Ново е46, консумативи, прегледи, първи сервиз

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330xd (M57N)

Ново е46, консумативи, прегледи, първи сервиз

Мнение от miroman4o » 30 Юни 2010, 9:23

Здравейте на всички,

С една част от колегите се видяхме на сбирката на е46 (бордо Хасковска регистрация), а ето и първия ми пост.

Закупих си e46 330xd touring внос от Германия и както всеки един от вас искам колицата да е изрядна и след първия сервиз да се чуствам спокойно че съм се погрижил за нея и да си я карам безпроблемно. Освен масло на двигателя, маслен горивен, въздушен и купе филтър, пълна диагностика на двигателя, ходова част и окачване какви други неща е хубаво да се погледнат или сменят.

До тук каквото изчетох из форума ето кратък списък с нещата които мисля да погледна или сменя:

1. Маслко скоростна кутия (моята е автоматик) и диференциал.
2. Спирачна, хидравлична течност и антифриз (до колкото знам се сменят на 2 години)
3. Инспекциика на филтър картерни газове
4. Инспекциика и почистване на AGR клапана
5. Инспекциика демпферна шайба (каквото и да значи това и има ли такова нещо изобщто в моя случай)
6. Преглед или смяна на ролки обтегачи, ремъци за климатик, алтернатор и др важни ремъци за които изобщо не знам че съществуват.

Моля ако някой има нещо да добави, полезна информация и съвети за първия сервиз, кои от горните изброени задъжително да се сменят/проверят или ако са ок да не се пипат. Като цяло идеята ми е да си сервизирам колата редовно, някой има ли идея от къде може да си намеря сервизна книжка и на какви интервали какви инспекциики се правят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Re: Ново е46, консумативи, прегледи, първи сервиз

Мнение от adko001 » 30 Юни 2010, 23:53

Първо добре дошъл в отбора, добре си се поосведомил на първо време какво трябва да погледнеш, смениш и т.н. по отношение на демпферната шайба - шайба за която е закрепен ремъка на динамото и климатроника, както и служи да обира вибрациите от коляновия вал, та тая шайба вътрешната и част е гума(самия демпфер) и поради силните вибрации се напуква и в 1 момент сдава багажа, цената и е много приятна, същата работа ти е маховика, нз колата ти фейслифт ли е, но при фейслифт маховика е демпферен и той, като демпферната шайба си има определен живот(след което се раздрънчават), но всичко това е направено с 2 цели, от 1 страна комфорт(при обиране на силните вибрации и удари), от друга - скъпи консумативи... Сега, има и едни пеперудки на колекторите, ние с 320Д ги махаме, щото ако се откъснат и правят големи поразии, при теб нз дали са проблемни, но се пойнтересувай как стоят нещата!!! : ) Изобщо форума съдържа голяма информация и доста помага, чети има ИНФО почти за всичко!!! Забравих да вметна - можеш примерно да си провериш и кардана(висящи лагери и гумено каре) как е, просто ей така да го провериш :mhihi:
Поздрави!!! :driving: :driving: :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 01 Юли 2010, 0:51

Честито и от мен колега, със здраве да си я джиткаш :lol: и да знаеш че тук има много хора които могат да ти дадът съвети за всякакви проблеми с новото возило :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 01 Юли 2010, 8:12

добави и едно хубво пране на салона + пастиране
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 01 Юли 2010, 8:51

Честито колега,със здраве да си я караш.Бих те посъветвал да погледнеш гуменото каре на ск.кутия,висяшият лагер на кардана,тампона,ходовата част(тампони,носачи,биалетки),замери си фреона на климатика,филтър картерни газове(не видях да си го сменил) а той е мн. важен и това е за сега....ако се сетя още нещо ще пиша ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 01 Юли 2010, 9:21

Ееееееееех 330d ....... завиждам :angel:
Жив и здрав :D
Нема давам съвети, не съм чак толкова знаещ. Само внимавай къде я вкарваш да не ти сменят всичко дето са ти проверили било то и здраво ! Късмет :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Юли 2010, 9:35

miroman4o написа:Здравейте на всички.

Здравей, колега!
Аз съм собственика на другата Хасковска Е46ца от сбирката (сивия фейслифтов седан).

Дай 1 телефон на ЛС, да се видим и да ти обясня това-онова :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 01 Юли 2010, 9:43

Dimitroff написа:
miroman4o написа:Дай 1 телефон на ЛС, да се видим и да ти обясня това-онова :mhihi:

Извади късмет :mhihi:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Юли 2010, 9:51

Шанс :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Юли 2010, 10:03

Честито, голям матор-големи изживявания :wave:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Юли 2010, 12:14

Опааааа, още една яка печка в отбора :yes:
Честито, само хубави моменти да имаш с нея :bchug:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 01 Юли 2010, 19:43

пусни колега снимки, да видим как изглежда твоята глезана :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 03 Юли 2010, 12:46

Честито колега ! Тъй като и аз имах подобни размишления наскоро за моята хубавица :mhihi: ще ти кажа от опит ( след като направих грешка разбира се ) - Аз първо смених накладки и масло и реших, че ремъците "по-натам" . В резултат на което една от обтяжните ролки (незнайно защо беше пластмасова) се разхвърча, а части от ремъка трябваше да дърпам от оста на вентилатора :evil: . Ти си с големия двигател, но предполагам, че и при теб нещата са същите - Имаш един ремък който ти върти тока, водата и сервото и един за климатика + 3 обтяжни ролки. Ролките и обходния ремък може да си купиш от Дару кар, а за климатик редовно нямат в наличност, но пък от него може да спестиш някой лев като го вземеш от другаде ... За дискове и накладки пък един колега тук продава и то изгодно, аз за съжаление късно видях и не можах да се възползвам.
Айде да я караш със здраве ! :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е61 530д 2004 год.
Мечтае да кара: BMW

Мнение от melvin79 » 03 Юли 2010, 13:49

Здравейте и от мен пиша ви от Италия.от вчера съм нов собственик на Е46 318 взех го на цена близо до подарък.обаче има един теч на инжекциона.Ако някой може да помогне със съвет и повече информация за модела ще му бъда благодарен :driving:

Потребител
Аватар
Кара: Е61 530д 2004 год.
Мечтае да кара: BMW

Мнение от melvin79 » 04 Юли 2010, 9:14

melvin79 написа:Здравейте и от мен пиша ви от Италия.от вчера съм нов собственик на Е46 318 взех го на цена близо до подарък.обаче има един теч на инжекциона.Ако някой може да помогне със съвет и повече информация за модела ще му бъда благодарен :driving:

забравих да кажа че по принцип съм от Хасково.И сега когато се върна за отпуската към септември или октомври се надявам да срещна с някой от членовете на тамошния фен клуб

Следваща

Назад към E46