Фабрична аларма - звуков или светлинен сигнал?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- pRoOf
- Потребител
-
- Кара: F11 530d xDrive LCI
Фабрична аларма - звуков или светлинен сигнал?
Здравейте.От 5 дена съм собственик на е46 2003 200д автоматик. Форума ми помогна както преди избора на колата, така и след като я купих.Имам обаче един въпрос, чийто отговор не открих (извинявам се ако има някаде из дебрите на форума
. Възможно ли е и как се активира звуков или светлинен сигнал на фабричната аларма (ромбоиден ключ)?

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Re: Фабрична аларма - звуков или светлинен сигнал?
pRoOf написа:Здравейте.От 5 дена съм собственик на е46 2003 200д автоматик. Форума ми помогна както преди избора на колата, така и след като я купих.Имам обаче един въпрос, чийто отговор не открих (извинявам се ако има някаде из дебрите на форума. Възможно ли е и как се активира звуков или светлинен сигнал на фабричната аларма (ромбоиден ключ)?
Със сигурност има такъв вариант.
Днес видях, че колегите са писали в тази тема за това. viewtopic.php?f=34&t=206596
И аз ще мъча с някой който работи с ДИС. Днес ходих при няколко човека които нищо не направиха (Нямаха ДИС). Накрая и нахраних едни алармаджии. Викат ми: "Нема такива неща ... нямаш аларма".
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Ако ти е оригиналната аларма, може с препрограмиране да си е нагласиш както искаш. Но трябва софтуер поне DIS или NCS.
- pRoOf
- Потребител
-
- Кара: F11 530d xDrive LCI
Amatior4o написа:pRoOf написа:Здравейте.От 5 дена съм собственик на е46 2003 200д автоматик. Форума ми помогна както преди избора на колата, така и след като я купих.Имам обаче един въпрос, чийто отговор не открих (извинявам се ако има някаде из дебрите на форума. Възможно ли е и как се активира звуков или светлинен сигнал на фабричната аларма (ромбоиден ключ)?
Днес видях, че колегите са писали в тази тема за това. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=206596
И аз ще мъча с някой който работи с ДИС. Днес ходих при няколко човека които нищо не направиха (Нямаха ДИС). Накрая и нахраних едни алармаджии. Викат ми: "Нема такива неща ... нямаш аларма".
Ами да ти кажа то май наистина си нямаме аларми. Доколкото пробвах (стар и изпитан метод с удар

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
pRoOf написа:Amatior4o написа:pRoOf написа:Здравейте.От 5 дена съм собственик на е46 2003 200д автоматик. Форума ми помогна както преди избора на колата, така и след като я купих.Имам обаче един въпрос, чийто отговор не открих (извинявам се ако има някаде из дебрите на форума. Възможно ли е и как се активира звуков или светлинен сигнал на фабричната аларма (ромбоиден ключ)?
Днес видях, че колегите са писали в тази тема за това. viewtopic.php?f=34&t=206596
Ами да ти кажа то май наистина си нямаме аларми. Доколкото пробвах (стар и изпитан метод с удар) и четох фабричните ни аларми не издават никакви звуци
както при другите допълнително слагани.
Еми няма шоков датчик и обемен датчик, затова не свири (Важното е, че БулИнс и Армеец го признават за аларма).
А за светенето като заключваш колата се програмира с ДИС. В Понеделник ще звънна на един пич с който ме свърза Димитроф и ще пробвам. Като ми го направи ще ти пиша.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Обемният датчик на Е46 оригиналната аларма се казва микровълнов датчик и представлява "издутина" с два решетъчни отвора в центъра на тавана на купето.
Ако имате такова нещо - имате оригинална аларма.
Ако нямате - имате само централно заключване.
Него и да го блъскате, и да го биете - няма да засвири.
Шокови датчици могат да се закачат към оригиналната аларма, просто се купуват отделно, аз лично не виждам смисъл като мине някой с генерация от прави кюнци да ми се пуска алармата.
Ако имате такова нещо - имате оригинална аларма.
Ако нямате - имате само централно заключване.
Него и да го блъскате, и да го биете - няма да засвири.
Шокови датчици могат да се закачат към оригиналната аларма, просто се купуват отделно, аз лично не виждам смисъл като мине някой с генерация от прави кюнци да ми се пуска алармата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Ето клипчета на моята E46-ца с оригинална аларма на отключване и заключване със светлинен и звуков сигнал, и на активиране от шоков датчик. Датчика съм го сложил допълнително, а светлинния и звуковия сигнал съм кодирал. Може да се кодира и какво точно да ти свети при активиране на алармата, дълги, къси, мигачи, габарити и т.н.
- prestige_
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 CI
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
Kolegi, skoro si vzeh 318 ci ot 2003 godina i pri kaskoto razbrahme 4e imam fabri4na alarma, koqto ima dat4ici vutre i pri zaklu4vane i udar ima samo svetlinen signal. Problemut pri men e 4e sirenata qvno e pulna sus vsqkakvi pqsaci i vodi i ne sviri, znaete li otkude moga da namerq takava ili prosto da q ostavq bez zvukovata signalizaciq?????
Blagodarq vi predvaritelno
Dimitroff:
Кирилицата в този форум е задължителна - всеки следващ пост на латиница ще бъде изтриван без предупреждение!
Blagodarq vi predvaritelno

Dimitroff:
Кирилицата в този форум е задължителна - всеки следващ пост на латиница ще бъде изтриван без предупреждение!
8 мнения
• Страница 1 от 1