Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
g.petrow написа:колата определено се държи по-различно, скоростната кутия стана по-плавна
Щом казваш...

Only dead fish follow the stream...
MadChicken написа:g.petrow написа:колата определено се държи по-различно, скоростната кутия стана по-плавна
Щом казваш...Аз не знам защо така ама не усещам никаква разлика.
Може би е субективно, не знам.... просто на връщане към Пловдив след програмирането при изправарване кутията превключваше в различен момент, изискваше се по-голям натиск на педала, а смените ставаха по-плавни .... Така го усетих аз
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
g.petrow написа:MadChicken написа:g.petrow написа:колата определено се държи по-различно, скоростната кутия стана по-плавна
Щом казваш...Аз не знам защо така ама не усещам никаква разлика.
Може би е субективно, не знам.... просто на връщане към Пловдив след програмирането при изправарване кутията превключваше в различен момент, изискваше се по-голям натиск на педала, а смените ставаха по-плавни .... Така го усетих аз
при мен след софтуерен ъпгрейд кутията започна да превключва в различен момент - като пример преди (при бавно градско каране) беше към 2050 об/мин, а след ъпгрейда около 1950. това има ефект понеже на 2000 се пуска турбо, въртят се пеперуди, и сега при всяка смяна на скорост тия неща се избягват. при спортно каране вече е друго. като цяло работата и малко се поуспокои, но не като плавност а като решения кога и как да включи.
плавността на включванията се подобри чак след смяна на маслото, макар че според майстора самата кутия е в перфектно състояние, просто заради възрастта на маслото е включвала малко по-твърдо. смених го профилактично, никакви проблеми не съм имал. иначе колата е 09/2004.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
da6ip написа:
при мен след софтуерен ъпгрейд кутията започна да превключва в различен момент - като пример преди (при бавно градско каране) беше към 2050 об/мин, а след ъпгрейда около 1950. това има ефект понеже на 2000 се пуска турбо, въртят се пеперуди, и сега при всяка смяна на скорост тия неща се избягват. при спортно каране вече е друго. като цяло работата и малко се поуспокои, но не като плавност а като решения кога и как да включи.
плавността на включванията се подобри чак след смяна на маслото, макар че според майстора самата кутия е в перфектно състояние, просто заради възрастта на маслото е включвала малко по-твърдо. смених го профилактично, никакви проблеми не съм имал. иначе колата е 09/2004.
аз смених маслото на 160 хиляди, но не усетих никаква разлика. еднакво плавно превключва.
според мен разликата след update би трябвало да е точно такава, каквато я описваш - оптимизация на режима на превключване, а не плавност.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
@ndro написа:аз смених маслото на 160 хиляди, но не усетих никаква разлика. еднакво плавно превключва.
според мен разликата след update би трябвало да е точно такава, каквато я описваш - оптимизация на режима на превключване, а не плавност.
кога е произведена колата ти? понеже кутията в случая си е идеална, ефекта идва от самата възраст на маслото (а не от пробега).
при мен маслото беше стояло в тая кутия близо 6 години и беше супер бистро (без стружки и други боклуци), но вече потъмняло на цвят и по-гъсто, като разреден тъмен мед.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Значи в крайна сметка има ефект и не съм си го въобразил
Супер! Отделно забелязах някои други неща:
1. iDrive се връща на същата позиция след запалване, на която е бил преди гасене на колата.
2. След вадене на ключа аудиото затихва плавно.

1. iDrive се връща на същата позиция след запалване, на която е бил преди гасене на колата.
2. След вадене на ключа аудиото затихва плавно.
da6ip написа:кога е произведена колата ти? понеже кутията в случая си е идеална, ефекта идва от самата възраст на маслото (а не от пробега).
при мен маслото беше стояло в тая кутия близо 6 години и беше супер бистро (без стружки и други боклуци), но вече потъмняло на цвят и по-гъсто, като разреден тъмен мед.
и мойта е 09/2004

смених го миналата година, значи е стояло 5 години... същия случай

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Темата е стара, но може да се продължи. Със ъпдейтване на софта на колата, може да се сложи новия Idrive контролер, дори и на кола преди фейса. Иначе не го приема колата. Скоро мисля да правя това точно заради смяната му.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Така е, но не съвсем. С ъпдейт в Бова няма да стане и казвам защо - версията на софт-а на MOST-GW, нужен за работата на CIC контролера е несъвместима с текущия CCC контролер, т.е. слагайки новата версия оригиналното копче спира да работи! Ето защо в официален сервиз MOST-GW не се обновява до толкова нова версия, а само до последната съвместима с CCC копчето. Флашването се прави ръчно с WinKFP. Следва малко рязане, пилене, една конзолка се купува дето да държи копчето и това е. Ако някой иска пластмаската (конзолката) - да пише, имам една излишна. Мога да съдействам и за флашването на модула.
Only dead fish follow the stream...
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Влкючвам се в темата, само да споделя опит. Купих си Е60 530i, произведено август 2004. Мисля, че си беше с оригиналните версии на софтуера, защото беше със сравнително оскъдни менюта, РДС-а на радиото не работеше, функцията "all stations" - също. Нямаше MP3, както и липсваха някои от актуалните функции, примерно daylights. Закарах колата в сервиза на добре известния, вече, бургаски дилър. Посрещнаха ме добре и с внимание. Уговорихме дата и час за оставяне на колата за цялостен ъпдейт на софтуера. След цял ден в сервиза на непрекъснат ъпдейт, си получих колата в края на работния ден. Резултата е повече от добър. CD-то и DVD-то четат CD MP3 дискове, РДС-а на радиото работи заедно с ол стейшънс функцията, активирали са се нови менюта с приятни екстрички, визията на софт-а също е нова.
Много съм доволен и благодарен на хората от Бова. Чудесна работа.
Успех на всички, които искат да ъпдейтват, защото, малко или много, си е и въпрос на късмет, всичко да мине гладко!
Успех на всички, които искат да ъпдейтват, защото, малко или много, си е и въпрос на късмет, всичко да мине гладко!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
sandini написа:Влкючвам се в темата, само да споделя опит. Купих си Е60 530i, произведено август 2004. Мисля, че си беше с оригиналните версии на софтуера, защото беше със сравнително оскъдни менюта, РДС-а на радиото не работеше, функцията "all stations" - също. Нямаше MP3, както и липсваха някои от актуалните функции, примерно daylights. Закарах колата в сервиза на добре известния, вече, бургаски дилър. Посрещнаха ме добре и с внимание. Уговорихме дата и час за оставяне на колата за цялостен ъпдейт на софтуера. След цял ден в сервиза на непрекъснат ъпдейт, си получих колата в края на работния ден. Резултата е повече от добър. CD-то и DVD-то четат CD MP3 дискове, РДС-а на радиото работи заедно с ол стейшънс функцията, активирали са се нови менюта с приятни екстрички, визията на софт-а също е нова.
Колега , колко струваше удоволствието?
Извиняван се за

- sandini
- младши ентусиаст
-
batzlati написа:sandini написа:Влкючвам се в темата, само да споделя опит. Купих си Е60 530i, произведено август 2004. Мисля, че си беше с оригиналните версии на софтуера, защото беше със сравнително оскъдни менюта, РДС-а на радиото не работеше, функцията "all stations" - също. Нямаше MP3, както и липсваха някои от актуалните функции, примерно daylights. Закарах колата в сервиза на добре известния, вече, бургаски дилър. Посрещнаха ме добре и с внимание. Уговорихме дата и час за оставяне на колата за цялостен ъпдейт на софтуера. След цял ден в сервиза на непрекъснат ъпдейт, си получих колата в края на работния ден. Резултата е повече от добър. CD-то и DVD-то четат CD MP3 дискове, РДС-а на радиото работи заедно с ол стейшънс функцията, активирали са се нови менюта с приятни екстрички, визията на софт-а също е нова.
Колега , колко струваше удоволствието?
Извиняван се за
По спомен ~150лева.
Продавам:
Колеги имам питане.С нов софтуер ново БМВ ли вземам или нови проблеми?
Честно казано и аз искам F10 ама ще видим кога.
Дайте убедителни предимства за упдейта.То нали знайте надеждата граничи няма.
Сериозно ,кой от колегите вижда плюс в упдеита!?
Наистина.
Благодаря
Дайте убедителни предимства за упдейта.То нали знайте надеждата граничи няма.

Наистина.
Благодаря
- sandini
- младши ентусиаст
-
memorex написа:Колеги имам питане.С нов софтуер ново БМВ ли вземам или нови проблеми?
Дайте убедителни предимства за упдейта.То нали знайте надеждата граничи няма.![]()
Наистина.
Благодаря
Аз за себе си видях предимства от ъпдейта. Сигурен бях, че имам нужда от ъпдейт и не съжалявам.
Но според мен, всичко зависи и от това какви са ти очакванията. Със 100 лева за софтуер няма как да получиш F10.
Значимите резултати от новия софтуер при мен бяха предимно козметични по iDrive-а. Колегите с автоматични скоростни кутии разбирам, че получават повече!
Продавам:
Ъпдейт на софтуера на всички BMW автомобили със последна версиа от Април 2012 ,ISTA/P 2.46.2 с ICOM.
С този ъпдейт на автомобили с CAS3 непозволява кражба!!! ( това са автомобили след 2006 година)
С този ъпдейт на автомобили с CAS3 непозволява кражба!!! ( това са автомобили след 2006 година)