Аларма- нова или оригинална???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Аларма- нова или оригинална???

Мнение от tosh » 06 Юли 2010, 16:50

Здравейте!!!
Моето BMW 320D E46 преди фейслифта си няма аларма. Чудя се каква аларма да си сложа - оригинална от BMW или някоя друга и ако е друга дали ще се върже с ключа ми за централното ( онзи ромбоидния дето не му се сменят батериите да го е** :lol: )
Моля помагайте, и ако знаете къде във Варна да ми я поставят ще съм ви благодарен ако споделите. Благодаря!
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Re: Аларма- нова или оригинална???

Мнение от spower » 07 Юли 2010, 10:17

Слагай неоригинална ама кажи и обемен датчик да ти лепнат, че като се доближава някой до колата да изпищява да не може да оглеждат мн. мн какво има вътре, относно отключването от дистанционното на алармата ще го командваш, даже като ти вържат кажи и като заключваш и да ти вдига стъклата ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 07 Юли 2010, 10:34

принципно няма смисъл да си купуваш някаква скъпа аларма ... ако ти набележат колата ... все ще преодолеят алармата. Но е хубаво да има нещо там да пищи :) Зависи от жичкаджията, но почти е сигурно, че ще ти върже алармата така, че като заключваш стъклата да ти се вдигат автоматично. Някой дори могат да ти направят алармата да се управлява от твоя си ключ, но до колкото знам излиза по-солено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 07 Юли 2010, 15:10

РАзнообразието на алармени системи е огромно! Няма смисъл от оригинална, ще ти излезе много скъпо.
От собствен опит ти препоръчвам да си вземеш аларма с отделно дистанционно и със сирена с автономно захранване. Имай също предвид, че коша на двигателя е доста добре звуково изолиран, така че поставянето на сирената вътре не е много добро решение. По-добре и избери място някъде в предната част, ще се ориентираш като огледаш предницата, има варианти за монтиране при които деактивирането и би отнело доста повече време.
Не прави икономии! Има аларми за 50 лв., има и за 350 лв., има и допълнителни аксесоари .... Направи си сметка какво ще ти е нужно и действай!
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 08 Юли 2010, 0:07

Благодаря за съветите колеги :)
Тия дни ще потърся някой алармаджия да ми постави някоя хубава аларма с обемен датчик.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 08 Юли 2010, 1:01

аз не бих изневерил на ориджиналъ :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 09 Юли 2010, 12:02

аз имам и двете ,за оригиналната мога да кажа че заключва с ключа (мен лично ме дразни второто дистанционно) и вдига стъклата ,мига и свири но няма шоков датчик (има сензор за наклон и сензори в купето)
за другата има шоков датчик който беше полезен при второто крадене на огледала
използвам ги според случая къде спирам и т.н.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 12 Юли 2010, 8:10

аз съм с неоригинална. като купувах колата държах да взема нещо скъпо и качествено за аларма. тогава се наметах не неква- плаващи кодове, датчици....глупости! към днешна дата- не ми лови бутона на капака и на вратата. сработва си сама и пищи докато не я изключа. на цена беше като оригиналната. съжалявам, че не си сложих оригинална.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2010, 8:47

Сложете пищялката там където е оригиналната и ще се чува :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 12 Юли 2010, 22:50

някой ако може да препоръча добър сервиз за монтиране аларми , който е тестван и знаят какво правят...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 13 Юли 2010, 15:23

kasabov написа:някой ако може да препоръча добър сервиз за монтиране аларми , който е тестван и знаят какво правят...

в Куртово Конаре ли, колега :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 10 Сеп 2010, 17:47

Ако си намеря оригинална аларма на сносна цена има ли някаква особеност при монтирането, че мисля сам да я слагам? Някой имплантирал ли е такова нещо да сподели мнение?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 10 Сеп 2010, 19:32

scipo написа:аз не бих изневерил на ориджиналъ :)

На същото мнение съм,доста инжинери са проектирали оригиналната аларма на колата и възможно да затрудни най-много крадците отколкото някакава китайска правена в гараж за 40 лева колкото да пищи и да се поставя от Бай Митьо :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 10 Сеп 2010, 19:53

Момчета, коментирайте си, но само да Ви кажа, че оригиналната аларма гони хилядарката, без кабелни снопове и монтаж. Съмнявям се, че някой би ги дал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i , 143hp
Детайли за колата: е46

Мнение от jonybravo_bg » 10 Сеп 2010, 20:42

Относно деактивиране на оригинални аларми, говорих с разни монтажисти и те твърдяха , че много лесно се изолира и можели да гонаправят за минути... Аз лично си сложих така наречена интерфейсна аларма-българска(МАК,СА-02 и др.) така я командвам от ключа без допълнително дистанционно. Като цяло нямам забележки, само че след монтажа забелязах ,че при завъртане на ключа на веднага на контакт без да изчаквам 2-3 сек на позиция 2 се получава забавяне на стартера , а ако изчакам на позиция 2 2-3 сек се чува някакво реле под жабката и след това колата си пали. Не съм сигурен дали това си е било така и преди монтажа на аладмата, дали не е някаква защита за да се изчаква подкачване на бензин от помпата, но си е така... Монтажиста го погледна и каза , че фазата идва веднага по кабела който е прекъснал ....

Следваща

Назад към E46