С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Savy написа:Карам с 95 предимно от Petrol![]()
Мотора ми е М50! 100 октана OMV бях сипвал, има разлика..но при това безпаричие

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Аз пък съм забелязал, че от голямо значение е кога точно ще заредиш.
В смисъл такъв - дали като напълнят бензиностанцията или малко преди да дойде цистерната. Имам чуството, че ако сипеш в деня след зареждане бензина е много по-качествен и от тука се почват конспирациите, че вечерта след като са заредили се почва разреждането...
С M43 съм, карам предимно на 95. В началото доста време я карах на 98, но разлика не видях толкова голяма, колкото спрямо това, което написах по-горе.
Разбира се има го и момента просто да си въобразявам.
Между другото предстои ми извънградско каране - 250км. в петък и искам да сипя някаква добавка за инжекцията. Познати ми препоръчаха Redex, тези от вас, които са ползвали някаква нека дадът предложение.
В смисъл такъв - дали като напълнят бензиностанцията или малко преди да дойде цистерната. Имам чуството, че ако сипеш в деня след зареждане бензина е много по-качествен и от тука се почват конспирациите, че вечерта след като са заредили се почва разреждането...

С M43 съм, карам предимно на 95. В началото доста време я карах на 98, но разлика не видях толкова голяма, колкото спрямо това, което написах по-горе.
Разбира се има го и момента просто да си въобразявам.

Между другото предстои ми извънградско каране - 250км. в петък и искам да сипя някаква добавка за инжекцията. Познати ми препоръчаха Redex, тези от вас, които са ползвали някаква нека дадът предложение.

Аз и ти сме луд-ни-ца...

седнаа го карам само и единствено с ЕКО 100, комбито с каквото и откъдето падне 

От както имам колата 3год. и нещо (при пробег 8-10хил годишно) съм карал само със 100 окт. ОМV.
Преди няколко месеца обаче, направих няколко пътувания по 220-240км всяко. Последните 2 от тях, за проба ги минах с А95Н на ЛукОйл...
В града не беше зле А95 но извън града разликата е осезаема. Особенно при изпреварване, все едно не може да си поеме въздух... Разходът, си беше същия 7/100км. highway и 10-10.5/100км. in the town.
Сега отново 100 на ОМВ и съм си доволен, колата пак си е жива...
А, и една интересна забележка. С 95 маалко ми пропадаха оборотите за 1-2сек предимно сутрин - при първи старт.
Засега със 100-те окт. изчезна това явление, или го прави мноого рядко.
*М43 B18 - нормално каране.*
Предимно хубави отзиви съм чувал и за 100-те окт на ЕКО и за А96 на Петрол. И понякога и за V-power 100 (или там каквото е) на Shell. Но все още не съм ги пробвал, все се навививам уж
Преди няколко месеца обаче, направих няколко пътувания по 220-240км всяко. Последните 2 от тях, за проба ги минах с А95Н на ЛукОйл...

Сега отново 100 на ОМВ и съм си доволен, колата пак си е жива...

А, и една интересна забележка. С 95 маалко ми пропадаха оборотите за 1-2сек предимно сутрин - при първи старт.
Засега със 100-те окт. изчезна това явление, или го прави мноого рядко.
*М43 B18 - нормално каране.*
Предимно хубави отзиви съм чувал и за 100-те окт на ЕКО и за А96 на Петрол. И понякога и за V-power 100 (или там каквото е) на Shell. Но все още не съм ги пробвал, все се навививам уж

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Знам, че на ЕКО 100-те октана са най-добри
Изобщо от ЕКО всички мой приятели сипват и са с все добри впечатления 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
тъй като Petrol ми се пада до нас,затова и на него зареждам.вече близо 2год слагам 95 на м52б20 и съм си мн доволен.градско колата ми дава с нормално каране не повече от 12,което мисля че е мн добре.извън градско и под 7 се случвало да ми пада на 2рокласни пътища.96 също съм го пробвал веднъж на извънградско и не видях разлика в харча,въпреки че момчетата на бензиностанцията мн го хвалят и мисля да го пробвам пак,може и да се окажат прави
с другите бензиностанции гледам да не сипвам,въпреки че и Еко набраха мн сила 

- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
на M43B16 - най-често 95 на ОМВ, от време на време 100 пак от ОМВ. M50B20 - засега само 95 на ОМВ.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Слагам 95 от една малка бензиностанция Лукойл на Сливница, точно преди Сточна гара и най-хубаво върви.Иначе по другите бензиностанции не знам как е, но за ОМВ-то примерно което е до нас (бул. 8ми Декември) е пълен майтап - и горивото го разреждат, пък и по-малко ти сипват, направо нагло! Забелязал съм че много добре ми се отразява и бензин от бензиностанция "Ерик"
в Бистрица, направо не мога да си позная колата от вървеж 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
95H "най-ефтиния" както му казват на ЕКО-то като зареждам,ама го зобам с бобавка,че иначе е мършав,но спрямо всички останали си е най-добър поне за Русе
Най - ТочниЯ
- metodi80
- старши ентусиаст
-
100 октана - ОМВ
- olymp
- Потребител
-
- Кара: e36 318i '97
- Мечтае да кара: BMW
Пробвал съм на доста бензиностанции 95 и 98 и разлика не намирам. Пробвал съм и градско и извънградско със същите наблюдения. До скоро карах с 95 на Лукойл, но след едно сипване там оборотите много паднаха (до 400-500), работеше неравномерно и даже загасна веднъж и от тогава минах на 95 на ОМВ. Там за сега е ОК
Мотор: М43В18 , '97
Карам леко, внимателно с повече газ
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
olymp написа:Пробвал съм на доста бензиностанции 95 и 98 и разлика не намирам. Пробвал съм и градско и извънградско със същите наблюдения. До скоро карах с 95 на Лукойл, но след едно сипване там оборотите много паднаха (до 400-500), работеше неравномерно и даже загасна веднъж и от тогава минах на 95 на ОМВ. Там за сега е ОК
Да добавя - на 320 сложих веднъж 50 лв 95 от Лукойл при почти празен резервоар - резултата е като при теб - паднаха оборотите, играеха, струваше ми се и мощност загуби...
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Аз зареждам 95 на ОМВ, а по едно време слагах 100 пак на ОМВ.Мисля, че има разлика.Колата е по-жива.
- PeYo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше М50Б20 Ванус
- Мечтае да кара: Офчи Кон
- Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe
95 октана отвсякаде но съм на гАс
,че сливенския шел е на 3 км от града ,все пак не е М-ков мАтор ,че да карам с 98 или прочие всичко е доза болкук по нашите бенц.станцийки

Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
E36 туринг 318(М43), А-95Н предимно на ОМВ и Петрол 

Aim to be the best, live with the rest!