Е30 323i Exhaust

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Е30 323i Exhaust

Мнение от b2 » 08 Ное 2005, 16:48

Кой е най-добрия вариянт и какъв ще е ефекта от всеки вариянт върху шума и вървежа.
Значи аз по принцип искам максимален вървеж, като не се притеснявам да е малко по-шумничка колата, ама не е много желателно да е като рали автомобилите :)

Картинката надявам се е ясна. От лявата страна е края на изпускателния колектор, който свършва с 2 тръби с диаметър около 45-50мм (може и повече да е незнам). Отдясно е задницата на колата

Проблема е че сега както излизат 2те тръби от колекторите 20см по надолу се сливат в 1 тръба със същия диаметър (50мм макс някъде) и така стига чак до края - минава през 2 гърнета и двете с по 1 вход и изход със същия диаметър. А колата от завода излиза принципно както т. 1 от "схемата" и според мен моя текущ сетъп яко спъва кочината. Те повечето коли заводски излизат "спънати" от изпускателната система и само чрез подобряването й хората печелят по някой друг кон, а мойта даже е спъната неколкократно от заводския и вид.

Искам да си го оправя това. Дайте идеи и предложения приемам всякакви варианти. При кой вариант колата ще върви най-много? При кой ще е най-тиха? Къде е компромиса вървеж/тишина? Кой ще се изпълни най-лесно?

И също какъв тип трябва да бъдат предното и задното гърнета? От тея ментеливите дето ги има по 50-100лв вършат ли работа?

Като знам колко е диаметъра на двуцевката, какъв трябва да е диаметъра на тръбите след нея? Ако са 2 отделни да останат със същия диаметър или да се увеличи? Ами ако минем на вариянта 2те тръби да се слеят в една по-широка? Колко е добре да е широка тя? 80мм примерно как е? :D От къв матриял трябва да са тръбите? Откъде да взема добри гърнета и на добри цени (Не търся нещо велико и марково, най-обикновенни да вършат работа)

тва е засеа което се сещам :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Назад към Tuning