Вакум/хидравлика на багажника

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Вакум/хидравлика на багажника

Мнение от маречков » 12 Юли 2010, 9:36

Някой знае ли от къде се долива масло на хидравликата за багажника? Проблема е че не може да се отвори сам до края и остава .... абе за танкист да се пъхне :mhihi: . Лошото е, че после не иска и да се затвори. Идеи?
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 36,Е 38,Е 65

Re: Вакум/хидравлика на багажника

Мнение от КИРО » 12 Юли 2010, 11:42

И моя се прецака, но като натиснеш бутона 2 пъти се освобождава и може да се ползва,но иначе и моя е за ремонт ако има някой който може да ги прави да пише.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 12 Юли 2010, 12:14

Интересно ми е, моя багажник дали също е за ремонт, щото като натисна копчето само се отключва и открехва.
Дайте инфо, ако някои разбере нещо, иначе трябва четене в e38.org
Поздрави!

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 12 Юли 2010, 15:40

Никой ли не е доливал :roll:? То най - лесно да оперем една дупка и да долеем, ама дали ще целнем правилното място. Не може да няма пробка, все пак шваба го е мислила :help:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2010, 16:04

маречков написа:Никой ли не е доливал :roll:? То най - лесно да оперем една дупка и да долеем, ама дали ще целнем правилното място. Не може да няма пробка, все пак шваба го е мислила :help:

имаше пробка със сигурност, особено след като има и помпа ;)
Огледайте внимателно и ще разберете къде е...
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/436427
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 65
Мечтае да кара: F1

Мнение от hristomat82 » 12 Юли 2010, 17:07

Хей и моя не работише но след малко четене в е38.ру всичко е ок.Ако някой иска да му помогна да ми пи пише или да доиде до Пловдив.Моя се оправи след като му долях масло от пропката която е от горната страна,може да се долее и без да се сваля моторчето или казанчето :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Мнение от KONN » 12 Юли 2010, 17:42

Като купих мойта кола не ми работеше хидравликата на багажника бръмчеше но нито се отваряше нито се затваряше.
Машинката се намира от дясно в багажника зад акумулатора и кората. Проблема е че не може да се долее без да се свали защото пробката е на много гадно място.Машинката по спомени се държи на три болта развиват се и се издърпва леко за да може да се развие пробката (трябва и сваляне на акумулатора защото и той пречи) маслото поне при мен беше червено хидравлично и със една спринцовка му долях сложиш акумулатора отворих и затворих багажника няколко пъти да се обезвъздуши пак долях и сега всичко работи.

Важно: Като сваляте акумулатора ако сте с навигация МК3 трябва да изчакате да изгасне лампата на навигацията преди да откачите акумулатора защото иначе гори.!!!
(не ме питайте от къде знам :mhihi: )

Едит: Намерих упътването http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Hydraulic_Boot_Info.pdf
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от маречков » 12 Юли 2010, 20:28

:yes: Ей за това го обичам тоя форум :clap: Благодаря момчета :bowdown:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 13 Юли 2010, 0:22

момчета не зная кой какво е правил ама от личен опит ви споделям
1-во : НЕ ХОДЕТЕ В МКАР-СТЗ.
2-ро: купете си масло.специално е и го купих от там за 74лв. и е около 200-250 мнл.,но съм сугурен че момчета от форума ще го намерят за по-малко пари.
3-то : не знам за вас но аз съм доливал 3 пъти.първия през пропката в Мкар(нищо не направиха).втория аз си го доливах.първо се сваля акумулатора и избегвам проблема с липсата на ток като с щипки му подавам от пред с друг акумулатор на изводите до двигателя(не знам дали това вреди с нещо но според мен не).така след като се свали акумулатора се разхлабва помпата с двете платмасови гайки от долу и после горе се маха буксата от горе защото пречи да се развие мисля едната гайка но може и двете(не съм сигурен 100%) после помпата се изважда и остава да виси на маркучите.после се маха скобата на бурканчето и го отделяте от помпата но е хуваво да го бележите после да застане на същото място.най-вероятно през живота му това е първото отваряне и е мизерно но не се притеснявайте.почистете го добре както и помпата.по принцип има мярка(едно като ''плюс'' за да се гледа във вертикално и хоризонтално положение но........аз не го гледам)пълните го до горе или с други думи до където започват процепите(повече не може,ама да кажа) няма да е мн. не се притесняваите както е пълна системата с въздух може и да не стигне течноста.след това изправяте помпата и слагате бурканчето от долу НО ВНИМАТЕЛНО ЧЕ О-ПРЪСТЕНА ИЗЛИЗА ОТ КАНАЛА ДОБРЕ ГО ПАСНЕТЕ!после стягате скобата,слгате помпата по обратния ред и готово :D не зная дали ви стана ясно но ако искате може да направя малко снимки,или ако някой е около Стара Загора бих споделил опита си с радост,по принцип сега нямъм мн. време но ще намеря и на тва номерче може да ме чуете 0889871838 -Росен :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 13 Юли 2010, 2:35

Eto това е полезна тема.
Дифашир - колега качи снимки ако имаш възможност - винаги е полезно и добре дошло.
Моят багажник работи - досега за година 2 пъти само ми направи странен проблем и не иска6е да се затваря но след минута се оправяше?

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 13 Юли 2010, 20:21

ако някой може да каже номенклатурния номер на оригиналното БМВ масло за хидравликата на багажника също ще е много полезно :lalala:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 13 Юли 2010, 22:19

ами момчета щом е тъй утре ще се помъча да направя малко снимки и маслото ще снимам имаше някакъв етикет ама освен баркода нз. дали имаше нещо друго....... :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от k_ognyanov » 13 Юли 2010, 22:31

Да разбирам ли че капака на багажника има възможност да се отваря сам след натискане да речем бутона на дистанционното на ключа. До днес си мислех че само се отключва без да се вдига сам. От коментара не разбрах може ли сам капака да се вдигне догоре след отключване без да бъде избутван с ръка?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 14 Юли 2010, 0:06

k_ognyanov написа:Да разбирам ли че капака на багажника има възможност да се отваря сам след натискане да речем бутона на дистанционното на ключа. До днес си мислех че само се отключва без да се вдига сам. От коментара не разбрах може ли сам капака да се вдигне догоре след отключване без да бъде избутван с ръка?

Има но ако я имаш тази екстра, а ти ако го избутваш значи я няма ;)
Изображение

Следваща

Назад към Е38