Запитване към тия с DEPO + AE
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Запитване към тия с DEPO + AE
Ае интересува ме дали някой си е играл да разглобява фара и да проверява крушките на "очите"... понеже сърчнах раздела и не видях някой друг да е коментирал... интересно ми е дали някой вече се е ровил да проверява дали крушките са "вградени" или се сменят, и ако се сменят - какви са като тип... че ми идват едни идиотски идеи в главата... щото InPro-то се чудя какво да го правя (дали да оправям втория фар или не), а наличните фарове DEPO честно казано ми харесват... и ако може да се направи нещо и с крушките ще е екстра... т.е. да светнат по-силно тия рингове...
Ама понеже не ми се искаше да ставам "опитното зайче", да питам дали някой вече не се е занимал...
Ама понеже не ми се искаше да ставам "опитното зайче", да питам дали някой вече не се е занимал...
- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
Re: Запитване към тия с DEPO + AE
Аз съм с такива фарове и съм ги разглобявал.Крушките са обикновени като тези за осветлението на таблото доколкото си спомням и могат да се сменят.Мисля че бяха по три крушки на ринг.
Щом се разглобяват,с едни диодни крушки ще светнат доста по-добре ми се струва,ама пак ще си личи,че са на 3 точки
- Mollov
- Мародератор
-
Дам, определено идеята ми е за LED-ове ако се окаже, че са с някви "нормални" крушки, а не някъв китайски таш@к... щото с едни LED-ове ще светне БАЯ повече и така ще може да се ползва за "дневни светлини"...
Ма рових, рових в нета и не намерих инфо... а хич не ми се разглобяваше само за информация... току виж се оказали някви W5W... въпреки че "лампичките" на ринга според мен са по-малки... или така изглеждат...
P.S. ако светнат по-силно, трите точки ще се виждат (личат) доста по-малко
Ма рових, рових в нета и не намерих инфо... а хич не ми се разглобяваше само за информация... току виж се оказали някви W5W... въпреки че "лампичките" на ринга според мен са по-малки... или така изглеждат...
P.S. ако светнат по-силно, трите точки ще се виждат (личат) доста по-малко

- Mollov
- Мародератор
-
ОК... без да ги разглобявам разбрах, че използват тип 501 габаритни крушки... като гледам колко е мястото вероятно са от тия без сокет... най-малките... сега остава да намеря няколко варианта на крушката за проби и ще се разглобява 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Пусни снимки после да видим кво е станало, мойте и те са такива и няма да е лошо ако светнат малко по-силно
Вечер са ок ама за дневни неможе да се ползват

- Mollov
- Мародератор
-
Точно за daylights ги мисля... ше пиша като има развитие...
Само да ви кажа, да не си правите илюзии да слагате по-силни обикновенни крушки, щото се разтичат, или ледове, но си мисля, че няма да разсее светлината по ринга или обикновенни, не по-силни от заводските, май бяха 3в.
- Mollov
- Мародератор
-
По-силни крушки не, но с LED мисля, че ще се получи... особено ако е от тия с по 6-9 диода... все трябва да разсее повече светлина от стандартните 501-ци...
Гредата при леда е, че е с насочена светлина направо, а нормалната крушка е с разсеиваща, оттам идва гредата, защото крушката седи централно и осветява ринга отстрани. Преди време помня, че изпилихме един диод отпред идеята беше за рингове хоум меид и да ти кажа, ефекта беше среден, ние тогава слагахме два диода централно към ринга, пилнати отпред и в долната част на ринга липсваше ярка светлина. Пробвай, но лично аз съм малко скептичен, че ще успееш да постигнеш ефекта който търсиш 

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
ако става вапрос за тези фарове

аз сам ги отварял и са с обикновена габаритна крушка с цокал4е 5 ватови са
а за светенето едвали има фарове които да светят по добре от тези

късите осветяват много на дал4 а дългите само осилват светлината мога да направя снимки ако искате за да се обеди

аз сам ги отварял и са с обикновена габаритна крушка с цокал4е 5 ватови са
а за светенето едвали има фарове които да светят по добре от тези

късите осветяват много на дал4 а дългите само осилват светлината мога да направя снимки ако искате за да се обеди

Не става дума за таз имитация, а за светенето определон ис прав, няма по-добре светещи фарове от тези 

- Mollov
- Мародератор
-
sonny написа: Пробвай, но лично аз съм малко скептичен, че ще успееш да постигнеш ефекта който търсиш
Със сигурност ще се занимая... щото ако се сложи крушка с 6 LED-а например...
те такива:

ще има не само насочена, но и разсеяна светлина... и би трябвало да стане.. само да не трябва да са от "голите", че ония са бетер дребни... а иначе тия, дето Алпина-та е показал са си баш DEPO-то с очи на геле... аз за тях питам...
Alpina, какво разбираш под обикновена габаритна крушка - W5W? Щото има варианти с или без цокъл (гола), като предполагам че са вторият вариант... те "на запад" им казват 501...
Ако си ги разглобявал - дай някви общи напътствия за сваляне на крушката, че да не налучквам...
- Mollov
- Мародератор
-
Аз съм тъпанар... сериозно... в брошурата на DEPO за тия фарове си пише ясно и точно - H7/H7/W5W ... ма някой трябва да го прочее.... сега остава да се помисли с какви крушки ще се експериментира, че не смятам да го правя 20 пъти...
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
sonny написа:Преди време помня, че изпилихме един диод отпред идеята беше за рингове хоум меид и да ти кажа, ефекта беше среден, ние тогава слагахме два диода централно към ринга, пилнати отпред...
Не е трябвало да ги пилите отпред,за да ги накарате да светят и разсейват светлиния поток.Има друг и супер лесен начин това да стане,като върху самия свето-диод(там където сте го пилнали) се залепва малко кръгче алуминиво фолио(всеки го има в кухнята си) с прозрачно лепило,например секундо.Така светлината се отрязява предоволно и равномерно отсрани на самия диод.Особено подходящо за рингове.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!