш конкретни имена и за какво става въпрос ;)
За единични случаи мисля че е излишно, защото както по-горе казах понякога не всичко зависи от тях както се вижда и в пример който дадох по-горе ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 19 Юли 2010, 13:38

[quote="mmc"]"Не исках и аз да се включвам................"

Колега, 430лв по принцип не са много за пълно обслужване ;)
Само филтрите на климата са сигурно 100+ лв :!:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 19 Юли 2010, 14:54

barty написа:
mmc написа:"Не исках и аз да се включвам................"

Колега, 430лв по принцип не са много за пълно обслужване ;)
Само филтрите на климата са сигурно 100+ лв :!:

За да не правя реклама (макар, че си заслужава) , ще ти дам един текст , ти сам ще ползваш търсачката и ще видиш кое как е, става ли?
"НЕМСКИ!!! ФИЛТЪР КУПЕ Е39- 25 ЛВ. КОМПЛЕКТ"

Сега си спомням, че за тези двата при ясен оставих 40 лв.

Ключовата дума в твоето изречение е "сигурно" - т.е. - не знаеш колко точно :) Ако говориш за други филтри - не знам , аз изрично съм написал че става дума за двата отпред.
Пак казвам - много , малко - дал съм ги, здраве да е. Мен лично втората ми случка с него ,дето ми се предлагаше решение на проблема с придърпването, чрез настройка на гнп, ме отказа от него,не надутите му цени. Той сам си ги избира и си ги казва. А сега ти се разчети назад в темата и намери където се говори за един сервиз под моста чавдар, да речем. Там хората са казали колко им коства една смяна на масла и филтри. Или ако искаш , питай във форума или други колеги които карат такъв тдс , колко са платили при последната смяна, има и премного теми. Мисля си, че сумата далеч няма да е 430 лв.
Ако става дума "много - малко", тогава като ги оставях тези пари , ясен ми обесняваше как един пич с x5 (по спомен модела, некакъв нов беше) отишъл в дарукар и го обръснали 1200 лв за тва. т.е. - да се радвам , че съм минал тънко....
Пак казвам - проблема не е в парите. Всички знаем, че няма безплатен обяд и евтиното излиза скъпо. Ама не си купуваш масло за 22 лв от Дарукар, нали?
Проблема е когато те правят на идиот. Че и си плащаш за това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 325tds end e90 320 163hp

Мнение от Neron The Wolf » 19 Юли 2010, 17:10

Ехе това момче го съсипахте бре ....за Ясен иде реч пичове. И аз съм ходил от 2г. и пак ще ходя при него,но ето я и моята история за една Е36 325ТДС и Ясен.
През 2007г. един познат ми докара енда Е36 325 тдс и както се случва се оказа доста зле колицата ( с познати и приятели бизнес НЕ НЕ НЕ), та Яската я пое от самото начало и много неща е направил по нея ..не броя смените на масло и филтри.. сигурно съм налял окло 2000-2500лв. по нея и все при Ясен. За 2г съм и навъртял около 80К км. и не съм имал 1 проблем с колата каквото е казъл това е станало с колата. В началото колата имаше проблем с кардана,охладителната система,скоростна кутия,ГНП и други дреболии абе беше много куца като мерцедес :P , а това момче не го познах доверх му се и не направих грешка. Колицата още си карам редовно,то BMW ако не го караш ... за кво ти е,аз не разбирам много от цени за ремонти и части,но ако колата ме изостави на пътя и маистора е виновен никога не ходя при него,но и не го плюя оставям го да мре сам :smoke: та исках да кажа че Ясен е много коректен и точен пич, но и той може да греши, не бъдете толкова критични ,а съм сигурен че има много повече доволни от неговата работа.( щото много съм висял при него де с мойто БМВ) В тази криза и обстановка в която живеем трябва да си помагаме не да се :dummy: по форумите :bchug: весело лято,безавариина и караите внимателно сега в тия жеги.

ПредишнаСледваща

Назад към Авточасти и аксесоари