С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Така е, всеки меша различно количество добавки и вода 

С 95 от еко или от OMV си карам 320ката, преди сипвах 100 от OMV, но честно казано аз не усещам никаква разлика.С М52 съм.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
При мен чипа с който карах до сега е за 91 американски бензин, който е 96 евро, т.е. нищо по-малко от 96 не ме устройва и като имаме в предвид, че при нас най-вероятно 100=95 то нямам избор 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Факт е, че много зависи и как се кара колата... щото ако е по-агресивно, с по-слаб бензин ще се усеща... но ако се кара нормално, смисъл от VPR няма... само в определени случаи... но и при мен V-Power Racing се усещаше като най-читавият... в момента й сипвам 95Plus на ЕКО и върви доста прилично... че тоя VPR е егати парите...
- CooL123Es
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 528i e60 530d e61 535d
здр.колеги аз моята 320 я карам и 95 и 98 доста пъти го меса незнам в БГ. дали има някаква разлика в бензините но при мен се осеща огромна разлика от 95 и 98 за 100 незнам защото ж този краи на испания кадето сам несам виждал 100 и незнам как е с него но предполагам ще еима още повече разлика а за наща родина е нормално да несе осети нищо защото е един и същ само разлика в цената
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
С най-евтиният които го продават навсякаде 

- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
за една година с БМВ съм пробвал всички видове бензин и мога да констатирам:
95 и 98 на лукойл са еднакви и като разход и като възможности на колата;
100 октановия на еко ми свали литър и малко от разхода,но от 15 на 13,5
за 30 стотинки отгоре пак не е оферта;
зареждах от някаква бензиностанция на тодор александров и одрин 95 внос от гърция колата се държеше като със 100 октанов но с 2 литра по висок разход
сега вече не плашам за бензина и си сипвам 95 от евротреид(бензиностанция за камиони главно,в обеля)няма разлика от лукойлския
95 и 98 на лукойл са еднакви и като разход и като възможности на колата;
100 октановия на еко ми свали литър и малко от разхода,но от 15 на 13,5

зареждах от някаква бензиностанция на тодор александров и одрин 95 внос от гърция колата се държеше като със 100 октанов но с 2 литра по висок разход

сега вече не плашам за бензина и си сипвам 95 от евротреид(бензиностанция за камиони главно,в обеля)няма разлика от лукойлския
Аз пък слагам само 95 обикновен от Shell, като от време на време го редувам и с Shell V Power, че съм чувал, че по бавно горял. Доволен съм от вървежа, чесно казано. С М52Б20 съм.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Mollov написа:Факт е, че много зависи и как се кара колата... щото ако е по-агресивно, с по-слаб бензин ще се усеща... но ако се кара нормално, смисъл от VPR няма... само в определени случаи... но и при мен V-Power Racing се усещаше като най-читавият... в момента й сипвам 95Plus на ЕКО и върви доста прилично... че тоя VPR е егати парите...
Не знам как е при тебе с V-Power Racing ,но аз за събора сипах и ми даде адски разход и не искаше да върви хич

Сега гледам всяко зареждане да е на различна бензиностанция и редувам РОМ петрол,ОМВ и ЕКО(не сипвам за повече от 30лв)
Абе с тези бензини е

- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Карам с 98Н и ли 100Н.Само в нашата страна контрола на качеството на горивата е много нисък.Не може да сте сигурни с какво карате но може да сте сигурни в едно-че половината от цената на литър плащате като данък на държавата за строеж и поправка на пътища а такива нямааааа............
Като ми сложиха от Германия SUPRER демек 98Н=100Н не си познах колата!!!!!!!! ПОБЕСНЯ.........
В БЪЛГАРИЯ такъв бензин няма със сигурност! КАРАМЕ с БОКЛУЦИ и това държавата го позволява.......
Като ми сложиха от Германия SUPRER демек 98Н=100Н не си познах колата!!!!!!!! ПОБЕСНЯ.........
В БЪЛГАРИЯ такъв бензин няма със сигурност! КАРАМЕ с БОКЛУЦИ и това държавата го позволява.......
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Бумърчето написа:Карам с 98Н и ли 100Н.Само в нашата страна контрола на качеството на горивата е много нисък.Не може да сте сигурни с какво карате но може да сте сигурни в едно-че половината от цената на литър плащате като данък на държавата за строеж и поправка на пътища а такива нямааааа............
истина си е.едно приятелче с Примера ГТ 150кс 98г. ми разправяше как колата в англия му давала 8/100,а в бг 10/100 и отгоре...тъй че според мен е все тая къде се сипва,стига бензиностанцията да има повече от 3 колонки и правилно написан надпис

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
(bubsa) написа:
Не знам как е при тебе с V-Power Racing ,но аз за събора сипах и ми даде адски разход и не искаше да върви хича преди почти винаги съм бил доволен от него.
Сега гледам всяко зареждане да е на различна бензиностанция и редувам РОМ петрол,ОМВ и ЕКО(не сипвам за повече от 30лв)
Абе с тези бензини е
E то зависи и къде го сипваш... аз преди винаги сипвах на Shell Дианабад и не съм имал ядове... сега два пъти сипах 95Plus на ЕКО-то и колата пак върви добре....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С тия франчайзове разказаха играта на ентусиастите. Сипвал съм на един Шел във Варна, под един мост беше.. няма такава боза. Този на Динабад в София и на изхода на Ботевградско са добре.. за сега.
- pl3omax
- Потребител
-
- Кара: BMW 3 Coupe
Вече слагам само 95.. понеже е най-евтиния. Абсолютно всичко е на късмет ,никаде не знаеш какво слагаш. VPR , exgtraforc-и и кви ли не още - всичко е една голяма реклама и манипулация.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Напоследък само 95 или 95+ на ЕКО на черни връх, какво да кажа доволен съм, 16ката дава 10.5 в софия с климатик, кто се има в предвид ,че понягога не я гася и бачка по 20-30 минути на място с включена клима и има поне два три такива случая от зареждане до зареждане.